Românii, printre cei mai buni candidaţi la examenele Cambridge English

• publicat la: 10 aprilie 2015
Românii, printre cei mai buni candidaţi la examenele Cambridge English

80% dintre candidaţii români care au susţinut examenul Cambridge English: Advanced (CAE) în 2014 au obţinut atestatul, plasând astfel România printre ţările cu cei mai performanţi candidaţi din lume.

,,Examenul CAE a fost accesibil pentru mine. Dacă vorbeşti bine engleza, te poţi descurca oriunde în lume. Eu am început deja să aplic la Universităţi din străinătate”,spune Mioara, candidat CAE, în 2015

Potrivit statisticilor Cambridge English Language Assessment, 80% dintre candidații români au trecut examenul CAE în 2014. Anul anterior, rata promovării a fost de 74%. Alte ţări europene cu performanțe asemănătoare la examenul CAE au fost Olanda, Austria, Suedia, Slovenia, Germania și Polonia.

Examenul Cambridge English: Advanced este foarte popular în rândul elevilor de liceu, care au nevoie de un atestat de limbă engleză pentru a studia în străinătate sau pentru a-şi dezvolta o carieră într-un mediu cu componentă internațională.

Suntem încântaţi să vedem că studenţii români obţin rezultate atât de bune. Acest lucru reflectă munca pe care o depun la clasă alături de profesorii lor”, spune Sarah Ellis, şef al Departamentului de Evaluare Cambridge English Language Assessment pentru sudul Europei.

Potrivit datelor Cambridge Learner Corpus*, candidaţii români tind să omită la testele scrise unele litere mute (wich’ în loc de ‘which’), iar succesiunile de câte trei vocale le creează dificultăți. O greşeală des întâlnită este, spre exemplu, ‘beatiful’ în loc de ‘beautiful’. Şi sufixul ‘–ful’ este adesea scris greşit (helpfull’ în loc de ‘helpful’) de candidații români, care tind totodată să uite de articolul ‘the’. O altă dificultate pentru candidații români este ordinea corectă a cuvintelor în propoziţiile care conţin adjective şi adverbe.

Totuţi, aceste erori pot fi evitate prin activităţi simple şi practice menite să-i ajute pe elevi să depăşească dificultățile legate de învățarea unei limbi străine. Sute de profesori au participat recent la evenimentul anual Cambridge Days din Bucureşti, Cluj şi Constanţa, primind sfaturi utile şi exemple de activităţi antrenante în clasă, precum şi informaţii despre cum pot fi exploatate resursele online şi social media. Cambridge Days, eveniment deja cu tradiţie în România, se desfăşoară în fiecare primăvară şi are ca scop să-i aducă faţă în faţă pe profesorii de limbă engleză şi pe experţii în învăţare şi evaluare a performanţelor la limba engleză.

Ce este Cambridge English?

Cambridge English Language Assessment oferă cea mai mare gamă de atestate pentru cursanți și profesori din întreaga lume. 4 milioane de candidați din peste 130 de țări participă la examenele Cambridge English. Peste 15.000 de universități, angajatori, guverne și alte organizații au încredere în examenele și atestatele Cambridge English ca probă a cunoștințelor de limbă engleză. Create și testate calitativ de experți de marcă în domeniul evaluării cunoștințelor de limbi străine, examenele Cambridge English oferă o evaluare eficientăși de încredere.

Lasati un comentariu