Examenele Cambridge se echivalează cu proba de competenţe lingvistice de la Bacalaureat

• publicat la: 20 April 2015
Examenele Cambridge se echivalează cu proba de competenţe lingvistice de la Bacalaureat

  Începând cu anul 2014, examene  Cambridge ca Preliminary English Test (PET) și First Certificate in English (FCE) sunt echivalate cu proba de evaluare a competențelor lingvistice din cadrul examenului de bacalaureat. În plus, copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani au ocazia de a absolvi examenul Cambridge Young Learners (YLE), etapa anterioară lui PET şi FCE.

Cum se poate obţine această diplomă?

             Prin parteneriatul internațional pe care Helen Doron English l-a încheiat cu reputata universitate britanică Cambridge, centrele educaţionale din această reţea de şcoli pentru învăţarea limbii engleze sunt recunoscute drept centre oficiale de pregătire a copiilor pentru a participa la toate tipurile de examene Cambridge. Din acestea, se numără şi examenul care se echivalează cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice din cadrul examenului de bacalaureat sau cu proba pe care elevii de clasa a V-a o vor susţine pentru a accede într-o clasă de limba engleză intensivă.

Sesiunea de examene din acest an, pentru cele trei module Cambridge YLE (Starters, Movers, Flyers), va debuta la Centrele Internaţionale Helen Doron English din România. În data de 13 iunie 2015, tinerii vor putea susţine examenul Cambridge YLE la sediul Helen Doron English din Constanța.

“Este un mare avantaj pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani să obțină o certificare Cambridge pentru limba engleză. În această epocă, cine cunoaște limba engleză are din start un avantaj în fața unui alt copil care nu cunoaște o limbă străină. Statistic vorbind, peste 90% dintre cursanții Helen Doron English care participă la examenele Cambridge YLE obțin punctajul maxim la proba de engleză vorbită. De asemenea, profesorii Helen Doron English vor şti care este nivelul la care a ajuns fiecare copil, astfel încât aceştia să poată fi încadrați pentru examenul potrivit gradului de pregătire acumulat”, declară specialistul în educație Ștefania Filip, coordonatorul Centrului Helen Doron English.

            Cei interesați pot cere informații suplimentare la numărul de telefon 0723.949.393 sau prin e-mail: se_romania@helendoron.com.

            Helen Doron English este o instituție internațională cu un succes de 30 de ani în predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani . Peste 2 milioane de copii din intreaga lume  vorbesc astăzi engleza datorită Helen Doron English.

În municipiul Carei, Liceul Teoretic este Centru de examen Cambridge din anul 2013. Examene CAMBRIDGE au  loc anual, în luna martie sau ori de câte ori există cel puţin 10 doritori. Examenele CAMBRIDGE şi LCCI sunt recunoscute atât în România  cât şi dincolo de graniţă, nu expiră, iar cei care le au, nu susţin proba de competenţe lingvistice într-o limbă străină în cadrul examenului de bacalaureat, această probă fiind deja recunoscută prin diplomele obţinute. Aceste diplome sunt recunoscute şi de universităţile din România, Germania, Franţa etc.

Lasati un comentariu