Buletin de Carei devine garantul repectării legii în Primăria Carei. În premieră, apar declaraţiile de avere ale aparatului de specialitate al primarului

• publicat la: 18 iunie 2015
Buletin de Carei  devine garantul repectării legii  în Primăria Carei. În premieră, apar declaraţiile de avere ale aparatului de specialitate al primarului

Se adevereste încă o dată că Buletin de Carei are dreptate când semnalează derapajele de la legalitate ale Primăriei Carei.  Ce nu au fost în stare să realizeze  în 7 ani, au făcut în 10 zile de la semnalările  Buletin de Carei. Urmează amplasarea însemnelor statului român în sala de şedinţe a Consiliului Local al municipiului Carei din România.

Minciunile consilierilor  din presa de limbă maghiară, consilieri personali ai primarului Kovacs, plătiţi din bani publici sunt demontate din nou de intervenţiile autorităţilor statului după semnalările Buletin de Carei. În totală tăcere ce e drept, fără ca cei care încasează bani publici  să consemneze, dar e bine că s-a intervenit  pentru a respecta cadrul legal de funcţionare al unei primării.

După apariţia articolului ce dezvăluia lipsa oricărei declaraţii de avere de 7 ani pe pagina Primăriei Carei, acestea  au apărut fără a fi însă menţionate în comunicatele consilierilor cum procedează când atacă persoanele care incomodează primarul, prin dezvăluiri  reale, susţinute cu documente.

Se confirmă încă odată şi faptul că primarul Kovacs are reţinere pe salar, de 30%, pentru datoriile la bugetul de stat.  În declaraţia de avere  apare ca venit salarial suma de 36.000 în condiţiile în care salariul unui primar de municipiu este în jur de  4.600 lunar şi deci anual, venitul ar fi  de 55.200 lei în condiţii normale.

 

Categoria
unitatii

administrativ 

teritoriale

Functia din
administratia
locala

Nivelul
salariului până
la 30 iunie 2014 

Nivelul
salariului după
1 iulie 2014 

Municipiu reşedinţă de judeţ
– până la 150.000 locuitori

 Primar

 5708

 5708

 Viceprimar

 4952

 4952

Municipiu categoria a I

 Primar

 4796

 4796

 Viceprimar

 4494

 4494

Municipiu categoria a II-a

 Primar

 4696

 5142

 Viceprimar

 4091

 4218

Oraş categoria a I – peste
30.000 locuitori

 Primar

 4411

 5142

 Viceprimar

 3653

 4116

Oraş categoria a II-a – între
10.000 – 30.000 locuitori

 Primar

 4258

 4896

 Viceprimar

 3507

 3918

Oraş categoria a III-a –
până la 10.000 locuitori

 Primar

 4144

 4656

 Viceprimar

 3434

 3732

În calitatea sa de membru în Consiliul Director al Asociaţiei Culturale Nagykarolyi es Videke,  l-a angajat ca si consilier personal la Primăria Carei, plătit din bani publici, pe cel care redactează ziarul acestei asociaţii.

A apărut şi declaraţia de avere a viceprimarului , precum şi cea de interese. Este actionar sau asociat la 3 societăţi.

În premieră la Primăria Carei, au fost făcute publice Declaraţiile de avere ale aparatului de specialitate al primarului. Le puteţi găsi pe pagina oficială a Primăriei Carei.  Le aşteptăm şi pe cele ale ginerelui angajat în primăria Carei , ale administratorului public şi ale celorlalţi directori de departamente …de specialitate.

redacţia

comentarii

de Crina la 19 iunie 2015 - 07:34

Apar si nu prea apar, oricum sunt datate dupa 12.06.2015 incoace si nu sunt postate la toti, exact persoanele cuprinse in articolul ,,dusmanos” nu au postate declaratiile de avere/venit cu toate ca sunt functionari publici a primariei. Oricum nu pot fi inregistrate prin antedatare, asa ca asteptam.

de Crina la 19 iunie 2015 - 07:51

PS – cu scuze, datate din 11.06.2015

de todea la 19 iunie 2015 - 07:59

pai ce-i acolo este cam 25% din cate trenuiev sa fie, chiar cei din gasca nu sunt postati

de careian la 19 iunie 2015 - 08:06

dl Ciuta nu stie sa completeza o declaratie ca lumea. in declaratia de avere si de interese trebuia sa apara functia de consilier local nu cea de director la abracom…depozite bancare de sute de mii de euroi, asta da…bravo ciuta

de liberal la 19 iunie 2015 - 09:16

domnul ciuta e cosmarul vostru pentru ca nu depinde de serviciu la stat si nici de banii de la primarie sau consiliul judetean…aici e baiul vostru…acum aveti dovada ca primarul kovacs are retinere pe salar pentru datoriile la buget..o naparca ordinara care suge din banii statului roman si apoi lil critica si mai si face case personale in ungaria…ceva noutati la ponyvas la casele lui lajos si pinter?

de CARAIAN la 19 iunie 2015 - 09:17

Felicitari domnule Ciuta ca aveti aceiasi firma de peste 20 de ani si ca sunteti acelasi consilier constiincios care nu inchideti ochii la abuzurile primarilor!
tot asa pe mai departe!

de gelu la 19 iunie 2015 - 12:58

ioi da multe controale la simpatizantii liberalilor!
domnu eugeniu da nu sunteti roman?
da stiu ca va pune jenika la respect…mare rusine pentru corund ati ajuns!

de Marcu la 19 iunie 2015 - 13:40

vila lui lajos de la baiut e aia unde se da cu chirie pentru chefuri?
da casa din mateszalka pe numele cui ai pus lajos geczi?
au trecut data din 2013 ca sa nu apara si casele primarilor din hungaria????
ne credeti fraieri?

de Horia Mărieș la 20 iunie 2015 - 08:44

De asta îmi era mare frică, că n-o să fie reconfirmat principalul pupincurist al primașului, cel ce ce votează în CL mereu impotriva intereselor romãnilor careieni și ianculeșteni.

Dar m-am liniștit: Social-democraţii careieni l-au reconfirmat în funcţia de preşedinte pe Ionuţ Oneţ, în cadrul Adunării Generale a Organizaţiei Municipale Carei a PSD, care s-a desfăşurat joi seară.

Liviu Ciucoş a fost ales prim-vicepreşedinte, iar Marius Ciucoş, Sorin Oprea, Simona Deac Creţu, Mirel Govor, Nicolae Moldovan şi Gavril Şorian au fost aleşi vicepreşedinţi. De asemenea, Carmen Todea a fost aleasă secretar, iar Gheorghe Bereş, trezorier al organizaţiei municipale. Mare mai e famiglia asta Ciucoș, dă țării doi vicepreși PSD! În afară de cei 10 listați mai sus, PSD mai are și alți membri în Carei? Sper din tot sufletul că n-au fost uitați în articolul scris de Sz.L. Ar fi mare păcat.

de motii la 20 iunie 2015 - 08:58

presedintele ales face neamul de rusine si umbla prin sat cu junghiul pensionat de handicap sa bage cearta intre neamuri!!!
fostul delegat satesc este si unul din asociatii lui kovacs la firmele falimentare de mobila…are nevasta doctorita in comisia de dosare de pensionare si au o vila facuta pe locul parculetului din sat.
batrainu onet prieten cu jeno are pensie de handicapat de vedere da conduce masinile prin carai de numanuma.
are si apartament la carei in piata avram iancu si e trecut pe lista de ajutoare de la uniunea europeana daca tot e sarac cu 2 masini si o vila in ianculesti!

de Crina la 22 iunie 2015 - 08:48

……@motii……pai daca estre adevarat ce scrieti aceasta este o fapta f. grava , nu stiti Politie statul Roman mai are?

de emil la 22 iunie 2015 - 09:48

Crina
Numai politie? Nu are nici anaf, nici dna, nici curte de conturi. Nici macar prefect. Doar parchet este din belsug. Melaminat (parchetul, evident!).

de Horia Mărieș la 25 iunie 2015 - 06:57

Anunțăm cu deosebită mândrie proletară, ba chiar cu o satisfacție nețărmuită că marți, 23 iunie a.c. s-a fătat o ințelegere transpartinică, facută doar în interesul careienilor (sic!), fiind exclus din start orice fel de interes mafiot sau personal, intre organizația locală UDMR Carei (RDMSZ) reprezentată de președintele organizației, primarul Kovács Jenő; organizatia locală din Carei a FDG reprezentată de viceprimarul Keizer Lajos și PPMT – Partidul Popular Maghiar Din Transilvania (EMNP – Erdélyi Magyar Néppart) reprezentat de Csomortányi István, președintele organizației din Partium a PPMT, Seres Ferenc, președintele organizației judetene a PPMT, respectiv Petkes József, vicepreședintele organizatiei județene a PPMT.

Cică, n-ar fi fost ei de acord chiar asupra tuturor punctelor aflate in discuție, dar s-au înțeles excelent in privința chestiunilor esențiale, dintre care, bănuiesc eu, cea mai importantă ar fi ca la alegerile locale din 2016, cele trei organizatii sa faca front comun, FDG si EMNP să fie ca și până acum vasalii pupincuriști ai UDMR-ului pentru sprijinirea lui Jenő a lu’ Kovácsiu in tentativa de a obtine un nou mandat de primar, având in vedere mai ales faptul că omul este sărac lipit, adică un csoró (vezi recenta declarație de avere a acestuis, semnată in ziua de 12 iunie a.c.), dar mai are o grămadă de datorii de plătit la fisc. Din salariu, fără să beneficieze de șpaga uzuală de 10% din contractele atribuite pe care o incasează orice primaș, nu-și va putea plăti niciodată datoriile. Deci, omul trebuie sprijinit necondiționat și in 2016 de către pretini, de gașca mafiotă, de famiglie, de fanii locali ai UDMR, FDG și PPMT, asta dacă nu-l va lega D.N.A.-ul până atunci, lucru care ar fi foarte normal, foarte natural, la mintea cocoșului, să se intâmple.

Miră doar absența de la intâlnirea cea de taină a consilierului local ales din partea UDMR (sic!) Müller Ioan (Johann), despre care știam, cel puțin eu, că reprezenta până acum pe plan local, interesele organizației FDG din Carei (deși acest lucru nu apare in declaratia de interese a pensionarului, semnată in data de 11 iunie a.c., lucru cât se poate de normal începând de la o anumită vârstă, când unii devin buni prieteni cu neamțul Alzheimer, mai ales dacă au aceeași limbă maternă).

Dar poate că n-a vrut omul să se afișeze cu niște dubioși de cea mai joasă speță, mai ales fiindcă județeanul FDG-ist, avocatul Ressler, a declarat recent, mincinos, la Foieni, că membri FDG din județul Satu Mare au votat majoritar cu Klaus Iohannis in 16 noiembrie 2014. Poate că Müller Ioan vrea doar să-și conserve un duplicitar „loc de intors” pentru alegerile locale care vor avea loc la anul.

de Horia Mărieș la 25 iunie 2015 - 08:12

Alo, dom’le Sz. L! Se aude?

Tot îți place matale să scrii articole cu titlul: „Dacă prostia ar durea, ar fi corectă declaraţia!”

Hai să-ți ofer eu matale, pe gratis, un subiect care chiar că se potrivește cu titlul de mai sus.

De numitul Ionuț Oneț, consilier local la Primăria Municipiului Carei, președintele organizației locale a PSD din Carei, ai auzit?

N-ai auzit? Nu se poate, findcă face parte din famiglia mafiotă a șefului matale cel mai mare, a ăluia numit Mircea Govor!

Știi matale ce scrie superinteligentul ăsta in declaratia lui de avere?
Nu știi? N-ai citit-o? Dar se poate?
Păi cum te-ai documentat atunci matale pentru articolul „Dacă prostia ar durea, ar fi corectă declaraţia!” ?
Te-ai documentat doar în timp ce ședeai pe budă?
Ai primit cumva telefon de la prietenul M.T.R.?
Lasă, nu te mai scuza acum, nu-i nimic, nu-i nici o problemă, să-ți fie de bine.
Îți povestește tot mandea snoava respectivă.

La rubrica de la Cap. VI din declaratia de avere: „Cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenționate … din partea … unor regii autonome, companii /societăti nationale, sau instituții publice române, etc.”, dășteptul de Ionuț Oneț a trecut la pct. 1: A.N.I.F. (Director) cu venitul anuala incasat net de 6.707 lei iar la pct. 2: Consiliul local Carei (consilier local) cu venitul anual incasat net de 5.707 lei precum și Înfrătirea S.A. (cenzor) cu venitul anual încasat net de 3.384 lei.

Asta da mostră de înțelegere profundă și de interpretare logică a unui text scris in limba română.
Data declarației de avere semnată de Ionuț Oneț este 12 iunie 2015.

Uneori „gura păcătosului, adevăr grăiește”!

Așa și cu Ionuț Oneț ăsta, fiul cel mândru al satului Ianculești. Individul primește „cadou”, „gratuit”, fără să muncească nimic, „subvenționat”, adică de-a moaca, fiindcă oricum nu se pricepe de nici o culoare la nimic, salariul de director la A.N.I.F. precum și sinecura de consilier local, plus pomana de parastas de cenzor de la Înfrățirea S.A.

Stimate dom’le Sz.L. te superi oare matale dacă o să te plagiez și dacă o să folosesc exact textul pe care l-ai scremut dumneata în articolul „Dacă prostia ar durea, ar fi corectă declarația!”?

Nu, nu te superi dom’le? Mulțumesc frumos.
Atunci să-i dau drumul:

„Pe site-ul Primăriei Carei au apărut cele mai recente declaraţii de avere ale consilierilor locali, completate până la data de 15 iunie 2015. Trecând peste conţinutul lor, se poate remarca faptul că un consilier local, numitul Ionuț Oneț, habar nu are ce prostii scrie la Cap. VI din declaratia de avere.

Revoltător este faptul că e vorba de un „intelectual”. Dacă ar fi fost vorba un analfabet, lumea ar fi trecut cu vederea greşeala. Însă, având în vedere studiile „superioare” ale individului, careienii se tot întreabă ce fel de oameni decid în numele lor în calitate de membri ai Consiliului Local. Şi nicidecum în calitate de directori la A.N.I.F!”

de atentie la 25 iunie 2015 - 19:53

@ careian la 19 June 2015 – 08:06

Esti convins de ce afirmi sau esti prieten cu finul aservit?
Putina atentie. Declaratia este redactata in 25.04.2012, ca si candidat de consilier local pentru mandatul 2012-2016. Sa nu-mi spui ca dl Ciuta trebuia sa treaca functia de consilier, fiind consilier. Gandeste-te ca au fost multi care au candidat la aceasta functie pentru prima data. Ghici, aceia ce au trecut la functie? In ceea ce priveste banii, a muncit cinstit pentru ei. Nu a luat un ban de la nimeni. Din contra, ii ajuta pe multi. Si crede-ma ca stiu ce spun.

de Horia Mărieș la 27 iunie 2015 - 06:57

Breaking News: „În cadrul turneului pe care îl efectuează prin ţară, coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea şi secretarul general al partidului, Andrei Dolineaschi, au poposit vineri câteva ore şi în Satu Mare. Scopul declarat al turneului în care i-a treimis premierul şi preşedinte al PSD, Victor Ponta, este să ia pulsul organizaţiilor şi să le transmită un mesaj colegilor social democraţi, mesaj în care se spune printre altele că PSD nu e un partid captiv sau care se poate preda cuiva sau care să fie speriat de eventuale declaraţii la televizor şi nici un partid care să fie captiv într-o guvernare pe care o conduce. De asemenea, la prima conferinţă de presă pe care au susţinut-o cei doi în Sala mică a prefecturii de la ora 14,30, coordonatorul politic a spus că „Deplasarea aceasta are ca scop şi solicitarea către colegii noştri să nu-şi piardă speranţa şi să rămână uniţi”.

Ritmul cardiac (pulsul) arata de cate ori pe minut bate inima unei persoane. Un ritm cardiac normal depinde de fiecare individ in parte, in functie de varsta, marimea corpului, de cat de des face exercitii fizice, conditiile inimii sau medicatie. Emotiile pot avea, de asemenea, un impact asupra ritmului cardiac, avand in vedere ca acesta creste atunci cand inima este supusa unor factori de stres. Este important de stiut cum ne putem masura ritmul cardiac si care sunt valorile normale ale acestuia.

Tare am eu suspiciunea rezonabila ca Dragnea (dar ăsta n-are la activ cumva o condamnare la un an închisoare, cu suspendare?) i-a găsit pe PSD-iștii sătmareni Govor, Coica și alții cu probleme majore legate de „puls” cu aritmie, tahicardie, hipertensiune, ritm cardiac ridicat, etc. Starea de „sănătate” a PSD-ului sătmărean si careian ar putea să ne-o expună profesionist, în deplină cunoștiința de cauză, consilierul local careian, directorul adjunct (necalificat dpdv profesioanal) al ANIF, Filiala Someș-Criș, Unitatea de administrate Satu Mare, asta daca respectivul individ ar putea intelege tot ce i se spune, ar ști să citească ce i se pune in față sau dacă ar ști sa scrie două vorbe logice pe o bucată de hârtie. Tare imi este teamă insă că nu este in stare, dovadă cele pe care le-a măzgalit semidoctul in declaratia de avere semnată recent, în ziua de 12 iunie 2015, la Cap. VI., unde a recunoscut de fapt, fără nici un fel de ifose, că este un pomanagiu mozerabil, că el primește „cadouri” “gratuite”, fără să muncească nimic, “subvenționate”, adică de-a moaca, Mare mai este gradina lui Dumnezeu și mulți i-au mai sărit gardul!. Tipul se pricepe doar la crengile de plop care ii cad mereu in cap de câte ori se deplasează cu mașina in satul luinnatal, unde este admirat și foarte iubit de toată lumea, exact ca piperul ajuns in ochi, adică in Ianculești. Cred că de la cucuiele alea „de plopi” i se trage prostia incurabilă.

de Horia Mărieș la 27 iunie 2015 - 07:08

@atentie la 25 June 2015 – 19:53

Sunt argumentele pe care le-ați invocat.
Sunt bune și pentru a-i demonstra „finului” Sz.L. că se află mereu într-o saună cu abureală alcoolică indobitocitoare, atunci cãnd scrie texte veninoase, ponegritoare, mincinoase, fetide, pestilențiale și josnice la rubrica „Bursa zvonurilor”.

Doar că la un pitecantrop @careian, ii explici degeaba, îti răcești gura exact de pomană cu el.
Individul tot nu va pricepe absolut nimic, este mult prea limitat și îngust la mansardă.

de Horia Mărieș la 2 iulie 2015 - 18:26

Într-un articol de azi pe care-l și semnează (sic!) și care conține in titlu cuvântul „nabab”, P.F.A. Szasz E. Lorand se tot minunează de faptul că in marea lor majoritate, consilierii locali careieni sunt niște oameni realizați, care nu duc grija zilei de mâine, sunt niște oameni care nu sunt săraci. Foarte bine, înseamnă că nu sunt nevoiți să fure din banul public.

Nu discut acest subiect. Al averii consilierilor. Dacă oamenii au dobândit averea pe care o posedă și o declară, in mod cinstit, prin moștenire sau prin munca lor de o viață, din partea mea să fie sănătoși și la pungă cât mai groși și în viitor.

Mă întreb doar, oare de ce nu se minunează P.F.A. Szasz E. Lorand de loc, dar absolut de loc, că primașul Eugen Kovács Jenő, nașul lui, care are și el deja o anumită vârstă, (58, nu-i așa?), care a muncit și el o viață întreagă (nu-i așa?), nu a reușit săracul csoró să facă nici măcar un mic cheag de avere, fiindcă în declarația de avere semnată și inregistrată la data de 12 iunie a.c., primașul TRAGE LINIUȚĂ PESTE TOT. Ca să nu mai vorbim de faptul că din declarația de avere a numitului Eugen Kovács Jenő postată pe pagina de net oficială a Primăriei MUnicipiului Carei de consilerul său personal, de magámemberul Megyeri Tamas Robert, lipsește până și pagina. nr. 4, cea care conține Cap. VII unde Kovacs trebuia să completeze la punctul 1 rubrica „Venituri din salariii”. Să întelegem de aici ca primașul nu încasează nici un salariu, că muncește de-a moaca, „pro bono”, doar din plăcere, fiindcă se plictisește de moarte pe acasă? Așa cum face de altfel și la organizația locală RDMSZ Nagykároly unde este președinte, dar n-a uitat să mentioneze în declaratia de interese „NERETRIBUIT”?

Mă întreb oare ce crede P.F.A. Szasz E. Lorand despre nașul lui, atunci când din declarația de avere a acestuia rezultă scris negru pe alb (mai precis albastru pe alb) că acesta n-are absolut nici un fel de avere???

Pe cât este de limitat in gândire, eu unul cred că P.F.A. Szasz E. Lorand gândește despre nașul lui că 1.) s-au este prost făcut grămădă și că din această cauză n-a reușit să acumuleze NIMIC în cca 32 de ani de când a terminat facultatea la Brașov, sau 2.) că nașul lui este un tip atât de bãntuit de o multitudine de vicii că a făcut praf toți banii pe care i-a câștigat in ultimii 32 de ani la barbut, la beții cu bikavér sau la _urve. Sunt convins că până si lui Szasz E. Lorand, care are o imaginația bolnă vicioasă, comparabilă cu cea a baronului Münchasen, fiindcă de obicei minte de stinge, îi este extrem de greu să aleagă dintre cele două cauze. Din acest motiv, sunt convins că Szasz a rezolvat dilema foarte simplu, s-a decissă le accepte ambele cauze și crede de fapt că in cazul nașului lui, a numitului Kovacs, motivul sărăciei acestuia este de fapt o combinatie extrem de fericită a celor doua cauze numerotate mai sus cu 1) si cu 2). Vorba (ticul „intelectual” al) lui Boros Ernő: „Summa summarum”.

O decizie cât se poate de logică și de simplă din partea lui Szasz E. Lorand.
Până și eu, care, recunosc spășit, n-am nici un fel de motiv ca să-l simpatizez pe Sz.E.L., de data asta îl aprob fără nici o retinere, fiindcă a judecat cât se poate de corect.

Oare cum poate să stea primașul Kovacs la ședințele consiliului local la aceeași masă cu cei 19 consilieri locali care, după cum ne demonstrează azi Sz.E.L. in articolul lui, sunt de fapt niște „nababi” în timp ce el, primașul, are doar o grămadă mare de „liniuțe” in declarația de avere? Oare nu-i crapă obrazul de rușine? Nu cred, fiindcă el oricum n-are obraz.

de Vasile Pop la 13 iulie 2015 - 08:24

Am citit si eu articolul.Din pacate,autorul are polite de platit la Demian sau este platit de primarie sa scape de singurul roman care mai este cu functie rpin primarie.Daca facea o sinteza despre toate situatile similare din primarie,era cu totul altceva.Asa, este vorba doar de vendeta.Exista in primaria Carei cazul contabilei de la ferma de oau numita ca si director economic fara concurs doar pentru ca este sotia consilierului udmr apropiat primarului.Consilierul judetean este si director la liceul fost agro si din aceasta postura a dat sotiei contabile ore la seral desi nu avea calificarea necesara,luand astfel colegilor profesori orele platite.
Sotia acestui consilier a dat un exxamen la prefectura pentru postul de director economic in primaria Carei dar a luat nota 2,5.Cu aceasta nota a fost numita de primar ca si director economic la o primarie de municipiu desi doamna nu este nici macar expert contabil si nu face parte din corpul CECAR din judet.Avem si situatia sotilor Veres care sunt platiti din bani publici pentru afaceri personale cum este cea a cresterii cailor in parc si a activitatilor comerciale cu acestia.Cazurile nu sunt singulare si deci autorul din jurnalul de satumare avea material din belsug daca avea bune intentii si nu de vendeta.Sa nu uitam ca avem si un primar care nu contribuie la bugetul local deloc iar la cel de stat are datorii pentru care are retinere pe salar.Acest om conduce primaria Carei si angajeaza dupa bunul plac si nu dupa competente oamenii.toate afacerile sale personale le-a falimentat iar acum jumuleste bugetul local dar nu apare nici un cuvant despre aceste anomalii din primaria Carei,deci e foarte curioasa abordarea.

de Horia Mărieș la 13 iulie 2015 - 14:08

@Vasile Pop la 13 July 2015 – 08:24

Înclin să vă dau dreptate, cel puțin parțial color.
Am constatat și eu, nu o singură dată, că în presa sătmăreană se poartă obiceiul „plătitului de polițe”.
Nu-l cunosc pe Demian, habar n-am care ar fi motivul real pentru care i se repară polițele.
Doi dintre jurnaliștii locali, mă refer la B.E. si la M.T.R. plătesc (aproape exclusiv) polițe românilor careieni.
Al treilea, numitul fin Sz.L. plătește polițe adversarilor politici, mai ales celor romaâni, dar uneori, rar, și celor maghiari.
Numitorul comun este insă faptul că toți cei trei amintiți mai sus sunt fără nici un dubiu, pupincuriștii datori pe veci primașului, adică celui ce îi plătește cu salarii din banul public, sau cu contracte de colaborare, dar tot din bani publici.

Citind postarea Dvs, am căzut puțin pe gânduri fiindcă am și eu obiceiul nesănătos sa scriu pe aici diverse prostioare la adresa unora.
M-am intrebat dacă se poate afirma cumca și despre mine că „am de plătit polițe”? Poate da, poate nu.
Cert este că rememorând lucrurile, cred totuși că le-am făcut polițele la o rindea neascuțită tuturor celora pe care i-am observat că au călcat urât pe bec, indiferent de neam (român, maghiar, șvab, rom) sau de apartenența politică.
Eu unul chiar sper că așa s-au și petrecut lucrurile.

Lasati un comentariu