A murit poetul și politicianul Corneliu Vadim Tudor

• publicat la: 14 septembrie 2015
A murit poetul și politicianul Corneliu Vadim Tudor

Politicianul și poetul C.V. Tudor a ajuns luni dimineaţă la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, după ce i s-a făcut rău. Scriitor, politician şi jurnalist român, Corneliu Vadim Tudor a fost fondatorul Partidului România Mare şi membru al Parlamentului European.

Senator în Parlamentul României în perioada 1992-2008, Vadim Tudor a candidat la alegerile prezidențiale din 1996, clasându-se pe locul 5, în cursă fiind înscrişi 16 candidați. De asemenea, în 2000, în cursa pentru preşedinţie a ajuns în turul doi, obţinând 33,17% din voturi. Politicianul a candidat şi în 2004 pentru funcţia de preşedinte al României, când a obţinut 12,57% din voturi.

Absolvent al Colegiului Național “Sfântul Sava” din București, politicianul a absolvit Facultatea de Filosofie a Universității din București în 1971, cu o teză despre sociologia religiei, iar în 1975 a finalizat cursurile la Școala de ofițeri de rezervă din București.

În 1978-1979, a primit bursa premiului internațional Herder, acordat magistrului său, scriitorul Eugen Barbu; studii de istorie la Viena.

“Nu am mai păstrat legătura de foarte mult timp și sunt cutremurat. E foarte greu să suport această idee că nu mai e alături de noi. Lasă în urma sa o familie, atâtea amintiri”, a declarat avocatul Lucian Bolcaș, pentru B1.ro.

“Păcat că un om așa de mare a putut să plece dintre noi atât de tânăr. Știam că e bolnav, știam că are numai probleme cu diabetul. Era un patriot desăvârșit, un om drept. Spunea lucrurilor pe nume și asta a deranjat lumea”, a spus și Dumitru Dragomir, fost președinte LPF, scrie sursa citată. C.V. Tudor a fost un remarcabil poet și un naționalist.

sursa  NapocaNews

Lasati un comentariu