Carei: Locuri de joacă de Coşmar cu 700 mii euro. Copil rănit la tobogan

• publicat la: 20 septembrie 2015
Carei: Locuri de joacă de Coşmar cu 700 mii euro. Copil rănit la tobogan

A fost nevoie  ca un copil din cartierul Mihai Viteazu 1 din Carei să îşi  spargă capul la coborârea de pe tobogan pentru ca părinţii să reacţioneze faţă de proastele lucrări efectuate în baza unui proitect recepţionat şi finanţat  din Fonduri Europene.

Urmăriţi cu atenţie imaginile apocaliptice şi reţineţi că valoare proiectului de creştere a calităţii vieţii în cartierele careiene prin  amenajarea acestor locuri de joacă, este de  700 mii euro. Timp de 2 ani, firma constructoare s-a chinuit să realizeze aceste locuri de joacă de coşmar!

Rezultatul se vede cu ochiul liber iar cei mai îndeaproape interesaţi pot lua la pas cartierele pentru a se convinge singuri. Evident că  nu toate obiectivele cuprinse în proiect sunt tratate identic, că   doar trăim în mun.Carei , sub administraţie UDMR  şi deci parcul Kosuth nu avea cum să  arate la fel ca şi  locurile  de joacă  din cartierele  locuite de  oamenii de rând.

Proiectul  prin a cărui accesare şi aprobare au fost realizate asemenea locuri  de joacă  este denumit

CREŞTEREA CALITĂŢII VIEŢII PRIN MODERNIZAREA SPAŢIILOR VERZI ŞI DEZVOLTAREA ILUMINATULUI

PUBLIC ÎN CARTIERELE MIHAI VITEAZU I, MIHAI VITEAZU II ŞI REPUBLICII DIN MUNICIPIUL CAREI

Finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor

– poli urbani de creştere”, Domeniu de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană”

Valoarea proiectului 700.000 Euro.

Obiectivul general   al proiectului este: creşterea calităţii vieţii prin amenajarea spaţiilor verzi şi extinderea iluminatului public în  arealul principalelor aglomerări urbane ale oraşului.

Mai multe detalii puteti lectura   aici.

Unul dintre obiectivele specifice a fost  crearea premiselor privitoare la creşterea calităţii vieţii prin intervenţii de modernizare a spaţiilor verzi din cartiererele de  locuit Mihai Viteazu I, Mihai Viteazu II şi Republicii din municipiul Carei, pe termen scurt.

Astăzi vă prezentăm situaţia din cartierul Mihai Viteazul I, în urma semnalărilor părintilor şi bunicilor copiilor dornici de joacă.

Potrivit proiectului, în zona 1 –Cartierul Mihai Viteazu I,  se preconiza a se  efectua lucrări de reîntinerire spaţii verzi, constând în înlocuirea arborilor  uscaţi/bătrîni şi plantare a mai multor tipuri de arbori şi arbuşti ornamentali; realizarea de ronduri de flori în jurul copacilor  plantaţi; realizarea de mobilier urban, reprezentând un număr de 15 bănci, 4 mese de jocuri şi 2 gropi de nisip; montarea de   aparate de joacă pentru copii: 2 bucăţi de leagăne şi 1 bucată topogan; refacerea spaţiilor verzi existente prin semănarea de   gazon.

Potrivit celor existente în teren, la faţa locului  găsim ceea ce observaţi în imagini, adică un DEZASTRU , un loc demn de locurile tocmai părăsite de  imigranţii ce bat la uşa ţării.

Ironici şi perverşi, executanţii au lăsat în faţa locului de joacă o imagine a ceea ce trebuia să fie lucrarea finală.

În locul plăcilor de corindon care să atenueze căderea prin alunecare  de pe tobogan, urmăriţi  ce găsim în realitate!

Nici nu e de mirare că un copil a ajuns cu capul spart la Spital.

Important pentru administraţie şi executant este că banii au fost încasaţi, documentele avizate, lucrarea recepţionată. Că   NU  corespunde  normelor de siguranţă  ca loc de joacă pentru copii, contează  mai puţin se pare. De aspectul estetic nici nu mai vorbim.

Aruncaţi un ochi şi la groapa de nisip …

Cine să  vină  şi să  arunce o privire într-un cartier dosit ca şi Mihai Viteazu I,

când poate merge în parcul Kosuth, cuprins şi el în acelaşi proiect  dar  care arată impecabil şi se află lângă Primărie.

Urmăriţi în  tabelul inclus în proiectul ataşat  AICI,  lista cu plantele  şi arbuşii ce figurează ca achiziţionaţi din sumele menţionate şi comparaţi-le cu ce găsiţi pe teren. Cunoscătorii ştiu care este valoarea speciilor menţionate dar rămâne să le poată şi identifica în cartiere.

Peste 2 miliarde de lei, mai  exact 204.838 lei , au fost alocaţi   doar pentru arbuşi ornamentali şi plante perene, adică 2.315 arbuşti ornamentali şi 7 mii plante perene.  Cele din cartierul Mihai Viteazu I, arată astfel,

iar arbuştii plătiţi regeşte de  UE, ajung….la cucă

Un proiect  în care   700. ooo euro au fost arşi  şi prăjiţi după bunul plac al celor din primărie care acceptă  o astfel de situaţie.

Concluzionând, pentru mun. Carei nu este o noutate proasta calitate a lucrărilor finanţate din fonduri UE şi nici discriminarea. Si dacă tot suntem la capitolul cartier de locuinţe MV I, urmăriti şi modul în care a   fost trântit  pavajul peste bordurile existente…..aşa, ca să fie făcută lucrarea. In bătaie de joc dar pe  alţi bani europeni, şi nu puţini!

Aceasta este la Carei calitatea vieţii obţinută prin modernizarea spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă.

Daniela Ciută

comentarii

de cartieru la 21 septembrie 2015 - 09:16

sa veniti sa vedeti si in mv2 sa vedeti ce lucrari au facut de parca am trai in lumea a treia.
banii sunt sigur ca i-au incasat cu varf si indesat iar noi am ramas cu dezastrul. firmele de casa ale primariei sunt abonate mereu la banii europeni dar cine verifica calitatea lucrarilor???

de Horia Mărieș la 21 septembrie 2015 - 10:20

Am mai auzit de firma asta, de Durex. Este nr. 1 in lume în fabricarea prezervativelor. 🙂
http://www.durexusa.com/products/condoms/

Nu știam că se ocupă, în cârdășie cu primașul, de terenurile de joacă din Carei și cu sifonarea fondurilor europene.
Dar grădina lui Dumnezeu este mare și încurcate mai sunt căile domnului.
În ce privește Primaria Mun. Carei, te poți aștepta mai nou la orice !!!
A intrat într-o zodie extrem de neagră.

de hehe la 21 septembrie 2015 - 13:15

Faina tobogane :))) rosu,galben,albastru :))) discriminatie si aici 😛

de cartieru la 21 septembrie 2015 - 13:22

la verde ai orbu gainii sau vrei sa ne facem ca nu ai citit de sutele de mii de euro pe care ati furat din banii de la europa ca sa duceti acasa pentru voi???

de Pavel la 21 septembrie 2015 - 14:24

Cui nu-i place tricolorul dar traieste in Romania e un prost! Ba al-dracu!!!!!!!!

de concluzia la 21 septembrie 2015 - 15:25

.este ca se fura banii europeni de administratie si apoi spun ca romanii sunt de vina.
presedintele udmr carei are retinere pe salar pentru datoriile de la cele 4 firme falimentate si acum daca e primar crede ca banii orasului sunt ai lui personal si aici e problema !

de andrew la 21 septembrie 2015 - 16:24

@Horia Maries – Firma e DUPEX. (am sesizat si eu …dar s-a dezlipit abtibildul, cred)

de silviu m. la 21 septembrie 2015 - 19:27

pt hehe elvtars .ISTEN ALD MEG A MAGYART .HIYANZIK NEKI A KET SZARVA ismeros ez a mondas hehe

de relu la 21 septembrie 2015 - 19:36

discriminarea e lege pentru primar asa ca nu va mirati ca in parcul kosut a facut proiectul ca la carte si din cartiere a subtilizat cat nu i-a fost rusine

de hehe la 21 septembrie 2015 - 21:48

Ne romanositsuk mar el Nagykarolyt gyerekek :))) Partium ramane Partium oricum nuuu Moldova :))

de agotha la 21 septembrie 2015 - 21:59

daca nu vrei romania aici de ce furati banii romanesti si de ce nu traiti din banii unguresti ?
nici sa scrieti bine voi nu stiti si vreti partium dar salarul sa fie de la bucuresti ca ungaria nu da nici doi fileri pe voi ca spune ca budos sunteti si lusta fiuk asa ca pofa be!

de Horia Mărieș la 22 septembrie 2015 - 04:12

@andrew la 21 September 2015 – 16:24

Constat, uitându-mă acumai atent la poze, că cineva (un puști careian inspirat care are și simțul umorului) a schimbat cu negru, litera „P” în „R” adăugând un „picioruș”.

Dupex, sau Durex, de fapt este aceeași parascovenie, fiindcă impresia care ne rămâne este una certă: avem de-a face cu o sifonare de bani europeni, făcută cu complicitatea interesată a distinsei, onestei, angelicei, naivei și nevinovatei „conduceri” a Primăriei din Carei.

de alt careian la 22 septembrie 2015 - 17:08

Pe Calea lui Mihai Viteazul din Carei,nu se poate trai in conditii normale,civilizate din cauza mizeriei ,zgomotului camioanelor si a prafului facut de ei.Domni primari Careiului!Ce faceti ?Si familiile voastra o tineti in asfel de mizerie?Nu va pasa de noi de loc?

de hehe la 22 septembrie 2015 - 21:36

agotha draga 😛 Vorbesti despre bani?? Romania nu mai are bani !! :)))

de heni la 22 septembrie 2015 - 21:56

are Romania destul bani ca si voi din ei traiti si cumparati calculatoare la care sa scriet prostiile si minciunile.
nu mai credem pe voi care fiecare zi mintiti si spuneti ca nu sunt banii si la primarie sunt salariile de zeci de milioane la cate fiecare si pentru noi nu este numai munca ca sa puteti voi fura de la Romania!
si daca mai veniti la biserica sa spuneti ca iar trebe sa votam pe voi numai pentru ca sa fim numai magyar deja nu mai credem la voi ca numai pentru voi vreti sa fie bine si sa castigati cat nu este rusine la voi disznok!

de ADRIEN la 22 septembrie 2015 - 21:57

Nu mai are din pacate ,ca-i papa pe toti cei care conduc si cei cica vegheaza la siguranta noastra , de jos si pana sus.Toti sunt o apa si un pamant.Acum isi maresc salariile ca nu le ajunge cat au,si cati vampiri mincatori din banii nostrii sunt,vai,vai!!!

de hehe la 22 septembrie 2015 - 22:27

Ce ai facut tu ca tu esti acasa in ardeal si noi nu?? Romanii merg la ungaria sa cere magyaralampolgarsag ca sa primeste lucru !!

de heni la 22 septembrie 2015 - 22:43

eu acasa sint unde am nascut si am saturat de voi si de minciuni care spuneti pentru noi si voi furati fara rusine de la primarie si apoi bateti la noi la usa cand vine votul si spuneti la biserica ce bine daca numai noi sa fim aici. Romanii nu mint pe noi asa cum voi faceti in fiecare zi si spuneti ca ce saraci sunteti si ca nu ajunge pentru noi drepturile dar furati cat nu va este rusine de la Romania si tot nu e bine la voi !
mereti voi de aici daca nu e bine pentru voi dar stim ca nici la ungaria nu primeste pe voi pentru ca nu place sa munciti si acolo nu puteti sa furati ca si in Romania !!

de heni la 22 septembrie 2015 - 22:49

si de la locul de joaca de la copii ati furat si nu ati pus ce scrie la proiect si veniti apoi la noi sa spuneti ca nu este bani la Romania !
nici pentru copii nu intereseaza pe voi ce locul de joaca au si mai aveti pofa pe obrazul ca sa vorbit ca nu este bani in Romania . cine crede pe voi ca ati pus 7 mi de florile ? sa dati bani inapoi pentru locul de joaca la copii din Carei !

de alt careian la 23 septembrie 2015 - 07:14

Dragi Careieni.Daca permiteti ca niste criminali sa bata joc de viata si siguranta copiilor vostrii atuncea va meritati soarta.

de hehe la 23 septembrie 2015 - 21:15

Dar voi vreti sa faceti bine ??Ce ati facut pana acuma pentru Carei?

de hihihi la 23 septembrie 2015 - 21:21

noi vrem sa nu fure nimeni banii nostri si vrem sa se faca pentru toti careienii lucruri frumoase nu sa se duca acasa la consilierii udmr florile si oamenii de la spatii verzi sa lucre si vrem locuri de joaca pentru toti copii nu numai parcul kosut sa fie facut..si vrem sa umblam cu pantofi eleganti in oras dar nu putem pe ce pavaj de doi bani a fost pus pe jos dar pe factura a fost trecut cel mai scumnp si mai bun….si vrem ca fiecare sa traiasca din ce munceste si nu din darile noastre si vrem si pentru bisericile romanesti sa fie facute locuri ca si la biserica reformata unde umbla primarul si vrem sa fie facute si la surorile greco catolice ce proiecte au fost facxute pentru cele piariste si vrem si pentru scolile romanesti sa se investeasca macar cat inj cele maghiare din oras….putin mai mult respect ai putea avea pentru locul de unde traiesti si de unde iei salar si spaga!

Lasati un comentariu