Condiţiile de joacă oferite copiilor careienilor în anul 2016

• publicat la: 18 aprilie 2016
Condiţiile de joacă oferite copiilor careienilor în anul 2016

Cartierul Republicii, inclus în titlul unui proiect pentru creşterea calităţii vieţii accesat de Primăria Carei, are un loc de joacă departe de blocurile de locuit, tocmai în spate, la garaje.

Deşi  cartierul Republicii apare în titlul proiectului finanţat din fonduri UE, CREŞTEREA CALITĂŢII VIEŢII PRIN MODERNIZAREA SPAŢIILOR VERZI ŞI DEZVOLTAREA ILUMINATULUI  PUBLIC ÎN CARTIERELE MIHAI VITEAZU I, MIHAI VITEAZU II ŞI REPUBLICII DIN MUNICIPIUL CAREI,  sugestia de la  Obiective Specifice, aici,    e ca locuitorii de aici să folosească…parcul Kosuth…..No comment.

De aceea administraţia publică locală doreşte amenajarea de locuri pentru recreere şi petrecere a timpului liber în interiorul cartierelor  Mihai Viteazu I şi Mihai Viteazu II, iar pentru cartierul Republicii, deoarece nu există posibilitatea creării unui parc în interiorul său,  se va aronda ca spaţiu verde aparţinător Parcului Kosuth, situat în vecinătatea cartierului.

Cu alte cuvinte,  locuitorii din cartierul Republicii sunt invitaţi să  iasă din cartier, să  folosească 2 treceri de pietoni pentru a ajunge în parcul Kosuth . Copii  locuitorilor cartierului Republicii nu au nici o şansă de a fi lăsaţi singuri de părinţii lor pentru a ajunge într-un loc  până la care să traverseze de 2 ori  drumul public.

Există un loc de joacă în  faţa garajelor dar nici acolo micii careieni nu pot fi urmăriţi de ochii grijulii ai părinţilor.

Astfel, copiilor le rămâne la îndemână…bara de bătut covoare din faţa blocurilor. Acolo sunt fericiţi şi copii şi părinţii pentru că se simt în siguranţă. Dar oare  administraţia locală cât de fericită este că le oferă astfel de  locuri de relaxare  careienilor ce plătesc taxe şi impozite locale?

Cât de trist poate fi pentru copii careienilor ca până la această dată din anul de  graţie 2016, să nu  aibă cunoştinţă despre   interiorul unei săli de teatru?  Copii careienilor din oraşul  fără bazin de înot, fără dotări la stadionul  municipal sau sălile de sport,  fără cinematograf  sau patinoar,  nu au nici măcar  locuri de joacă SIGURE . Trist dar adevărat.

http://www.buletindecarei.ro/2015/09/carei-locuri-de-joaca-de-cosmar-cu-700-mii-euro-copil-ranit-la-tobogan.html

Pe când o vizită la lacul cu nuferi de la Ianculeşti, unde creşte o specie  rară de nuferi ce se mai găseşte doar în Delta Dunării? aici

VIDEO

În municipiul Carei, în anul 2016, încă nu există locuri de joacă cu care să ne putem lăuda. Există în schimb  atacuri la adresa celor ce doresc să realizeze locuri de joacă moderne şi centre sportive pentru tinerii careieni dar nu numai.

Buletin de Carei

 

comentarii

de Horia Mărieș la 18 aprilie 2016 - 19:41

NOTĂ.

Terenul de joacă din Cartierul Republicii despre care se pomenește in articol și care este de fapt cel prezentat in cea de a doua fotografie, este situat pe un teren aflat in proprietate privată, retrocedat urmare Dispoziției nr. 1053/2012 a primarului municipiului Carei, urmare cererii-norificări nr. 279/2001 și a unui intreg șir de intervenții ale proprietarului de drept, inclusiv in instanță.

Deși proprietarul se află și in prezent in litigiu în instanță cu UAT Mun. Carei precum și cu primarul municipiului Carei pentru nerespectarea unor hotărâri judecătorești definitove și irevocabile referitoare la restul de teren intravilan rămas de retrocedat in același loc, in suprafata totală de 3.750 mp, inclusiv pentru o parte din terenul ocupat azi de garaje precum și de gradina casei de la str. I. Maniu nr. 9, proprietarul respectivului teren, cunoscând situația ingrată a terenurile de joacă din cartierul Republicii, prezentată și in articol, nici nu a somat UAT Mun. Carei (Primăria Carei)bca să eliberareze terenul și nici nu a solicitat acesteia plata unei chirii pentru utlizarea, deja timp de aproape patru ani, a terenului privat, ca teren de joacă.

Acest lucru nu inseamnă însă nici pe departe ca UAT Mun Carei (Primăria Carei) și primarul acesteia trebuie să doarmă in continuare în cizme și să nu se preocupe asiduu de rezolvarea corespunzătoare a problemei terenului de joacă pentru copiii din Cartierul Republicii, nu de alta, dar este posibil ca proprietarul să vândă terenul respectiv in orice clipă dacă se va găsi un doritor care să-l cumpere. Ca o paranteză la cele de mai sus, ar mai fi de spus doar că proprietarul terenului privat, care se invecinează și cu terenul privat deținut de familia primarului (vorbim de familia dănsului fiindcă dânsul nu are in proprietate nici măcar un singur metru patrat de teren), este semnatarul acestor rânduri.

Lasati un comentariu