Președintele Klaus Iohannis salutat cu mâna în buzunar la New York de fostul ambasador american în România

• publicat la: 26 septembrie 2015
Președintele Klaus Iohannis salutat cu mâna în buzunar la New York de fostul ambasador american în România

Președintele Klaus Iohannis a fost umilit la o întâlnire de la New York cu oameni de afaceri americani de către fostul ambasador american la București, Mark H. Gitenstein. Momentul a fost consemnat pe înregistrarea pe youtube publicată de Administrația Prezidențială.

Este vorba de o întâlnire pe care Iohannis a avut-o în metropola americană cu investitori de pe Wall Street.

La intrarea în clădirea unde avea loc întâlnirea, primul personaj care i-a fost prezentat președintelui României a fost fostul ambasador american la București, Mark H. Gitenstein.

Acesta stătea cu mâinile în buzunare și a catadicsit să îi întindă o mână șefului statului român, dar pe cealealtă a ținut-o în buzunar.

După ce l-a salutat pe Iohannis, și acesta a rămas lângă el, Gitenstein și-a băgat, din nou, ambele mâini în buzunarele de la pantaloni.

În limbaj diplomatic, gestul ambasadorului Gitenstein este o jignire față de un interlocutor cu atât mai mult față de președintele unei țări unde a fost ambasador și unde are afaceri în acest moment. Având pregătire diplomatică gestul lui Gitenstein este cu atât mai grav deoarece este evident că a dorit să transmită un mesaj, noteaza flux24.ro

Specialiști în protocolul diplomatic au explicat pentru FLUX 24un astfel de gest înseamnă o desconsiderare, de fapt o umilire a șefului statului român.

Nu cred că ambasadorul Gitenstein nu a cunoscut semnificația gesturilor sale, a spus un fost membru al protocolului prezidențial românesc pentru FLUX 24.

Este un limbaj al corpului pe care diplomații sunt învățați să îl transmită. Un mesaj non verbal: respect, indiferență sau dispreț, a continuat specialistul în protocol.

comentarii

de ValentinaPop la 21 octombrie 2015 - 23:02

Iata ca am citit un text foarte bun redactat intr-o maniera greu de aflat in internetul romanesc. Acum, dupa ce am citit acest articol, doresc sa va comunic ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se trece ora, macar reglati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu pierde sa ajungeti la timp unde aveti de mers. Multumesc!

de Horia Mărieș la 22 octombrie 2015 - 02:36

@ValentinaPop

Ce are sula cu prefectura, pardon, ce are ora exactă cu un „text bun” (după părerea dvs,) apărut pe un site de doi bani?
Sticleții pe care-i aveți în mod cert sub coafură ați reușiți să-i sincronizați cu ora exactă? Cântă la ore fixe? Respect pentru ei.

Lasati un comentariu