Raport SRI: România, posibilă ţintă a teroriştilor

• publicat la: 5 octombrie 2015
Raport SRI: România, posibilă ţintă a teroriştilor

România reprezintă o posibilă ţintă a unor atacuri ale teroriştilor, potrivit raportului SRI pe anul 2014, prezentat, duminică seara, la Antena 3. “Apartenenţa României la sistemul de alianţe politice şi militare internaţionale, susţinerea Coaliţiei împotriva grupării Statul Islamic/Daesh, dar şi situarea pe principalele rute de migraţie către occident, respectiv măsurile ofensive de prevenire şi contracarare a potenţialelor manifestări teroriste pe teritoriul naţional, au determinat o relativă creştere a profilului ţării noastre ca posibilă ţintă a unor atacuri”, se arată în document.

De asemenea, raportul SRI arată propaganda fundamentalistă, anti-occidentală, s-a accentuat, mai ales pe Internet, sub forma comentariilor anti-occidentale, anti-israeliene ori favorabile jihadului.

“Deși comunitatea musulmană istorică și cea integrată social din țara noastră resping, tradițional, astfel de orientări, acestea au avut ecou în special în rândul noilor convertiți și a rezidenților tineri proveniți din țări cu problematică teroristă activă, manifestându-se tendința de formare a unor micro-grupuri ermetice, izolate, cu atitudini radical”, a arătat raportul.

sursa NapocaNews

Lasati un comentariu