Apel la solidaritate! Ajutaţi Biserica din Ianculeşti

• publicat la: 13 noiembrie 2015
Apel la solidaritate! Ajutaţi Biserica din Ianculeşti

Biserica Ortodoxă din satul Ianculeşti are nevoie de sprijin urgent pentru terminarea lucrărilor de renovare. Orice ajutor finaciar este binevenit. Pictorul  are nevoie de un avans pentru continuarea lucrărilor.

Lucrările au fost demarate în urma adoptării unei Hotărâri a Consiliului Local Carei din 24 august 2015  de a aloca 20.000 lei pentru renovări  de strictă urgenţă, urmare a desprinderii tencuielii din cupola bisericii. Suma necesară unor astfel de lucrări este mult superioară celei menţionate ca necesare unei astfel de lucrări  de prim curatorul  Mircea Popa. Sătenii au strâns   din puţinul lor peste 100 de milioane pentru a susţine  reparaţiile înainte de venirea frigului.

În sat mai mult de jumătate dintre locuitori au pensie de refugiat în urma represiunilor la care au fost suouşi în urma Dictatului de la viena din 1940 când au trebuit să îşi părăsească locuinţele. Despre drama lor a menţionat părintele Gheorghe Munteanu, aici.

Biserica Ortodoxă din Ianculeşti este  singura biserică ce aparţine de UAT Carei care nu a primit nici un sprijin financiar în ultimii 25 de ani. aici

La sfârşitul lunii septembrie, lucrările de renovare au demarat în baza promisiunii admnistraţiei locale de a sprijini financiar lucrările, la fel cum procedează cu alte culte din mun.Carei.  Sprijinul a fost votat în şedinţa din 24 august 2015 dar nici până în ziua de astăzi, 13 noiembrie nu s-a  finalizat.

Cei care au posibilitatea să ajute la terminarea reparaţiilor atât de necesare acestui lăcaş bisericesc sunt rugaţi să se adreseze preotului paroh Gheorghe Sorian sau delegatului sătesc , Ciprian Chiorean.

Parohia ortodoxa Ianculesti

CecBank Carei

cod IBAN:  RO61CECESM0236RON0023928

tel 0745 283149

redacţia

comentarii

de ortodox la 13 noiembrie 2015 - 09:28

vrem egalitate cu bisericile unguresti din oras domnule primar! si noi platim taxe si impozite la oras si nu aveti dreptul sa ne disciminati!!!

de crestin la 13 noiembrie 2015 - 10:17

Sa va cumparati „mertzanie”? Cu scaune care se incalzesc sub cur? Nu multumesc!

de reformat la 13 noiembrie 2015 - 11:38

asa cum isi cumpara primarul kovacs cu retinere pe salar???
din ce bani a luat pentru baiat mercedesul negru si de ce a cumparat din banii fundatiei de turism un renalut fluence pe care numai el il foloseste???
din 40 de mii ce biserica se poate renova sau ce masina se poate cumpara?
asa se face la bisericile reformate unde se duc sume uriase de la primarie?

de nenicu la 13 noiembrie 2015 - 18:47

Multumim presedintelui PSD Carei pentru sprijinul acordat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

de bunica la 13 noiembrie 2015 - 20:12

dupa ce ca a refuzat sa sprijine festivalul motilor din ianculesti , tanarul presedinte a cerut si taiarea plopilor de pe marginea drumului si limitarea ajutorului banesc din partea primariei ..de parca ar fi din partea gestapoului si nu fiu al satului!

de costi la 16 noiembrie 2015 - 08:19

noi stim cine ne ajuta pe noi.
sefii cei mari il ataca pe consilierul ciuta pentru ca ne sustine pe noi si ne arata ca nu suntem nici noi mai prejos ca si ei. si noi platim impozite si taxe si avem aceleasi drepturi ca si sefii de la primarie. stim ca consilierul onet a venit cu propunerea sa se taie plopii de la ianculesti si stim ca el nu a fost de acord sa se deie la biserica mai multi bani de la primarie/, acum nu mai primim nici banii cu care se batea in piept ionut presedinte de psd carei…unde era cand se facea drumul ca noi in sat l-am vazut numai pe domnul ciuta…de ce nu se intereseaza consilierul onet unde sunt banii luati d e l oameni pentru gaz de fostul delegat cand lucrarea era platita de consiliu…daca ar recupera banii am avea si bani de pictura la biserica sau dacam primi banii pe plopii taiati!!!!

Lasati un comentariu