Cum împarte banii la biserici un primar cu reţinere pe salar pentru datorii la bugetul de stat

• publicat la: 23 noiembrie 2015
Cum împarte banii la biserici un primar cu reţinere pe salar pentru datorii la bugetul de stat

Vă supunem atenţiei algoritmul de împărţire a fondurilor locale ale primăriei Carei din capitolul 67 – Cultură,recreere , religie. Din respect pentru cititorii Buletin de Carei, oferim doar informaţii ce pot fi confirmate şi probate prin documente oficiale pentru că numai aşa careienii nu vor mai putea fi manevraţi de orice individ labil şi frustrat ce depinde material de mai marii zilei. Un careian informat corect e un careian puternic!

Pentru anul 2013, au fost alocaţi 44.000 lei parohiilor romano-catolice  iar pentru cele ortodoxe suma de 33.000 lei. Biserica Ianculeşti nu a fost cuprinsă.

În anul 2014, din acelaşi capitol 67 au fost alocaţi 30.000 lei Parohiei ortodoxe nr.3, 21.300 lei Parohiei Greco-Catolice maghiare, 20.600 pentru Parohiile reformate şi 27.500 pentru Parohiile romano-catolice. Biserica din Ianculeşti nu apare în lista cu alocările de fonduri aferente anului 2014 dar este biserica cu acoperişul spart, cu tencuiala căzută în interior, cu faţada refăcută din donaţii private. Deşi prin HCL din 24 august 2015 au fost alocaţi doar 20.000 lei pentru renovări, nici până la această dată banii nu au intrat în contul parohiei respective

Vă rog să remarcaţi că în cei doi ani, 2013 şi 2014, nu apare deloc nici un sprijin pentru Parohiile Greco Catolice româneşti din oraş!

Şi toate acestea în condiţiile în care enoriaşii ortodocşi din Ianculeşti  şi cei greco-catolici români din mun.Carei contribuie la bugetul local prin taxe şi impozite plătite în termenul legal.

Ironia sorţii face ca un primar  (primarul Kovacs-n.r.) cu reţinere pe salariu din 2008 pentru neplata datoriilor la bugetul de stat să fie cel care stabileşte  acest algoritm de împărţire către cultele din oraş a banilor proveniţi din dările contribuabililor oneşti.

redacţia

 

comentarii

de Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 24 noiembrie 2015 - 19:17

Antipatia Excelentei Sale Senior KOVACS Eugen – Primar de CAREI, fata de plebea romaneasca este mai mult, decat evidenta…. Stiti ce anume a scris marele istoric roman NICOLAE IORGA despre conducatori ????????? „Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita”…… Asa ca…. votati-l si in anul 2016 !!!!!!!!!!

Lasati un comentariu