Târgul de Crăciun de la Şcoala Gimnazială ,,Vasile Lucaciu”

• publicat la: 15 decembrie 2015
Târgul de Crăciun de la Şcoala Gimnazială ,,Vasile Lucaciu”

Membrii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Satu Mare, instituţie de învăţământ special care funcţionează la Şcoala Gimnazială ,,Vasile Lucaciu” din Carei,  au  organizat marţi, 15 decembrie 2015, a treia ediţie a Târgului de Crăciun, eveniment care implică activ toţi elevii şi profesorii acestui centru.

Elevii claselor speciale a II- a D, a II- a B, a IV- a D şi a V- a C, îndrumaţi de prof. de psihopedagogie specială Rodica Pop, Maria Butean, Alina Rus şi Corina Şinca au confecţionat în cadrul orelor de lucru manual  diferite podoabe şi ornamente de Crăciun  pe care apoi le-au pus în vânzare în cadrul  târgului.

Scopul acestei manifestări este acela de a demonstra faptul că sub îndrumarea cadrelor didactice, talentul şi creativitatea elevilor din şcoală sunt valorizate, iar  prin valorificarea acestor obiecte, efortul elevilor este apreciat.

Au fost realizate  podoabe pentru brad, globuri, îngeraşi, tablouri din serveţele cu desene specifice sărbătorilor de iarnă, felicitări,  pungi pentru cadori, diferite tipuri de brăduţi din hârtie, aţă, conuri de brad,  aranjamente cu lumânări pentru masă, pe care, cu multă bucurie le-au vândut colegilor şi profesorilor din şcoală.

La eveniment şi-au făcut apariţia şi voluntarii SNAC, elevi din clasele a X-a, a XII- a şi a IX- a E, îndrumaţi de prof. Angela Gabor, încărcaţi cu daruri pe care le-au oferit copiilor. Pe chipurile lor se putea citi bucuria şi încântarea care le-au cuprins sufletele când li s-au oferit darurile frumos gătite.

Samantha şi Nadia,eleve în clasa a V-a ne-au spus, cu zâmbetul pe buze ,,ne bucurăm mult că ne-au vizitat liceenii şi că ne-au dăruit aşa de frumoase cadouri. Am primit câte 3 cutii fiecare!”
Cadourile au fost adunate de voluntarii SNAC în cadrul proiectului ,,Inimi deschise, mânuţe întinse”.

Într-o atmosferă caldă şi  veselă, copiii şi voluntarii au colindat  în jurul frumosului brad de Crăciun din sala festivă a şcolii  iar apoi tinerii de la Liceul Teoretic au cumpărat frumoasele obiecte handmade ale talentaţilor elevii din claselor speciale ale şcolii careiene.

AnaMaria Roman

comentarii

de Lucian la 16 decembrie 2015 - 01:34

Felicitari copiilor si profesorilor.
Bravo.

de Victoria la 17 decembrie 2015 - 21:20

Mii de multumiri profesorilor si felicitari micutilor cu asa manute harnicute !SARBATORI FERICITE !

Lasati un comentariu