Metoda Accidentul revine în Carei

• publicat la: 6 ianuarie 2016
Metoda Accidentul revine în Carei

Recent,  o persoană vârstnică de pe strada Petoffi Sandor din Carei a primit un telefon de la un bărbat care îi solicita suma de 4.000 euro pentru a-l ajuta pe fiul acesteia să scape faţă curată dintr-un presupus accident în care  victima ar fi fost un copil de 11 ani.

Bărbatul s-a recomandat ca fiind avocat şi s-a oferit să medieze o înţelegere între părinţii victimei şi fiul femeii apelate.

Deşi i s-a sugerat să nu mai apeleze pe nimeni, femeia şi-a sunat fiul care i-a confirmat că nu a ieşit din casă toată ziua deci nu avea cum să facă vreun accident.

Metoda „accidentul rutier” este o tactică des utilizată în ultima perioadă de timp, cei vârstnici fiind cei mai vizaţi. Păcăleala este simplă şi nu necesită o documentare  riguroasă din partea hoţilor. Sunt vizaţi părinţii mai în vârstă, cu copii plecaţi în străinătate sau care nu mai locuiesc cu ei şi se face de regulă prin telefonul fix.

Primul sfat al poliţiştilor pentru a evita o astfel de înşelăciune este să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a avut un accident, dându-i un telefon. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo.

redacţia

Poliţia mai îndeamnă ca, în cazul în care sunteţi sunaţi de astfel de persoane şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, să solicitaţi o întâlnire directă pentru a le da banii şi să sunaţi în acelaşi timp la 112, cerând ajutorul Poliţiei.

Lasati un comentariu