Alegeri locale 2016 – 198 de flotanţi în acest an

• publicat la: 4 iunie 2016
Alegeri locale 2016 – 198 de flotanţi în acest an

Metoda „flotantul” nu este o noutate. A fost utilizată la localele din 2012.  Metoda „flotantul” este foarte simplă: dintr-o localitate în care există un favorit cert, o serie de votanţi ai candidatului fără probleme este transferată fie într-o localitate în care primăria se decide la „mustaţă”, în condiţii normale. Sau, respectivii votanţi sunt direcţionaţi spre localităţi unde candidatul lor favorit se află în mare dificultate. Metoda „flotantul” va fi utilizată şi la alegerile electorale, deoarece este mult mai eficientă (şi deloc riscantă) decât metoda „autobuzul”.

„Circulara Biroului Electoral Central nr. 959/2016, care prevede ca alegatorul care a prezentat o dovada de resedinţă, indiferent de data eliberării acesteia, poate fi înscris în lista electorală suplimentară de către presedintele biroului sectiei de votare, a declansat o adevărată migratie in unele zone din ţară. Ne intrebăm care au fost ratiunile care au stat la baza unei asemenea decizii a BEC. Atragem public atentia că există suspiciuni majore privind fraudarea alegerilor, prin metoda cresterii numărului de votanti in anumite localităţi, practică similară cu turismul electoral” se  arată în comunicatul redat de hotnews.ro

La nivelul municipiului Carei există  înscrişi în Registrul Electoral un număr de 20.998  careieni cu drept de vot deşi populaţia  este de 21.112 iar segmentul de vârstă 0-18 ani nu are drept de vot.

În cursul anului 2016 au fost întocmite de Serviciul de evidenţă a Populaţiei  un număr de 198  acte  pentru flotanţi dintre care 38 doar în ultima lună.

 

Lasati un comentariu