S.O.S.! Cenzură pe pagina de Facebook a Primăriei Carei! Dispar subit materialele ce nu convin.Discriminare culturală, sportivă…

• publicat la: 12 ianuarie 2016
S.O.S.! Cenzură pe pagina de Facebook a Primăriei Carei! Dispar subit materialele ce nu convin.Discriminare culturală, sportivă…

Păstrarea aparenței de “prosperitate și progres” pare o preocupare importantă a persoanelor angajate să administreze Pagina oficială de Facebook a Primăriei  Carei.  În timp ce evenimentele organizate de grupurile de simpatizanţi ai primarului tronează non stop pe paginile oficiale de internet ale Primăriei Carei, celelalte manifestări sunt şterse fără de ruşine de cei care administrează aceste pagini! ASTRA Carei este asociaţia culturală mereu vizată la şters dar nici nemaipomenita performanţă a atletismului careian, care în acest an a organizat cea de-a 45 ediţia a Cupei 25 Octombrie nu a fost DELOC consemnată. Cei 45 de ani neîntrerupţi ai competiţiei de atletism şcolar, un eveniment unic în ţară, nu au fost prilej de mândrie pentru primarul unui oraş multietnic! Un Festival aflat la a XVI-a ediţie este TOTAL  neconsemnat!

“Nu sunt mulţumit de site…arată aşa cum arată pentru că cei care sunt profesionisti au cerut prea mulţi bani iar colegii mei care se ocupă de el nu se pricep….” sunt cele afirmate de primarul Kovacs la finalul emisiunii radiofonice de duminică 10 ianuarie 2016 de la Radio Transilvania  Carei.

Afimaţia vine în urma unui mesaj primit de la un careian aflat momentan în Cluj. Nemulţumirea primarului nu este însă suficient de mare pentru a face schimbări în echipa ce se ocupă de site şi pagina de socializare a Primăriei Carei.

Citirea mesajelor si preluarea telefoanelor în direct au fost posibile în urma semnalării Buletin de Carei, la începutul emisiunii respective, când primarul a reiterat  dorinţa sa de a nu intra în dialog cu careienii, exprimată  si la alte emisiuni de la acest post de radio.

Buletin de Carei a atras atenţia de nenumărate ori despre starea  deplorabilă a site-ului oficial al primăriei Carei dar şi a paginii facebook a aceleiaşi institutii desi se plătesc bani publici frumosi pentru cei responsabili de administrarea lor.

Atitudinea este una  tendenţioasă. Paginile  oficiale de internet ale primăriei sunt folosite ca o modalitate de a modela gândirea şi percepţia cititorilor, de către  cei care plătesc aceste servicii din banul public. Ele nu respectă adevăratele cerinte pentru care au fost create. Greşeli şi informaţii distorsionate, lipsă de actualizare în formă continuă pe site-ul municipiulcarei.ro le puteţi urmări AICI

Mai mult, DISPAR articole postate pe pagina de socializare a Primăriei după bunul plac al administratorului.  Urmăriţi că din 2 octombrie 2015 nu mai apare nici o postare până în data de 20 decembrie. La fel şi în cazul perioadei 5 august 1 octombrie. Pauzele apar numai în cazul în care intervin evenimente româneşti neagreate  sau postări ce ar putea fi folosite  pentru a demonstra slaba cunoştere a limbii române de cei care sunt abonaţi la banul public.

Evenimentul Festivalul de Datini din data de 21 decembrie 2015, organizat de ASTRA Carei a dispărut de pe pagina de socializare. Au  rămas doar pozele din sectiunea Fotografii, evident de  la jumătate din manifestare.

La fel  A DISPĂRUT şi consemnarea şezătorii tradiţionale româneşti organizate de ASTRA Carei, în cadrul AugustFest, din data de 9 august 2015.

Din data de 5 august şi până în data de 1 octombrie nu mai apare nici o postare desi acestea le avem salvate. Festivalul svabilor careieni este consemnat si păstrat pe pagina primăriei Carei, la fel şi Festivalul Medieval  nu şi un Festival de Datini si obiceiuri de Crăciun sau o şezătoare tradiţională românească din care fac parte şi careieni şi ianculeşteni ce aparţin de UAT Carei. Festivalul Zilele Iancului din Ianculeşti, aflat la a XVI ediţie este şi el TOTAL ignorat deşi satul aparţine de UAT Carei. Nici un cuvânt despre colectarea de fonduri de la Festivalul de Datini ediţia a II-a, pentru Erika, tânăra accidentată care are nevoie de continuarea tratamentului costisitor!

Primăria Carei nu  a dorit să se mândrească cu participarea careienilor şi ianculestenilor cu o şezătoare tradiţională românească la Festivalul de la Mangalia unde au evoluat şi în  deschidere şi la final, fiind deosebit de apreciată de toţi cei prezenţi. Primăria Carei nu a postat filmarea cu secvenţele de la Festivalul Mangalia sau de la ziua Drapelului de la Mangalia cu careienii în frumoase costume populare tradiţionale, la fel cum procedează cu alţi careieni implicaţi în acte culturale.

Vă plac discriminările domnule primar? Judecaţi si apreciati diferit etniile ce formează oraşul multietnic Carei sau de fapt  nu ştiţi ce se întâmpla  în primăria pe care o conduceţi în ultimii 8 ani? De ce a fost  ştearsă   postarea cu spectacolul dedicat Zilei Naţionale a României pe o scenă drapată total în negru, fără nici un steag,  aşa cum se procedează la ceas de sărbătoare naţională?

Oricum am salvat imaginile care atestă fapta fără precedent la Carei! O adevărată ruşine din partea admnistraţiei pe care o conduceţi! aici

Nu se consemnează pe pagina primăriei decât aleatoriu Şedintele Consiliului Local darmite un simpozion la care participă în premieră însuşi Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ!

Cel mai longeviv concurs de atletism şcolar  apartine clubului sportiv  de pe lângă  Liceul Teoretic Carei datorită inimoşilor şi crescătorilor de campioni nationali, antrenorii Ionică Mărneanu şi Florin Turcu.

Se află la cea de-a 45 ediţie! Niciun jurnalist dintre cei de pe statele de plată ale Primăriei Carei nu a  acordat importanţă acestui eveniment marcant! Orice localitate s-ar mândri cu astfel de antrenori, cu campioni naţionali , cu vicecampioni naţionali!  Nu şi municipiul Carei care consemnează doar manifestările sportive din grupul de simpatizanţi ai primarului. Băieţelul antrenorului Turcu arunca în clasele primare mingea de oină la peste 40 de metri.  O adevărată performanţă domnule primar. Sportul nu are culoare politică şi nici etnică domnule primar !

Aţi alocat pentru o competiţie la care au participat PESTE 440 de elevi din ţară şi din Ungaria  3 mii de lei, cu 2 mii mai  puţin decât la un concurs de vinuri. În bătaie de joc. Aţi cumpărat 2 cai de rasă  cu 37.800 lei, din bani de la bugetul local, pentru o asociaţie prietenă  şi cumpărati cherestea de foarte mulţi bani… iar  pentru performanţele sportive careiene aruncaţi firimiturile de la mesele servite în valoare de sute de mii lei noi!

WC urile de la stadion sunt de coşmar, AICI;  dar nu aţi accesat niciun proiect pentru dezvoltarea bazei sportive dacă tot avem copii talentaţi. Aşteptaţi să plece cum pleacă cei de  la tenis de masă la alte cluburi?  Doriţi să îi vindem cum făcea Ceauşescu cu saşii?

Aţi interzis  busturile lui Eminescu şi Brătianu în municipiul Carei, aţi refuzat în ultimii 8 ani românilor din Carei un reprezentant în administraţia locală, refuzaţi românilor din Ianculeşti capelă mortuară de 2 ani iar aleile din cimitirele româneşti sunt  un calvar la traversat iar acum , pe pagina oficială a Primăriei Carei    CENZURAŢI  articole  ce nu vă convin sau  nu vă avantajează?

Cât vă mai bateţi joc de noi, cei care  nu suntem simpatizanţi ai dvs dar suntem  plătitori de impozite (spre deosebire de dvs) ?

 

Daniela Ciută

comentarii

de Ing.dr. Ionel Lupu la 12 ianuarie 2016 - 12:13

Am solicitat raspunsuri de la OPINIE DE CAREI despre: 1) Nr.si data aprobarilor ACADEMIEI ROMANE pentru taierile de arbori tri-seculari din „Rezervatia Botanica Karolyi” pentru anii 2011-2015: 2)Cand va fi terminat REGISTRUL SPATIILOR VERZI DIN CAREI.

de opinie la 12 ianuarie 2016 - 12:34

acum se lucreaza de zor la registru!
se fac din urma actele sa para ca e adevarat dar numai pentru ageamii care inghit orice.

de Ioan la 12 ianuarie 2016 - 21:27

Cenzura este instaurată cel puţin de 2 ani şi va fi şi mai rău.

Lasati un comentariu