Candidatul Kovacs susţinut de primarul Kovacs

• publicat la: 19 februarie 2016
Candidatul Kovacs susţinut de primarul Kovacs

În prima emisiune duminicală a Radio Transilvania din acest an, primarul Kovacs îşi anunţa intenţia de a mai candida pentru un nou mandat la primăria Carei…..pentru a  putea asfalta străzile din oraş, de parcă nu ar fi avut la dispoziţie 8 ani de zile.

Hotărârea nu este una care să fie luată pe moment, în cursul unei emisiuni radiofonice. Pentru cei care sunt  atenţi la detalii, intenţiile sale erau mai mult decât evidente în momentul în care a decis să îşi angajeze ca al doilea consilier personal tot un jurnalist din presa maghiară, la care se adaugă evident serviciile finului său, blogerul fost angajat ca director  în presa sătmăreană .

Între două drumuri pentru declaraţii către procurorii DNA, acesta încondeiază cum ştie el mai bine orice adversar politic al naşului său, primarul Kovacs.

Cu alte cuvinte, primarul Kovacs finanţează campania candidatului Kovacs. Opinia primarului Kovacs faţă de careienii pe care îi reprezintă am  aflat-o tot din emisiunea cu pricina de la început de an……oamenii sunt cum sunt, n-avem cum să aducem mai buni…există un grup de 80-90% care nu se manifestă nici pozitiv şi nici negativ…Eu trebuie să ghicesc ce vor oamenii şi să iau măsuri.

Detalii Aici.

De aici şi până la punerea în aplicare a schemei malefice nu a fost decât un pas. Finul bloger denigrează adversarul politic al naşului primar iar ceilalţi doi jurnalişti consilieri personali ai primarului Kovacs preiau în presa maghiară materialele dezinformatoare întru susţinerea candidatului Kovacs.

Nici un cuvânt despre scheletele din dulapul primarului. Nici un cuvânt critic la adresa vreunei alte formaţiuni politice din Carei, că doar alianţele funcţionează din plin şi mai ales sunt susţinute la maxim. Cu FDG Carei problema e rezolvată prin adeziunile semnate de şvabi la UDMR Carei pentru  a candida pe listele UDMR  iar colaborarea cu PSD e una de lungă durată.

Electoratul careian a trimis în Consiliul Local, la alegerile din 2012, doar reprezentanţi ai UDMR şi USL. Ulterior, USL s-a scindat şi astfel  CL Carei are în componenţă 11 consilieri UDMR, 4 de la PNL şi câte doi de la PSD şi ALDE. Datorită intervenţiilor liberalilor în Consiliul Local în probleme de buget şi administrare ban public careian, dezvăluind supraevaluarea lucrărilor plătite de primărie, primarul Kovacs a lansat o adevărată campanie de denigrare a acestora în oraş dar nu numai. Frica de a nu se afla de destinaţia banului public careian  l-a făcut să renunţe la specialişti şi să îşi angajeze ca şi consilieri personali jurnalişti din presa maghiară pe care să o poată astfel manipula cu dezinformări. Totul din banul public.

Candidatul Kovacs ne vorbeşte despre investiţii dar nu are niciun punct de vedere despre bugetul local la care în mod normal ar trebui să dea exemplu de cotizant onest.  Doar primarul Kovacs are reţinere pe salar din 2008 în contul datoriilor neplătite de bună voie către stat….Încearcă chiar să pozeze în victimă….

Schema gândită în laboratoarele puterii locale careiene, plătită din bani publici, că doar consilierii sunt angajaţi pe statul de plată al primăriei Carei, este menită a defăima şi arunca în noroi orice persoană dinafara grupului  naşului  primar Kovacs.

Este plătitor onest de taxe şi impozite  adversarul politic şi candidatul  la primărie împotriva naşului sau şefului?   Nu e de bine, găsiţi altceva…. 

-Este privat, are firme? Căutaţi ce puteţi găsi împotriva lui.

-Ghinion, şefu, nu are bube. Are aceeaşi firmă de producţie de peste 25 de ani şi nu are contracte cu primăria sau cu statul….

 Şi uite aşa, calităţile unui cetăţean devin pentru commando ul de presă din jurul primarului Kovacs un motiv de defăimare, de ponegrire.  Imaginea candidatului Kovacs trebuie cosmetizată cu orice preţ de jurnaliştii plătiţi de primarul Kovacs, chiar cu cel al luării în derâdere al calităţilor şi obligaţiilor ce revin fiecărui cetăţean.

Cum se împacă oare cerinţele primarului Kovacs cu atitudinea candidatului Kovacs? Simplu.  Dorinţele candidatului Kovacs sunt de nerefuzat pentru primarul Kovacs!

Tot ce nu poate avea candidatul Kovacs se pretinde de primarul Kovacs, prin intermediul presei de casă, contracandidatului liberal, coşmarul său.

Contribuţia la buget, fie el local sau de stat este urmărită  la contracandidatul liberal al primarului Kovacs pentru primăria Carei dar  este aruncată sub preş când vine vorba de primarul Kovacs, un recunoscut fentator al plăţilor către buget.

Nu este iertată nici familia consilierului liberal, singurul contracandidat  implicat în administraţie al candidatului Kovacs susţinut de primarul Kovacs. Familia consilierului liberal este tratată cu sarcasm şi tendenţios pe pagina de socializare a Primăriei Carei pentru activitatea pe plan profesional a membrilor acesteia, primarul mizând pe atragerea oprobiului public pentru curajul consilierului Ciută de a avea o familie onestă,  implicată în viaţa socială a urbei, care  nu este nevoită să jongleze cu proprietăţile pentru a şi le ascunde sau a le dona nepoţilor sau copiilor.

Nu se omite nici problema Spitalului Municipal din subordinea CL Carei  care este tranşată în cel mai pur stil securisto-comunist cu putinţă. În timp ce consilierul liberal Ciută este arătat cu degetul  în prima parte a scenariului pus la cale la extraordinara şedinţă de aprobare a excedentului bugetar de la Spital, consilierul UDMR Brem Arpad, desemnat de primarul Kovacs în Consiliul de Admninistraţie al Spitalului,  nu este remarcat ca nefiind de acord şi NEVOTÂND  aprobarea excedentului bugetar de la Spital.

Presa de casă a primarului  a alocat spaţii ample pentru Denigrarea consilierului Ciută dar a  aplicat legea tăcerii în cazul consilierului UDMR Brem.

Candidatul Kovacs nu iese la rampă cu  profitul de peste 1,8 milioane lei obţinut de Spitalul Carei ce s-a dorit a fi preluat în subordinea CL de primarul Kovacs.

Venitul spitalului careian pe anul 2015 este de peste 1 milion  lei, adică peste 1o miliarde lei vechi pe anul 2015, la care se adaugă venitul de 790 mii din anul 2014, din care doar o mică parte reprezintă salariile. Doar că salariile angajaţilor de la Spital sunt plătite de Casa de asigurări de sănătate şi NU de Consiliul Local!

În consecinţă, profitul Spitalului Municipal Carei în anii 2014 şi 2015 se ridică la suma de 1,8 milioane lei adică 18 miliarde de lei vechi. O afacere deosebit de profitabilă, a cărei reţetă ar trebui făcută cunoscută.   Pacienţii ar scăpa de o cheltuială cu medicamentele.

Commando-ul de presă din jurul primarului Kovacs, ce susţine candidatul Kovacs, păstrează legea tăcerii şi asupra semnalărilor Buletin de Carei legate de plata utilităţilor unor asociaţii din Carei prin montarea la adresa acestora de contoare înregistrate pe adresa Primăriei Carei la fel cum păstrează legea tăcerii şi asupra faptului că ajutoarele de urgenţă TREBUIAU supuse aprobării CL conform legii 416 din 2001 şi HG 50 din 2011.

Statul în stat, născut la Carei în ultimii 8 ani ai administraţiei Kovacs, nu face obiectul interviurilor acordate de primarul Kovacs finului său sau consilierilor săi personali plătiţi din banul public.

Nimic nu este precupeţit  pentru a abate atenţia opiniei publice de la destinaţia banului public din Primăria Carei.

Candidatul Kovacs nu a luat atitudine faţă de alocarea a aproape 400 de milioane de lei vechi de către primarul Kovacs pentru cumpărarea a 2 cai, nici faţă de neplata impozitului pe clădiri a Asociaţiei Equus, unde administrator este un angajat din primărie, iar manager de proiect pentru reabilitarea clădirii este soţul acesteia, şi el angajat în primăria Carei.

Candidatul Kovacs se face că nu observă că primarul Kovacs permite angajaţilor săi să aibă relaţii comerciale   cu primăria Carei, adică unii directori din primărie să cumpere produsele necesare chiar de la firma lor de familie!

Cum justifică candidatul Kovacs decizia luată de primarul Kovacs de a muta în anul 2014 Serviciul de Taxe şi Impozite din Primărie în clădirea recent renovată din fonduri europene a Centrului Social  ignorând destinaţia acestuia?

Lipsa de implicare în coordonarea unei echipe care să ia pulsul execuţiei lucrărilor de pe raza Careiului a dus la accidentarea  gravă a unui copil în 12 februarie şi la decesul unui pensionar în 3 noiembrie 2015.

Omerta din Republica de la Carei pe tema  banului public  împletită când  cu  linşajul mediatic la adresa principalului  adversar politic ( de fapt singurul) practicat de consilierii personali ai primarului Kovacs, plătiţi din bani publici, sunt  principalele  arme din  campania  candidatului Kovacs, momentan primar la Primăria Carei.

Ce te faci însă când ai presă independentă în oraş, pe care nu o poţi ademeni cu contracte cu primăria? Ce te faci când ai şi un consilier independent financiar, bine documentat şi bun cunoscător al dedesubturilor din administraţia Kovacs şi care mai are şi tupeul să îşi anunţe candidatura pentru primăria Carei din dorinţa de a demonstra concetăţenilor săi că reţeta aplicată de el în viaţă, aducătoare de bunăstare , se poate aplica cu succes şi pentru careienii de rând?!

Cum justifică primarul ce plăteşte atâţia jurnalişti din banii careienilor faptul că aceştia nu prezintă starea ACTUALĂ a infrastructurii rutiere careiene? Aşteaptă accesarea de credite generoase  taman înainte de alegeri care să acopere dezastrul  actual? Articolele denigratoare  lansate la foc continu de comandoul de presă al primarului Kovacs nu reuşesc nici măcar să cosmetizeze darmite să ascundă dimensiunea Dezastrului infrastructurii rutiere din mun.Carei.

Disperat  că gaura de la kurtos kalacs promovată de scribii mercenari nu a avut efectul scontat, primarul se agită momentan să  găsească soluţiile ce  ar fi trebuit aplicate  constant de 8 ani încoace  pentru menţinerea municipiului Carei la stadiul de oraş al florilor. După 8 ani de  când tandemul Kovacs-Keizer se află la cârma oraşului, avem un oraş al gropilor atent întreţinute pentru a fi  umplute  doar în preajma alegerilor…cu mulţi bani, că doar nu dau de la ei….

Buletin de Carei

 

comentarii

de Horia Mărieș la 19 februarie 2016 - 12:50

„Cu alte cuvinte, primarul Kovacs finanţează campania candidatului Kovacs.”

Total greșită exprimarea autorului numit „Buletin de Carei”.

Corect ar fi fost doar dacă s-ar fi scris: „Cu alte cuvinte, primarul Kovacs finanţează campania candidatului Kovacs din bani publici, din bugetul local, din banii contribuabililor careiei, adică și din banii mei”. Așa mai merge, așa e primarea este veridicâ.

de Horia Mărieș la 19 februarie 2016 - 13:54

Degringolada primarilor continuă. Va ajunge și la Carei. SIGUR.

Azi pe la Breaking News se băsădea despre prea cinstitul și preacuviosul primar de municipiu Sfântu Gheorghe, Capitala culturală a Tinutului Secuiesc, domnul Antal Árpád András. Îi dorim cât mai multe „succesuri”, de alea în care va avea de returnat câteva milioane de €, in drumul lui, practic de neoprit, spre Beciul Domnesc.

LÁTÓHATÁR By ANZIKSZ 2016. 02. 19.09:15 „A LEVEGŐBEN VOLT” tratează același subiect dar dpdv propriu, partinic, partinitor.

P.S. In B-Pesta (magyaridok.hu) și pe la Anziksz (că-i tot aia) se știe că arestarea de către DNA a lui Antal Árpád este o acțiune fățiș antimaghiară, titlul articolului de la link-ul de mai jos clamând faptul că maghiarii sunt luați in colimatorul justiției românești [așa cum s-a întâmplat și în cazurile Ráduly Róbertet, Csíkszereda (Miercurea Ciuc) și Mezei János, Gyergyószentmiklós (Gheorgheni)], că acțiunea D.N.A. are ca scop clar impiedicarea lui Antal Árpád de a mai candida pentru un nou mandat de primar la Sf. Gheorghe și că RMDSz (UDMR) este solidar, mână-n mână, lână-n lână cu Antal Árpád, protestând din toți rărunchii împotriva acestei mârșăvii pusă mai nou la cale de D.N.A., de d-șoara Kövesi.

Doar pe o carte poștală ilustrată, unde n-ai nici loc și unde nici nu știi să scrii, șe pot prezenta lucrurile mincinos sau scoase total din context.

 18 februarie 2016, Nr. 152/VIII/3, COMUNICAT D.N.A.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18.02.2016, față de inculpatul

ANTAL ARPAD ANDRAS, primar al municipiului Sfântu Gheorghe, județul Covasna, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, dacă fapta este săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpata

S.C. TRACTEBEL ENGINEERING S.A., în sarcina căreia s-a reținut complicitate la infracțiunea anterior menționată.

În ordonanțele procurorilor se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 26 octombrie 2009, printr-o hotărâre, Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe a aprobat contractarea unei finanțări rambursabile externe în valoare de 12.000.000 euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare – B.E.R.D., stabilind ca rambursarea creditului să se efectueze în 10 ani cu o perioadă de grație de 3 ani și o perioadă de 7 ani rambursare principală de la unitatea creditoare.

Totodată, prin aceeași hotărâre, Consiliul Local a stabilit că suma contractată va fi utilizată în scop de investiții, pentru modernizarea orașului, respectiv modernizarea unor străzi, trotuare, reabilitarea iluminatului public, amenajarea unor piste de bicicliști, amenajare parcări.

Ulterior, la data de 3 noiembrie 2010, între primăria municipiului Sfântu Gheorghe și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (B.E.R.D.) a fost încheiat un contract de credit pentru acordarea unui împrumut care nu va depăși suma de 12.000.000 euro, în legătură cu proiectul „Reabilitarea străzilor și iluminatului public din orașul Sfântu Gheorghe”.

Anterior acestei date, primarul Antal Arpad-Andras a depus diligențe în vederea încheierii unui contract de consultanță cu SC Tractebel Engineering SA., având ca obiect prestarea unor servicii de consultanță în vederea întocmirii documentației necesare atribuirii unui contract pentru întreținerea infrastructurii urbane.

Societatea respectivă a întocmit și caietul de sarcini, în care a inserat anumite condiții care au înlesnit câștigarea licitației de către o asociere de trei firme.

În acest context, pentru a favoriza societățile comerciale care au fost desemnate să executate lucrările și în conivență cu societatea de consultanță Tractebel Engineering S.A., inculpatul Antal Arpad-Andras a schimbat destinația sumei de 4.248.728,15 euro pentru a fi utilizată în alte scopuri decât cele pentru care s-a contractat creditul, provocând de asemenea și un prejudiciu bugetului local de 549.312,14 euro fără TVA.

Acest lucru a fost posibil ca urmare a unei decizii unilaterale a primarului, care nu a fost adusă la cunoștința Consiliului Local și nici Ministerului Finanțelor Publice, prin care a fost diminuat numărul obiectivelor de investiții pentru care Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a aprobat contractarea împrumutului rambursabil.

Ca urmare a aceleiași decizii nelegale a inculpatului Antal Arpad-Andras, în contractul încheiat cu asocierea câștigătoare a licitației s-a prevăzut suma de 3.647.657,16 euro reprezentând servicii de întreținere, suma de 341.967,88 euro fără TVA a fost alocată unor servicii de proiectare iar suma de 250.000 euro a fost indisponibilizată la dispoziția executantului pentru eventualele litigii/arbitraje și lucrări de urgență.

Or, potrivit Legii 273/2006, cheltuielile cu serviciile de întreținere și de proiectare, nu pot face obiectul investițiilor publice de interes local finanțate din fonduri rambursabile, iar litigiile se suportă din fondurile proprii ale executantului,în timp ce lucrările de urgență se suportă din fondul de rezervă al bugetului local. Toate aceste destinații nu au fost aprobate de către Consiliul Local al Mun. Sf. Gheorghe, respectiv nu au fost prezentate spre autorizare Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale din cadrul Ministerului Finanțelor Publice.

De asemenea, în caietul de sarcini întocmit de către consultantul SC Tractebel Engineering SA, printre altele, i s-a impus primăriei obligația de a acorda, asocierii respective, un avans în sumă de 1.709.839,35 euro.

Mai mult, în cadrul proiectului, firma de consultanță a fost desemnată consultant și diriginte de șantier.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Antal Arpad Andras trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu exercite funcția de primar,
f) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
g) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Inculpatului Antal Arpad Andras i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE – DNA

de mihai la 19 februarie 2016 - 21:24

ce penibil mod de a va sustrage de la raspunderile pe care le aveti in calitate de primar..sa te folosesti de bani publici pentru a pune doi ziaristi sa atace ceea ce nu aveti acasa.
chiar asa de complexat sunteti?
stim ca sunbteti datornic cu acte in regula dar sa fiti si invidios pe familia consilierului ciuta numai pentru ca acesta candideaza la primarie…sunteti demn de toata mila pana unde puteti sa decadeti!

Lasati un comentariu