Redacţia Primăria Carei: soţia consilierului Ciută mai importantă ca şi prăbuşirea infrastructurii rutiere locale

• publicat la: 19 februarie 2016
Redacţia Primăria Carei: soţia consilierului Ciută mai importantă ca şi prăbuşirea infrastructurii rutiere locale

Zi de zi , în municipiul Carei apar noi şi noi surpări pe porţiunile recent asfaltate pentru aducerea la starea iniţială a carosabilului. Găuri hidoase se cască în asfalt dar cine din primărie să fie interesat de ele ?

Asfaltul se năruie, stăm pe ..nisipuri mişcătoare , nu se oferă Buletinele de Analiză pentru lucrările din oraş iar Autorizaţia de Construcţie e eliberată de, surpriză, Consiliul Judeţean  după cum a afirmat Francisc Rakovski de la Biroul Tehnic din Primăria Carei.

Prea preocupat de soţia adversarului său politic, prin mercenarii siamezi angajaţi pentru ale scrisului, primarul Kovacs nu  observă  că oraşul a devenit un şvaiţer în adevăratul sens al cuvântului.

Un mic ziar local cum este Buletin de Carei a reuşit să deranjeze într-atât  un datornic la bugetul de stat încât acesta a sacrificat până şi posturile de specialişti din cadrul primăriei pentru a angaja ziarişti.

În goana după susţinere,  acceptă chiar şi tranzacţii financiare între consilieri sau angajaţi ai Primăriei şi firmele lor familiale. Totul pentru formaţiunea al cărei preşedinte este, iar  ce rămâne,  pentru careieni.

Pentru alegerile din iunie din acest an, candidatul Kovacs a ales să importe de la judeţ reziduurile aruncate de aceştia. Ne aflăm astfel în situaţia  de a avea la Carei mercenari jurnalişti care ori dau declaraţii pe la DNA pentru trafic de influenţă ori fac parte din biroul permanent al UDMR Carei, formaţiune ce a instaurat o adevărată dictatură  în oraş.

În lipsă de probe concrete care să demonteze cele scrise în BULETIN DE CAREI, finul primarului Kovacs şi consilierul său personal ce face parte din biroul permanent al UDMR Carei, marşează  pe subiectul… Daniela Ciută.

Municipiul Carei are însă la ora actuală cu totul alte priorităţi. Înţelegem frustrarea autorilor de articole denigratoare, sentiment ce le macină latent  temelia corectei percepţii a faptelor ce se petrec în administraţia locală. Ne exprimăm compasiunea pentru  incapacitatea  lor.

Revenind la realităţile careiene, se impune a menţiona următoarele-

1. Casa de Asigurări de sănătate a pus  la dispoziţie sumele necesare pentru plata salariilor  medicilor şi angajaţilor de la Spitalul Municipal Carei. Nu  Consiliul Local Carei  asigură salariile angajaţilor spitalului.

2. Consilierul  desemnat de primar pentru Consiliul de Administraţie al Spitalului este Brem Arpad iar acesta NU a votat pentru aprobarea folosirii excedentului bugetar de la Spital.

3. La şedinţele extraordinare care au avut loc în luna ianuarie pentru  votarea folosirii excedentului bugetar,  NU S-A ŢINUT ŞEDINŢA DE COMISIE ECONOMICĂ. Video

4. Primarul Kovacs , dator la bugetul de stat, a folosit creditul contractat de la BCR în 2011 pentru alte scopuri decât cele pentru care a fost acordat. Faptul se numeşte abuz de putere.

5. Primarul Kovacs semnează ordine de plată din primărie către firmele apropiate consilierilor din alianţa politică formată.

6. În primăria Carei se angajează ca specialişti persoane care au luat nota 2,5 la examenul susţinut la Prefectură în data de 24 noiembrie 2014.  Este vorba de soţia unui consilier judeţean UDMR, ca director economic. Nu este expert contabil.

7. Soţul consilierei Venig este angajat ca administrator parc deşi nu este de specialitate iar   specialistul, un tânăr careian,  a fost  respins de comisie, fiind nevoit să plece din oraş.

8. Plăţile către presă din bugetul local depăşesc suma de 220.000 lei anual iar asociaţiei care are centru de zi pentru copii şcolari din medii defavorizate i se refuză 8 mii lei anual.

9. Primăria Carei plăteşte utilităţile la asistaţii sociali de pe strada Doina, la asociaţiile  favorite a trecut contoarele de utilităţi direct pe adresa primăriei pentru a nu mai trece  prin consiliu aprobarea plătilor utilităţilor.

10. Primăria Carei plăteşte facturi pentru achiziţie de cherestea în condiţiile în care a făcut tăieri masive de arbori pentru care nu a justificat  destinaţia masei lemnoase rezultate.  NU EXISTĂ la Primăria Carei Registrul Spaţiilor Verzi aşa cum cere legea. Acum se întocmeşte, după semnalările noastre.

11. Primăria Carei  plăteşte 292.000 lei pentru 200 m de drum asfaltat în condiţiile în care drumul spre Ianculeşti, de 1,8 km a costat 200.000 lei.

12. Primăria Carei a trecut satul Ianculeşti în prima zonă de impozitare dar drumurile sunt de pământ, nu există pază, nu există transport în comun, nu există Cămin Cultural, nu există apă curentă sau canalizare, nu există clădire pentru întruniri culturale şi nu există Capelă mortuară.

13. Primăria Carei a concesionat ştrandul termal iniţial pentru 200 euro anual , ajungând la  o mie de euro anual dar apa termală  a fost extrasă şi folosită în scopuri comercial în mod gratuit, fără a deţine  autorizaţie de exploatare resursă naturală.

14. Centrul social reabilitat prin accesare de proiect european cu finanţare europeană nu poate fi folosit ca Sală de căsătorii sau ca spaţiu pentru Birou agricol sau serviciu Spaţiu locativ .

15. Infrastructura rutieră  nu mai prezintă siguranţă domnule primar. Aşteptaţi şi alte accidente pentru a vă implica în urmărirea calităţii lucrărilor ce au loc pe raza municipiului Carei  sau vă macină mai mult gândul de ce  s-ar putea întâmpla dacă pierdeţi alegerile şi trebuie să returnaţi …pagubele?

16. Ultimul audit al Curţii de Conturi Satu Mare a  constatat  acordarea de fonduri nejustificate către asociaţii  în valoare de 559.000 lei.  Oare unde au ajuns banii din creditul luat de la BCR în 2011 pentru refacere trotuare ? Dar cei 15 miliarde plătiţi în plus la asfaltatorul  „asfaltării istorice”   din  2011?

 Buletin de Carei

comentarii

de Geo la 20 februarie 2016 - 07:43

Am citit articolul si am constatat cel putin o gramada de fapte penale savarsite:Unde sut banii?,cum s-au cheltuit banii,curtea de conturi a constatat,s-au angajat abuziv,
am amintit numai cateva aspecte.Daca numai jumatate din aceste fapte sunt reale,nu stiu cum nu se intampla nimic.Aceste fapte se pot dovedi in acte contabile,sau in evidentele
institutiei.

de misu la 22 februarie 2016 - 22:41

da stiu ca le e frica la toti de o femeie care isi vede de treaba ei.
in loc sa iasa cu acte csiskalaii covacisti ies cu amenintari si injuraturi.
or tine loc de bani prapaditi???curio s ca niciunu din maharii din primarie nu se descurca barbateste si sunt zero barat fara banii careienilor!
bani cu nemiluita curg din primarie catre mafioti!

Lasati un comentariu