Despre Voucherele obținute prin Programul Rabla

• publicat la: 31 March 2016
Despre Voucherele obținute prin Programul Rabla

Voucherele obținute prin Programul Rabla vor putea fi utilizate drept avans pentru achiziționarea unui autoturism nou prin Programul Prima mașină, a decis Guvernul prin hotărâre.

“Actul normativ corelează cele două programe guvernamentale astfel încât un beneficiar al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național va putea achiziționa un autoturism nou în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autorurisme noi, folosind facilitatea acordată prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Programul Rabla) pentru justificarea achitării avansului de minimum 5% din prețul de achiziție a noului autoturism”, se arată într-un comunicat dat publicității miercuri de Guvern.

Prin Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, persoanele fizice beneficiază de garanții guvernamentale la contractarea creditelor pentru achiziționarea unui autovehicul nou al cărui preț nu depășește suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA.

Prin aceeași hotărâre, Guvernul a stabilit ca pentru 2016 plafonul garanțiilor care pot fi emise în cadrul Programului Prima mașină este de 100 de milioane de lei din diferența neutilizată din plafonul alocat pentru 2015. Pentru anul trecut, plafonul alocat garanțiilor emise pentru acest program a fost de 350 de milioane de lei. Până la finalul anului 2015, au fost acordate 193 de garanții, potrivit sursei citate.

Proiectul de act normativ a fost postat spre consultare publică pe site-ul ministerului de Finanțe.

Lasati un comentariu