Marcel Ursan – premiul I la RECITATIO

• publicat la: 18 March 2016
Marcel Ursan – premiul I la RECITATIO

Recitatorii careieni participanţi la ediţia a X-a a RECITATIO  revin cu un Premiu I  prin Marcel Ursan şi cu 2 Menţiuni, prin Darius Duţescu şi Alexandra Danciu.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, a organizat vineri, 18 martie 2016,  de la ora 15,00, în Sala Festivă a Muzeului Județean, cea de-a X- a ediție a concursului de recitări din lirica poeților sătmăreni, „RECITATIO”.

Peste 70 de recitatori s-au înscris în concurs, de la licee şi şcoli din judeţ. Versurile poeţilor sătmăreni au prins glas spre încântarea asistenţei numeroase.

În deschidere, poetul Felician Pop, preşedintele juriului, a făcut o scurtă radiografie a preocupărilor tinerilor de astăzi, remarcând că deşi ..unii sunt acaparaţi de telefon şi calculator mai există şi tineri care citesc sau scriu versuriunii stau nopţi întregi şi încearcă să strunească cuvintele pentru a construi o lume de cuvinte….Lumea contemporană nu mai are răbdare cu poeţii, pentru poeţi  Poezia este un blestem…Nu trebuie să fiţi ca alţii, nu trebuie să semănaţi cu altcineva…Fiţi voi înşivă, chiar dacă veţi părea ciudaţi!

Din juriu au mai făcut parte poetul Robert Laszlo, directorul Centrului de Creaţie, poetul şi gazetarul Elek Gyorgy, prozatoarea Loredana Ştirbu şi prof.Ileana Bontea.

La eveniment a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, care a acordat la final şi diplomele de participare precum şi premiile. Programul artistic  a fost asigurat de George Negrea, de Raluca Dumitru.

Lista cu premiantii la RECITATIO 2016 

Marele premiul – Savari Daniel, Liceul Teologic Ham Ianos

Grupuri:

Premiul I, Colegiul National Kocsey Ferenc

Premiul II Colegiul National Doamna Stanca

Premiul I

Marcel Ursan, elev Scoala Gimnazială Vasile Lucaciu Carei, pregătit de ing.Daniela Ciută-ASTRA Carei

Rostas Bogdan, Liceul de Arte Aurel Popp

Pfeifer Melany Liceul Teologic Romano catolic Ham Ianos

Premul II

Giurgiu Gabriel – Liceul de Arte Aurel Popp

Greebur Cristina – Colegiul National Kolcsey Ferenc

Debocs Natel – Liceul de Arte Aurel Popp

Premiul III

Lăcătuş Florin, Liceul Teoretic George Pop de Băseşti

Constantin Cristina, Liceul Teoretic Unirea

Moldovan Bogdan, Liceul de Arte Aurel Popp

Menţiune

Inak Anna, Colegiul National Kolcsey Ferenc

Gati Ioan, Colegul Tehnic Unirea

Dumitru Raluca, Colegiul National Doamna Stanca

Duţescu Darius, Liceul Teoretic Carei, prof. Liliana Sorian

Pandi Iulia, Colegiul National Mihai Eminescu

Ormeny Mark, Liceul Teologic Ham Ianos

Torja Ionel, Liceul de Arte Aurel Popp

Danciu Alexandra, Scoala Gimnazială Nr.3 Carei, pregătită de ing.Daniela Ciută-ASTRA Carei, cu o poezie în primă audiţie, Către Lună, de Dimitrie Sfura

Dulf Lăcrămioara, Colegiul Tehnic Eliza Zamfirescu

 redacţia

 

comentarii

de Maria la 18 March 2016 - 23:33

Felicitari,dragi copii!Felicitari premiantilor si tuturor participantilor dar si celor care i-au pregatit!E un lucru minunat ca se cultiva dragostea pentru literatura,pentru poezie si pentru frumos!Ne bucuram mult sa citim asemenea stiri.

de Daniel la 19 March 2016 - 02:40

FELUCITĂRI !!! Mă bucură nespus de mult să aud și să citesc așa ceva ! Copii ! Felicitările mele !! La fel și celor implicați !

de Daniel la 19 March 2016 - 03:31

Scuze! FELICITĂRI !

de Doina la 19 March 2016 - 07:41

Felicitari Marcel si Alexandra,voi stiti deja ca :poezia este sufletul nostru, prin urmare este viaţa noastră.Poezia este distilarea sufletului. Este cea mai profunda emotie a inimii . Poezia este limbajul celor ce nu şi-au pierdut definitiv inima!
Felicitari copii frumosi si sensibili ! Felicitari Doamnelor care v-au pregatit!
Felicitari tuturor copiilor premiati si organizatorilor concursului !

de Marcel la 19 March 2016 - 11:29

Multumim in primul rand Doamnei Ciuta pentru ca ne-a pregatit asa de frumos pentru concursul de ieri si multumim si tuturor celor care ne sustin …

de vasile la 19 March 2016 - 12:19

doamna Doina,doamnele care i-au pregatit e de fapt una si e cea care i-a remarcat si s-a ocupat de ei. stiti si dvs ca ati spus si la emisiune de doamna Ciuta care se ocupa de copii din Ianculesti.cine a bagat in seama acesti copii pana acum?

de Doina la 19 March 2016 - 16:03

Asa este Vasile ,stiu ca Daniela Ciuta este o doamna modesta,in mod sigur ca ea stie ca ma refeream si la doamna prof. Sorian amintita in articol.Oricum Marcel si Alexandra pregatiti de Daniela sunt unici !

de motii la 19 March 2016 - 17:20

Sa traiti si sa aveti parte de multe alte premii!!!!
Copii norocosi cu asa doamne care se ocupa de ei! Astra Carei a fost norocul lor si a satelor de romani din jur!!! deasta nu suporta Astra domnul Vulturescu de la judet?

de Florin la 20 March 2016 - 09:31

Bravo Marcel si felicitari si pentru Darius Dutescu si pentru Alexandra!
Ma bucur ca mai sunt profesori care pregatesc copii pentru recitari. Succes in continuare.

Lasati un comentariu