Ministrul agriculturii: România, piaţă în care se aduc produse expirate

• publicat la: 31 martie 2016
Ministrul agriculturii: România, piaţă în care se aduc produse expirate

Potrivit cotidianul.ro, Ministrul Agriculturii spune despre mâncarea vândută în magazinele româneşti că ar avea termene expirate și că țara noastră ar fi piață de mâna a zecea.

„România este o piaţă de mâna a zecea, în care se aduc produse din străinătate cu termene expirate”, a declarat Achim Irimescu, într-un interviu pentru „Ziarul Financiar”.

Ministrul Agriculturii mai spune că sunt cazuri în care salamul este spălat cu oţet şi se schimbă saramura la brânză, iar mărfurile sunt scoase din nou la vânzare.

Mai mult, Achim Irimescu acuză Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor că nu îşi face datoria pentru că nu verifică marfa venită din străinătate.

El a spus că, în lipsa controalelor, în România a intrat şi carne de vită congelată de 40 de ani.

Nici fructele nu sunt scutite de această etichetă. În Carei, din ce în ce mai mulţi consumatori reclamă calitatea proastă a fructelor şi legumelor care au gust de erbicid sau alte chimicale.  Doi pensionari au  afirmat că cele mai relevante exemple sunt merele şi morcovii din import. Degeaba sunt ţinute în apă de către aceştia că tot nu dispare gustul  pregnant de chimicale.  Fiind situat aproape de graniţă.  Careiul este mult mai expus decât alte localităţi, pe aici intrând cantităţi însemnate de fructe şi legume .  Controalele OPC  sunt rare şi  nu  reuşesc să împiedice acest fenomen deja.

comentarii

de emese la 31 martie 2016 - 22:50

in carei oricine poate face ce vrea

Lasati un comentariu