Numărul alegătorilor din Registrul Electoral de la Carei va rămâne mai mare ca numărul locuitorilor de la recensământ?

• publicat la: 3 martie 2016
Numărul alegătorilor din Registrul Electoral de la Carei va rămâne mai mare ca numărul locuitorilor de la recensământ?

Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 2 martie este de 18.275.109, cu 3.107 mai mulți față de ultima informare publică realizată de AEP pe această temă din data de  3 februarie. În municipiul  Carei, potrivit ultimului recensământ, există 21.112 locuitori iar alegători cuprinşi în Registrul  Electoral sunt mai mulţi decât numărul locuitorilor chiar dacă din numărul total de 21.112 careieni există aproape 5000 ce fac parte din grupa, de vârstă 0-18 ani.

Potrivit Legii 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare.

Potrivit unui comunicat al Autorității, aceste diferențe   apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale.

În mun.Carei primarul Kovacs a desemnat ca să efectueze operaţii în Registrul Electoral, două persoane de  la Evidenţa populaţiei şi anume Gabriela Cădar şi Camelia Şimon.

Înaintea fiecărui scrutiny electoral, la primăria Carei sosesc listele cu persoanele cu drept de vot din UAT Carei. De fiecare  dată numărul acestora depăşeşte numărul locuitorilor UAT Carei deşi locuitori sunt şi cei din grupa de vârstă 0-18 ani care nu are drept de vot. O altă anomalie  la nivel  de UAT Carei este faptul că pe aceiaşi adresă figurează mai multe familii deşi există doat una care locuieşte de drept în imobilul respectiv. Numărul lor este atât de mare încât putem vorbi de un fenomen în condiţiile în care listele electorale cuprind cu aproape 5 mii mai mulţi votanţi decât cei din Carei din grupa de vârstă de  peste 18 ani.

Cine se foloseşte de aceşti plus votanţi ce nu mai locuiesc în Carei şi cine întreţine această  stare ? Relevant este şi cazul semnalat în 2012, AICI.

redacţia

comentarii

de Sătmar la 4 martie 2016 - 04:13

🙁 Primarul Kovács Jenö: „Alegatorii careieni (21.112?) sunt FRAIERI si creduli” ! 🙁

https://vimeo.com/157670270

Lasati un comentariu