Careiul la târgul european al castelelor

• publicat la: 16 May 2016
Careiul la târgul european al castelelor

În perioada 14 – 15 mai 2016, la Castelul Corvinilor a avut loc cea de a doua ediție a Târgului European a Castelelor, eveniment organizat de Primăria municipiului Hunedoara.

.
La eveniment au participat 29 de castele din România, Ungaria, Slovenia, Bulgaria si Polonia, care au avut amenajate standuri în Sala Dietei si Aripa Bethlen a Castelului.
Castelul Karolyi din Carei a avut standul în Aripa Bethlen, alături de Castelul Bran, Cetatea Oradei, Cetatea Făgărasului, Castelul familiei STURZA din Miclăuseni, Castelul Banfy., Turnul cu ceas din Sighisoara.
În cadrul târgului au mai avut loc si demonstratii de lupte medievale, tir cu arcul, demonstratii de dresuri cu soimi si corbi, lecții de spadă, concert de muzică veche cu Ansamblul Truvierii si un impresionant recital de viola.
Tot în cadrul evenimentului a fost prezentată expoziția asociatiei Archer – Conace si Castele revitalizate.
Standul Castelului Karolyi a fost vizitat de foarte multe persoane, toti arătându-se impresionati de frumusetea Castelului din Carei si de multitudinea de evenimente pe care acesta le găzduieste.
Turistii au fost întâmpinați la stand de angajați ai Centrului de promovare, care au fost costumati in personaje din secolele XVIII – XIX, cu care majoritatea vizitatorilor si-au facut poze.
Daca la editia trecuta s-a ales ca temă exteriorul Castelului, in acest an standul a fost amenajat ca interiorul Sălii Cavalerilor. Materialele de promovare au prezentat Castelul, expozitiile permanente, evenimentele culturale, centrul vechi al orasului, posibilitatile de cazare si principalele puncte de atractie turistică.

Lasati un comentariu