Pentru toţi, mai bine. A venit vremea schimbării!

• publicat la: 5 May 2016
Pentru toţi, mai bine. A venit vremea schimbării!

A mai rămas o lună de zile până la confruntarea care va avea loc pe data de 5 iunie 2016. Obligativitatea  prezentării unui anumit număr de semnături pentru depunerea unei candidaturi a scăzut numărul candidaţilor ce s-au înscris în cursa pentru Primăria Carei.

Am aşteptat cu interes un război al proiectelor, al ideilor care să dezvolte municipiul Carei şi din punct de vedere economic şi turistic. Careiul are nevoie de investitori, de locuri de muncă care să oprească exodul  tinerilor, al specialiştilor spre alte localităţi. Avem nevoie de un program coerent de atragere a turiştilor în adevăratul sens al cuvântului, adică de turişti care să îşi cheltuie banii în Carei. Trebuie doar să le oferim servicii şi produse atractive.

Atacurile la adresa mea şi a liberalilor din partea coaliţiei celor trei formaţiuni aliate nu aduc bunăstarea aşteptată de toţi careienii. Nu aceasta e calea spre bunăstarea visată de careieni. Luarea în derâdere a centrului sportiv multifuncţional propus în locul gunoaielor de acum din jurul sălii de sport din centrul oraşului nu fac decât să scoată în evidenţă lipsa de viziune şi mai ales de interes pentru   evoluţia vieţii în municipiul Carei.

Proiectele concrete pe care le-am prezentat şi în conferinţa de presă sunt toate în beneficiul careienilor, nu numai al unui grup de interese. Doresc  să transmit careienilor că trebuie să fie conştienţi de drepturile pe care le au, de faptul că sunt o forţă şi nu trebuie să se teamă de nimic şi nu trebuie să se ascundă şi să le fie frică să îşi exprime opiniile pe care le au. Doresc reinstaurarea unei vieţi normale, lipsită de teroarea de a-ţi fi frică să îţi expui părerea, doresc  reinstaurarea transparenţei decizionale în administraţia locală.

Vreau să redau primăria careienilor !

Acum este doar a unui grup de interese. Câteva familii au acaparat primăria şi banii careienilor, iar oamenii de rând sunt aşteptaţi doar la ghişeele serviciului de taxe şi impozite fără a putea emite alte pretenţii. Oamenii de rând au trotuare distruse şi străzi impracticabile mai ales pe timp ploios. Au  apă murdară la robinete şi au facturi supraevaluate de plătit în care e inclusă toată pierderea  cauzată de incompetenţa operatorului de apă- canal ce nu poate remedia cauza pierderilor.

Domeniul public a devenit loc de depozitare pentru firmele constructoare fără nici un fel de aviz legal.

Nu avem plan de urbanism! Fiecare construieşte cum doreşte şi aplică ce culoare pofteşte pe faţadele imobilelor din oraş. Municipiul Carei nu are niciun loc de joacă modern, deşi sumele investite în ele au fost mai mult decât generoase, din fonduri europene. Proiectele au fost recepţionate,  iar copii au rămas cu locul de joacă nesigur. Ce primărie nu are cunoştinţă despre ce  lucrări efectuează anumite firme pe domeniul public? Cum  poţi să te eschivezi că nu ştii ce se întâmplă în curtea ta de gospodar? Strada Viilor a fost asfaltată  pe data de 24 decembrie 2015 şi de atunci de 3 ori a fost reparată. Ce fel de lucrări acceptă actuala primărie şi ce interese are de a acceptat tacit  lipsa calităţii?

Îmi doresc un oraş în care bunăstarea locuitorilor să fie primordială şi nu doresc împărţirea oraşului pe criterii etnice aşa cum momentan procedează actuala administraţie. Mă deranjează lipsa de respect acordată careienilor de actuala adminsitraţie prin informarea selectivă a  cetatenilor  în funcţie de apartenenţa etnică.

Trebuie să ne obişnuim să spunem adevărul, să  lăsăm deoparte interesul personal şi de grup pentru a lucra în folosul careienilor dacă tot ne-am înscris în cursa pentru câştigarea funcţiei de primar. Cu toţii ne vom simţi mai bine şi mai uşuraţi sufleteşte dacă vom începe să spunem adevărul despre administraţia locală.

De ce să ascundem faptul că  primăria cumpără cai de rasă pentru o asociaţie a unei angajate a primăriei Carei, că se dublează sau triplează preţul pieţei pentru anumite lucrări acordate firmelor de casă, că s-au alocat  zeci de mii de lei noi pentru tăieri de arbori şi apoi alte sume uriaşe pentru cumpărare de cherestea.

Lacul de la Ianculesti se foloseşte doar pentru un grup restrâns de apropiaţi ai primăriei, cu cheltuieli şi investiţii serioase,  iar un sat întreg este lăsat de izbelişte.

Nu ni se spune că se doreşte linişte şi pace, dar de fapt se doreşte linişte pentru a deveni complici la faptele reprobabile ale celor ce conduc în mod dictatorial municipiul Carei. Este un timp pentru a tăcea şi este un timp pentru a vorbi!

Acum, dragi careieni a venit timpul pentru a lua o decizie în deplină cunoştinţă de cauză. A venit timpul primenirii nu numai spirituale, ci şi sociale!  Nu mai permiteţi ca un grup să vă alunge tinerii de acasă şi pe voi peste hotare! Avem un oraş pe care îl putem transforma într-o sursă de venit pentru fiecare dintre noi. Trebuie doar să ne dorim acest lucru. Pentru toţi, poate fi mai bine. Ştiu, Pot şi Vreau să clădesc împreună cu careienii şi pentru  careieni! Cu toţii merităm o viaţă mai bună!

Ilie Ciută,

candidat PNL la Primăria Carei

sursa informatiazilei.ro

comentarii

de vasi ursuletu' la 6 May 2016 - 08:53

da, asta este cu totul altceva. imi place, frumos. domnule Ciuta, cu tot respectul, ar trebui sa dati lectii de jurnalistica intregii redactii buletin de carei.

de Liviu la 6 May 2016 - 18:03

Un om care si-a facut o firma si o casa singur ca si domnul Ciuta va fi in stare sa faca si pentru oras o schimbare in bine. Fraier trebuie sa fii sa nu vezi diferenta intre ce a facut unul si ce a facut altul sau altii. De aici porneste discutia. Un barbat puternic ca si domnul Ciuta nu va fi niciodata presul firmelor care fac ce vor in orasul nostru de am ajuns colonia Apaserv si marconsti.

de abdul la 6 May 2016 - 19:25

Liviu , ai dreptate dar ungurimea si prostimea( sustinatorii psd ) nu doresc acest lucru

de Liviu la 6 May 2016 - 19:34

Nu am scris nimic de etnie asa ca nu mai deturnati si nu mai incitati sub nume false!
Aceasta e doar intentia actualei conduceri care in lipsa de programe reale si de lipsa de dialog in care sa dea socoteala pentru banii cheltuiti se arunca discutia in apartenenta etnica. Sa nu spuneti ca maghiarii de rand o duc mai bine ca si romanii si ca au apa mai curata si drumuri mai bune. Domnul Ciuta are puterea de a trata in mod egal pe toata lumea. E omul care face mereu ceea ce promite!

de zoli la 18 May 2016 - 01:20

Se știe că psd a trădat an de an pe românii nu este nicio dezinformare e un adevăr mare…..psd-ist trebuie executat altfel nu avem șanse măcar la un vice . Roman trebuie să ne unim cât mai multiiiiii romaniii să votam cu pnl să avem măcar consilieri mai multi ca udmr și psd

de ivan la 18 May 2016 - 08:10

Nu va necajiti dupa 5 iunie ramane un post si pentru voi la curatat wc-uri !!!

de zoli la 18 May 2016 - 09:00

noi nu avem nevoie de posturi si noi acolo unde lucram avem wc uri curate. la noi acasa stim sa tinem curatenie si la baie si la bucatarie si la vceuri dar voi traiti ca in cocina ivane!

de ivan la 18 May 2016 - 09:18

Cum te chiama pui de dac? , ZOLI !!!!! schimba-ti numele, mare roman !!!

de emil la 18 May 2016 - 15:38

indiferent ce nume au comentatorii toata administratia udmerista a Careiului e pe faras! nu sunt in stare sa intretina nici o buda darmite un oras! ati furat din banii careienilor pentru interesul vostru pentru firmele voastre si faceti angajari in familie in toata primaria.
deja pute mai rau ca o buda toata primaria udemerista!

de simi la 19 May 2016 - 10:55

ajunge 25 de ani de udmr!!!!
vrem sa vedem si pe altii!
votam domnul CIUTA PRIMAR!!!!

Lasati un comentariu