In atenția agenților economici

• publicat la: 14 June 2016
In atenția agenților economici

Agenții economici care încadrează în muncă elevi și studenți pe perioada vacanțelor conform Legii 72/2007, au obligaţia de a comunica locurile de muncă vacante agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora conform art.10 din legia 76/2002.

Agenții economici beneficiază, pentru fiecare elev și student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă în vigoare, prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și complectările ulterioare.

Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucratoare într-un an calendaristic.

Pentru a beneficia de stimulentul mentionat, angajatorii încheie cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare o convenție în termen de 30 de zile de la data angajării.

Angajatorii  interesați să angajeze pe perioada vacanței de vară elevi și studenți sunt invitați să își depună situația privind locurile de muncă vacante la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, pentru a putea direcționa elevii și studenții care sunt interesați ca pe perioada vacanței să ocupe un loc de muncă.

Pentru informații va puteți adresa la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, strada Ion Ghica, nr. 36, telefon 0261770237, fax:0261770238. Ofertele se pot timite și pe adresa de m-ail  ajofm@sm.anofm.ro

 

Lasati un comentariu