4 miniştri schimbaţi

• publicat la: 5 July 2016
4 miniştri schimbaţi

Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca a demis patru membri ai cabinetului: miniştrii Transporturilor-Dan Costescu, Comunicaţiilor-Marius Bostan, Educaţiei-Adrian Curaj şi ministrul delegat al Departamentului Românilor de Pretutindeni-Dan Stoenescu.

”Sigur că l-am informat pe domnul președinte, i-am comunicat intenția de a face aceste schimbări. Nu am avut nicio problemă până acum legat de revocarea sau numirea unor miniștri din partea domnului președinte. Domnul președinte a fost întotdeauna foarte deschis și a respectat deciziile pe care le-am luat”, a răspuns Cioloș unei întrebări din partea presei.

“După o perioadă de construcţie, Guvernul intră într-o etapă nouă, de livrare a rezultatelor. Am ieşit cu mai multe proiecte pregătite în ultimele luni. Sunt multe dosare pe care am avansat bine şi lucrurile au avasansa, sunt şi domenii unde doresc să dau un impuls. Am decis să operez unele schimbări în guvern. Patru de data aceasta. Nu înseamnă că în perioada următoare nu voi lua şi alte decizii. Vreau să le mulţumesc domnilor Adrian Curaj, Dan Costescu, Marius Bostan şi Dan Stoenescu”, a declarat premierul Cioloș.

Noii miniștri

”Voi propune mâine președintelui Iohannis următoarele numiri:

  • Pentru Educatie – Mircea Dumitru, rector Universitatea București. I-am cerut să se concentreze pe continuarea unor proiecte începute de ministrul Curaj, dar cu insistență mai mare pe învățământul preuniversitar
  • La Transporturi îl propun pe Sorin Bușe, manager cu CV impresionant. A pus pe picioare Centrul de cercetare tehnologică de la Renault. Poate veni cu un impuls nou și să grăbească anumite proiecte.
  • La Ministerul pentru Românii de Pretutindeni i-am propus acest post doamnei Maria Ligor, în prezent ambasadorul României în Canada. Cunoaște bine diaspora atât din UE, când a fost ambasador în Spania, dar și cea de peste Ocean. Cunoscând bine diaspora, sunt convins că o să vină și cu câteva idei prin care să îmbunătățim relația dintre România și românii de pretutidneni.
  • La Comunicații, voi propune un interimat, pe Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei.”

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu