Trei miniștri din Guvernul Ciucă s-au înghesuit să inaugureze varianta de ocolire Satu Mare

• publicat la: 8 iulie 2022
Trei miniștri din Guvernul Ciucă s-au înghesuit să inaugureze varianta de ocolire Satu Mare

Aglomerație mare de oficiali, astăzi, la varianta de ocolire a municipiului Satu Mare. Premierul Ciucă nu a mai ajuns. Nu mai puțin de 3, TREI, miniștri s-au depalsat de la București la Satu Mare pentru a participa la inaugurarea unei șosele de ocolire a unui municipiu reședință de județ de pe granița de nord-vest. Cheltuielile de deplasare  și de protocol sunt suportate, evident, de cetățeanul român dar când vine vorba ca unor cetățeni să li se acorde niște drepturi legale …atunci se pune în pericol bugetul consolidat de stat.

Cei trei miniștri au fost Lucian Bode, ministrul de Interne, Vasile Dîncu,  ministrul Apărării Naționale și nelipsitul Kelemen Hunor, vicepremier.

Au fost prezente toate oficialitățile județene și locale, politicieni de la PSD și PNL, oficiali de la CNAIR. Alocuțiunile au fost cele clasice de la fiecare eveniment inaugural de obiective de utilitate publică. Fiecare vorbitor a scos în evidență contribuția grupului din care face parte.

Varianta de ocolire începe din nordul municipiului, de la intersecția cu DN19 dinspre Halmeu și Sighetu Marmației, continuă pe partea de vest a orașului, intersectează DN19A și DN19 spre Carei și se termină în partea de sud la intersecția cu E81/DN19A spre Zalău și Cluj Napoca.

Din cei 19,4 km, 14 km sunt profil de două benzi pe sens și separator median, iar restul distanței are o singură bandă pe sens.  Proiectul mai cuprinde două noduri rutiere denivelate și un pod peste Râul Someș în lungime de 650 m.

Varianta de Ocolire Satu Mare este o investiție a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu o valoare de 304 milioane lei fără TVA.

Imagini preluate de pe pagina Instituției Prefectului Satu Mare

 

 

Lasati un comentariu