Schimbarea carierei la 40 de ani, o soluţie bună?

• publicat la: 6 octombrie 2011
Schimbarea carierei la 40 de ani, o soluţie bună?

Nemultumirile legate de locul de muncă, recesiunea, dorinţa de a incerca ceva ce v-aţi dorit mereu sunt doar câteva motive pentru care multi şi-ar schimba cariera, chiar şi la 40 de ani.

Cum această decizie nu este deloc uşoară, iată câteva intrebări la care trebuie să vă răspundeti, inainte de a porni pe un nou drum, potrivit Buzzle:

1. Este schimbare aceasta o decizie bună?

Trebuie să luati in considerare mai multi factori inainte de a decide sa va schimbati cariera la aceasta varsta. In plus, nu puteti ignora faptul ca aveti o varsta si ca aveti anumite responsabilitati, nu mai puteti incerca marea cu degetul.

Daca insa dorinta de a realiza ceea ce nu ati putut realiza in trecut este inca extrem de puternica, atunci, cel mai bine ar fi sa faceti ce v-ati dorit o viata intreaga.

2. Credeti că această schimbare este singura şi ultima?

Schimbarea carierei la aceasta varsta nu este recomandată, dacă va trebui sa incepeti tot, din nou, de la zero. Aveti din nou de muncă, deoarece va trebui să vă reconstruiti reputatia si respectul pe care le-ati câţtigat prin actualul loc de muncă.

Deci, ca un prim pas pentru a determina dacă aveti cu adevărat nevoie de o schimbare de carieră este să faceti o analiză aprofundată. Analiza de sine a carierei ar trebui să acopere intrebri cum ar fi „care este nivelul de satisfactie al carierei mele? care sunt interesele pe care le am? care sunt economiile pe care le am?”. De asemenea, trebuie sa determinati daca o cariera noua va va ajuta sa faceti progrese si va va d o satisfactie mai mare decat cea de la locul de munca actual.

3. Vă ştiti interesele?

Sunteţi la locul de muncă actual de multi ani si ati câştigat, de asemenea, experienţă in acest domeniu, insă nu vă mai convine? Dacă da, atunci poate ca ar trebui să vă schimbati cariera, asta dacă este mai importantă decât responsabilitatea de familie.

Pentru un trai mai bun pentru intreaga familie, multi acceptă joburi care nu ii multumesc. Asa că trebuie să puneti in balanţă toate acestea.

sursa Ziare.com

comentarii

de Maria la 7 mai 2012 - 18:32

Felicitari pentru articol!

Cred ca oricine doreste o schimbare in cariera nu ar trebui sa renunte la acest vis , indiferent de varsta.

Lasati un comentariu