Accidente mortale şi rutiere şi la locul de muncă

• publicat la: 20 august 2016
Accidente mortale şi rutiere şi la locul de muncă

Nerespectarea măsurilor de securitate în muncă, a făcut ca în cursul zilei de 19.08.a.c. să se înregistreze două astfel de evenimente soldate cu tragedii.

Astfel, în jurul orei  11:15, polițiștii Secției Rurale Petreşti, au fost sesizați prin apel la SNUAU 112, despre producerea unui accident de muncă la o fermă de porcine din localitatea Dindești.

La fața locului s-a stabilit că  un bărbat  de 56 ani, din  localitatea Andrid, judeţul Satu Mare, muncitor la fermă,  în timp ce manevra în incinta unităţii un transportor de  cereale, a atins cu partea superioară firele de medie tensiune, care se aflau deasupra gardului împrejmuitor al fermei.

Contactul a produs decesul celui care manevra utilajul, prin electrocutare.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea  Parchetului de pe Lângă Judecătoria Carei sub aspectul comiterii infracțiunii de                         „Nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă”.

La data de 19.08.2016, orele 15:35, lucrătorii Secţiei Rurale Negreşti Oaş, au fost sesizaţi prin  apel 112  despre producerea unui incident la un depozit al unei societăți comerciale din localitatea Certeze.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat de 58 de ani, domiciliat în comuna Lazuri, sat Bercu, judeţul Satu Mare , angajat ca și mecanic la societatea mai sus menționată,  după ce a demontat roțile unui utilaj de tip volă pentru a le schimba, s-a pus să se odihnească sub vehicul.

Stâlpii de susţinere au cedat sub greutatea utilajului, iar bărbatul a decedat strivit de acesta.

În cauză s-a întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrști Oaș, pentru săvârșirea infracțiunii de  ucidere din culpă, în urma nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii.

 

La data de 19.08.2016, în jurul orei 17:15, pe DN 19 F, între localitățile Băbășești și Odoreu, un conducător auto de  21 ani, din Baia Mare, județul Maramureş, conducând  un autoturism, proprietate privată, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de mers, răsturnându-se în afara părții carosabile, în șanțul din partea stângă a direcției sale de mers.

În urma evenimentului, cu toate eforturile depuse de echipajele SMURD prezente la fața locului, a rezultat decesul  unui copil de 10 ani și a unei femei de 42 de ani, din Baia Mare, pasageri pe bancheta din spate a autoturismului și rănirea uşoară a conducătorului auto şi a unui alt bărbat de 50 de ani, tot din Baia Mare, pasager în dreapta șoferului.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge  în vederea stabilirii  eventualei alcoolemii, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii exacte a mecanismului producerii evenimentului rutier, în cadrul dosarului penal constituit în acest sens.

 

Lasati un comentariu