Centrul Cultural Carei prins între putere şi opoziţie

• publicat la: 2 august 2016
Centrul Cultural Carei prins între putere şi opoziţie

La ultima ședință a CL Carei pe ordinea de zi au fost introduse 2 proiecte de hotărâre pentru același obiectiv – organizarea Festivalului Zilele Iancului, ediția a XVII-a. După ce consilierului Ciută i s-a refuzat introducerea pe ordinea de zi a acestei solicitări cu o ședința înainte, acum a fost introdusă alături de proiectul inițiat de consilierul Oneț.

Presa de casă a primăriei Carei lansează noi informaţii care nu au nici o legătură cu realitatea. Astfel, în materialul  în care finul primarului Kovacs consemnează derularea şedinţei de CL din data de 28 iulie 2016, apare menţionat faptul că evenimentul Festivalul Zilele Iancului va fi organizat de Centrul Cultural Carei. Nimic mai fals. Aflat în sală, Adrian Paşca, directorul Centrului Cultural a afirmat că  nu cunoaşte aşa de bine satul ca să poată organiza această manifestare.

.ideea  e că eu nu pot organiza cap coadă acest eveniment..sunt acolo persoane care pot să organizeze, eu nu cunosc aşa bine satul ca să organizez…pot să ajut cu artiştii, cu contracte …dar nu pot eu să fac totul….a  specificat Adrian Paşca.

Pentru cei care mai au îndoieli cu privire la aceste declaraţii le recomandăm să urmărească înregistrarea  şedinţei CL din data de 28 iulie 2016 postată pe pagina de Facebook a primăriei Carei.

Încercările heirupiste ale alianţei politice din cadrul CL Carei de a băga zîzanie între moţii din Ianculeşti , de a bulversa un Festival moţesc aflat la cea de-a XVII- ediţie sunt mai mult decât penibile şi nu fac decât să scoată şi mai mult în evidenţă intenţiile deloc curate legate de  tot ce ţine de comunitatea moţească.

Un consilier care a ţinut mereu să reducă sumele acordate manifestărilor culturale din satul său, care  intervine ca să reducă sumele propuse a fi acordate renovării bisericii de către consilierul Ciută, care intervine cu contraproiect  la cel  economic si rapid oferit de acelaşi consilier Ciută pentru ridicarea capelei  mortuare ,  este susţinut cu surle şi trâmbiţe de presa aservită alianţei politice conducătoare.

Nişte consilieri UDMR care  nu au fost în viaţa lor la vreo ediţie a Festivalului Zilele Iancului îşi permit să voteze pentru schimbare unei date stabilite de 17 ani de zile fără să ia legătura cu comunitatea rurală.

Câţi dintre ei au fost în sat să vadă starea Căminului Cultural sau împrejmuirea cu sârmă ghimpată a lacului din Ianculeşti pentru care se alocă consecvent de primărie sume de bani pentru diferite achiziţii mai mult sau mai puţin justificate.

Viaţa culturală a satului Ianculeşti este  nesemnificativă pentru administraţia Kovacs atâta vreme cât în sat nu există nici o încăpere care să poată servi pentru o  manifestare culturală!

În atari condiţii se intervine în manifestările organizate an de an de delegatul sătesc Ciprian Chiorean. De către cine? De cei care nu au reuşit  încă să organizeze singuri un eveniment cultural de la A la Z.

Câte  manifestări culturale a organizat cap coadă finul primarului Kovacs sau consilierul Ionuţ Oneţ sau consilierii UDMR ca să poată să facă aprecieri pertinente?  Pentru evenimente de mai mică anvergură primăria Carei alocă sume  generoase pentru protocol.

Sunt cazuri în care doar sumele alocate pentru protocol de primăria Carei la evenimente din sfera de interes depăşesc întregul buget al Festivalului Zilele Iancului cu tot cu plata artiştilor. Primăria Carei a plătit pentru achiziţionarea a 2 cai de rasă pentru o asociaţie condusă de un angajat al primăriei Carei peste 37.000 lei. Sute de mii de lei au fost dirijate către societatea de familie a directorului de la spații verzi iar alte sume s-au îndreptat către firme ale consilierilor. Pentru 2 zile de manifestări sportiver și culturale  se caută nod în papură doar pentru că e vorba de o comunitate de moți, urmași ai lui Avram Iancu.

Se pune atunci întrebarea, PE CINE deranjează Festivalul  Zilele Iancului  şi organizatorul lui din ultimii ani?

Cum se face că nu deranjează pe nimeni din alianţa politică ce vrea să schimbe data unui Festival Tradiţional colectarea banilor de la săteni pentru introducerea gazului în Ianculeşti  când de fapt lucrarea a fost plătită de judeţ? Culmea e că  nici chitanţele eliberate oamenilor pentru sumele plătite abuziv nu sunt în ordine şi au o ştampilă aplicată de o firmă din  Sanislău care nu mai exista  la data respectivă.

Osârdia cu care se intervine doar în încâlcirea iţelor unei frumoase manifestări tradiţionale moţeşti  şi nu în renovare Căminului Cultural atestă  rea voinţă. Consemnările eronate legate de dezbaterile din şedinţa CL din data de 28 iulie 2016  fac parte însă din jocurile de culise pentru consolidarea alianţei politice ce vrea instaurarea unei dictaturi totale în UAT Carei şi pe plan administrativ şi pe plan cultural.

Buletin de Carei

 

comentarii

de radu la 2 august 2016 - 15:54

e clar ca buna ziua ca nu vor proiectul de la domnul consilier ciuta pentru ca de acolo nu pot invarti nimic la bani! consilierul ciuta pune bani de la el personal la zilele ianculestiului! pe primar intereseaza numai sa fie scandal acolo ca sa nu se observe ce fac ei la lac!

de Cavalerul Teuton la 3 august 2016 - 09:10

Ceva e putred in „Danemarca”!
(Miroase a ciolan)

de elf la 3 august 2016 - 09:53

ca fiu al satului consilierul onet ar trebui sa fie multumit ca cineva a pastrat mereu vie traditia si memoria lui Avram Iancu nu sa incerce dezbinarea motilor. Traditiile nu se pastreaza cu politica tinere ionut. trebuie sa inveti sa respecti o comunitate si sa inveti ca o comunitate poate fi puternica doar unita nu impartita in grupulete.un invatator si un economist ar trebui sa stie aceste lucruri si sa lasa deoparte interesul personal cand vine vorba de comunitatea de moti!

Lasati un comentariu