Cine ar (mai) fi crezut? DNA intră și în curtea UDMR

• publicat la: 11 October 2016
Cine ar (mai) fi crezut? DNA intră și în curtea UDMR

Potrivit cotidianul.ro, Anna Horvath, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, a fost pusă sub control judiciar de procurorii DNA Cluj, cu interdicția de a-și exercita funcția, într-un dosar care privește modul de finanțare a campaniei acesteia pentru alegerile locale.

Anna Horvath este acuzată de trafic de influență.

Procurorii susțin că în perioada februarie – mai 2016, Horvath, în calitate de viceprimar, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice.

“Derularea acestui proiect imobiliar presupunea obținerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizației de construire”, menționează DNA într-un comunicat de presă.

Conform anchetatorilor, pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcționari cu atribuții în domeniul urbanismului și autorizării lucrărilor de construcții, Anna Horvath Anna a pretins omului de afaceri procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale.

“Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma încheierii unui contract de sponsorizare, urmând ca viceprimarul Horvath Anna să indice omului de afaceri datele de identificare ale unei persoane juridice cu care să fie încheiat acest contract. De asemenea, în același context, inculpata Horvath Anna a promis că și după alegerile locale îl va ajuta pe același om de afaceri și în cazul altor proiecte imobiliare în care acesta din urmă avea interese economice”, mai susține DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Anna Horvath Anna, trebuie să respecte următoarele obligații:să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței,să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat, să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj,să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar, să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al Municipiului Cluj Napoca, notează cotidianul.ro.

Mai rămâne să vedem dacă și serviciul teritorial de care aparține mun.Carei  va cerceta giumbușlucurile financiare ale administrației Kovacs care permite și acordă diverse favoruri din bani publici pentru apropiați. Fiecare cetățean care are date despre fapte de corupție le poate semnala potrivit Legii  nr. 78/2000
pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

Buletin de Carei

Atacurile  și denigrările la adresa Buletin de Carei şi a colaboratorilor  săi  sau  la adresa membrilor de familie  a administratorului Buletin de Carei nu reuşesc să ne intimideze!

Continuăm. Ce nu te omoară te întăreşte!

Ne propunem să semnalăm şi   să publicam în continuare toate situaţiile cu care se confruntă careienii, uneori de coşmar de-a dreptul. Incurajările careienilor  plătitori de taxe şi impozite, pentru care le mulţumim,  ne dau puterea de a merge mai departe!

Fiecare dintre cetăţenii acestui oraş are dreptul la condiţii decente de viaţă indiferent de pregătire, de  etnie, de condiţia socială. Cu toţii  contribuim la bugetul local şi de stat şi trebuie să fim conştienţi că avem şi drepturi  nu numai obligaţii !

 

comentarii

de Horia Mărieș la 12 October 2016 - 10:38

Nici nu mă așteptam la altceva. UDMR a umblat mereu după ciolan, a trecut meru dintr-un TIR în altul ca orice profesionistă de pe centură, doar ca să fie părtaș la guvernare. Iată cum mai stă si de data asta chestiunea:

“Kelemen Hunor, foarte zgârcit cu declarațiile, a avansat, în sfârșit, o idee despre ce are de gând să facă UDMR după alegeri. UDMR va susține un premier dacă el va fi propus de un partid care a câștigat în mod clar alegerile.
Deci UDMR nu închide ușa dinspre PSD. Kelemen Hunor spune printre rânduri că dacă PSD va câștiga alegerile (și, după cum stau azi lucrurile, se pare că PSDul cvasipenalilor Dragnea, Ponta, Ghiță & gașca lor va obține cel mai mare număr de voturi la parlamentare, UDMR nu va ezita să se alăture unei majorități clare.”

Lasati un comentariu