Gorghiu: Refuzul Ungariei, extremism și populism

• publicat la: 3 octombrie 2016
Gorghiu: Refuzul Ungariei, extremism și populism

Potrivit cotidianul.ro, liderul PNL, Alina Gorghiu, susține că Ungaria ascunde în spatele referendumului refuzul de a sprijini statele UE în cazul refugiaților, subliniind că aceasta este o dovadă de lipsă de solidaritate, extremism și populism.

„Ungaria pare că a decis. Iar ceea ce a făcut azi, ascunderea în spatele unui referendum a acestui refuz de a sprijini statele membre cele mai vizate de valurile de refugiați, considerăm că e o dovadă de lipsă de solidaritate, extremism și populism. Problema refugiaților este o problemă importantă astăzi în Europa. S-a dovedit a fi și o problemă de securitate, odată ce chiar Germania a recunoscut că printre migranți au venit și teroriști, participanți la atacurile de la Paris”, a scris Gorghiu, duminică, pe Facebook.

Ea arată că valuri infinite de migranți nu pot fi absorbite vreodată de Europa, punctând că nicio țară și nicio regiune nu poate primi un număr mare de imigranți.

Alina Gorghiu  menționează, însă, că, la nivel european, România contribuie la întărirea frontierelor și la blocarea accesului noilor valuri necontrolate de imigranți, inclusiv prin susținerea și funcționarea acordului UE—Turcia și că România participă la întărirea activității Frontex și la proiectele europene de soluționare a problemei refugiaților.

Circa 95% dintre cetățenii unguri care au participat duminică la referendumul privind cotele obligatorii de refugiați adoptate la nivelul Uniunii Europene au votat împotriva acestor cote. Rata participării la urne este însă estimată la circa 45%, sub pragul de 50% necesar validării scrutinului, relatează agenția Reuters.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 7 noiembrie 2016 - 06:23

Breaking News:

http://m.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/39-de-cetateni-de-origine-siriana-au-fost-gasiti–ascunsi–in-judetul-maramures–autoritatile-desfasoara-cercetarile-in-acest-caz-432322

Este cât se poate de clar. Refugiații se ascundeau în casa de la țară din satul Asuajul de Sus, părăsită de mult, pentru a se muta în oraș și a pentru a deveni intelectualul lui pește prăjit, de primașul Kovács Jenö. Le-a închiriat-o pe semne, pe blat, ca să mai contribuie și el cu un ban muncit cinstit la bugetul UAT Primăria Municipiului Carei. Că altfel contribuția dânsului este egală cu zero și a inceput să-i crape obrazul de rușine. Este arhibinecunoscută, fiind de mai multe ori făcută publică, „simpatia” deosebită și creștineasca compasiune manifestată de primașul Kovács față de problema refugiaților: aia cu „Merkel nu are decât să se spele cu ei pe cap!” (sic!) In loc de șampon de păr.

Poziție identică (n-aș zice „copiată”, că nu-i gigea) de la excelența sa, mult distinsul prieten al fostului KGB-ist Putin, distinsul prim-ministru al Ungariei, domnul Viktor Orbán, atât cu ocazia referendumului eșuat de la începutul lunii octombrie cât și prin ridicarea superbului și aerodinamicului gard la granița de sud a Ungariei. Parcă văd că de azi încolo, din cauza afacerii imobiliare făcute pe blat de primaș la Asuaju de Jos cu refugiații, prietenul lui, adică nenea Viktor Orbán, va găsi pretextul ideal pentru ridicarea unui gard și în zona Carei/Nagykároly/Grosskarol – Vállaj. Asta, cel puțin și doar ca avertisment prietenesc!Dar dacă se va supăra și mai tare Orbán bácsi pe noi, din cauza refugiaților, va ridica un gard între Kübekháza și Garbolc. Bani are pentru chestia asta, căcălău măria ta! Îi dă Putin. Ca să nu mai avem alte vorbe sau alte pretenții legate de apartenența la UE, la comunitatea europeană, la NATO, la zona Schengen, etc. Nouă Orbán ni-l va trimite ca tovarăș de luptă și suferință doar pe tavarișci Putin.

„Careianul / 19 septembrie 2016 : Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, consideră că autorităţile de la Bucureşti ar trebui să urmeze modelul celor de la Budapesta, care au iniţiat un referendum privind sistemul UE al cotelor obligatorii de imigranţi. (…) Sunt convins că nu numai careienii, ci majoritatea românilor sunt împotriva acestor cote. Cei care i-au invitat, cum ar fi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, nu au decât să se spele cu ei pe cap”, a declarat primarul Eugen Kovacs. „

Lasati un comentariu