Primăria Satu Mare şi Consiliul Judeţean le interzic copiilor să intre cu colinda în Palatul Administrativ

• publicat la: 22 November 2016
Primăria Satu Mare şi Consiliul Judeţean le interzic copiilor să intre cu colinda în Palatul Administrativ

În cadrul unei conferinţe de presă comună, primarul Kereskenyi Gabor şi preşedintele Consiliului Judeţean, au anunţat că începând din acest an cetele de colindători nu vor mai fi primite în incinta Palatului Administrativ. Potrivit noii conduceri a Primăriei Satu Mare şi Consiliului Judeţean, copiii care merg a colinda vor fi întâmpinaţi la “groapa lui Gyusi”, între orele 16 şi 18, titrează  informatia- zilei.ro.

Această restricţie nu credem că este pe placul lui Moş Crăciun. Nici măcar în timpul regimului comunist nu s-a ajuns la o restricţie atât de dură împotriva tradiţiilor şi obiceiurilor. Palatul Administrativ este un simbol al autorităţii locale, la fel ca Palatul Victoria, Palatul Parlamentului sau Palatul Cotroceni.

Primul ministru, conducerile Senatului şi Camerei Deputaţilor, preşedintele României primeşte cetele de colindători în incinta instituţiilor respective. Regele Mihai şi-a făcut un obicei din a primi colindătorii la Săvârşin. Cum şi de ce au ajuns conducerile celor două instituţii să-i interzică lui Moş Crăciun accesul în aceste instituţii care sunt, până la urmă, ale întregului popor?

Puşi în faţa acestei situaţii, ne facem o datorie de onoare faţă de cetăţenii din judeţul satu Mare, din municipiul Satu Mare, cerându-le celor doi, preşedintelui CJ şi primarului Kereskenyi să revină asupra acestei decizii aberante, anticreştine, care atentează la integritatea sufletească a copiilor.

În primul rând, tocmai autorităţile locale ar trebui să încurajeze tradiţiile şi obiceiurile tuturor cetăţenilor, fără deosebire de religie, etnie, orientare politică.

integral pe informatia -zilei .ro

comentarii

de Betty la 22 November 2016 - 20:30

Pai oare de ce nu ma mira de loc,cum il cheama pe primar???? – Kereskenyi Gabor
Si din nou o alta intrebare, cum il cheama pe presedintele consilului judetean Satu Mare ??? – Pataki Csaba
Deci: oare va mai mirati de ce primarul din Satu Mare şi presedintele consiliului Judeţean le interzic copiilor să intre cu colinda în Palatul Administrativ????
Pentru ca traditiile si colindele nu se cunosc in etnia maghiara doar romanii le stiu si le indragesc.
Sunt extrem de revoltata la asa o hotarare aberanta si chiar daca vor fi comentarii contra a aceea ce eu am scris,chiar nu ma intereseaza.Mi-e “scarba” de lupta asta tacita si controversata din acest judet,dar ca sa se interzica colindele la asta nu m-am asteptat.

de Horia Mărieș la 22 November 2016 - 21:06

La căcănăria asta nici nu mai știu ce să zic.
Și eu cam am replică.
Instantanee.
Ba am mai învățat să și injur colorat: ungurește în copilărie la Carei și românește în armată.

Lasati un comentariu