Comasarea şcolilor şi ascunderea rezultatelor

• publicat la: 15 decembrie 2016
Comasarea şcolilor şi ascunderea rezultatelor

Să vezi şi să nu crezi cât deranj poate provoca o simplă poză postată în spaţiul public. Persoane implicate în politica sătmăreană au decis  de comun acord să imortalizeze un moment  fericit din viaţa lor. Nu am crezut că  tocmai  un cumătru al primarului să reacţioneze atât de violent doar pentru că a fost consemnată o  realitate careiană. Să fie vreo legătură între ei sau  e doar o fumigenă ce trebuie să acopere un subiect fierbinte cum ar fi….comasarea şcolilor careiene de exemplu….

Un careian informat nu poate fi manevrat este perfect adevărat dar ce se întâmplă atunci când careienii nu sunt informaţi în totalitate asupra  realităţii sau sunt  informaţi ca la gura târgului? De ce ar deranja faptul că liderul local al UDMR  Carei se simte bine în compania candidaţilor liberali  de parlamentari şi a echipei acestora?

Şi iată că de la o simplă poză  şi consemnarea scorului obţinut de liberalii careieni la alegerile din 11 decembrie  este acuzat un fost preşedinte liberal care la alegerile  locale a obţinut mai multe voturi decât partidul pe care îl conducea. Să nu uităm că liderul liberal careian s-a  clasat pe a doua poziţie la alegerile locale , nici pe a treia şi nici pe a patra.

Şi totuşi finul primarului Kovacs, preşedinte al UDMR Carei , iese din nou la atac împotriva familiei Ciută  luată la pachet  în încercarea de a acoperi scorul obţinut de noua conducere a liberalilor careieni impusă de la judeţ .

http://www.buletindecarei.ro/2016/12/reactii-la-rezultatele-din-11-decembrie-se-cere-demisia-conducerii-pnl-satu-mare-la-carei-procent-sub-10.html

Din materialul otrăvit lipseşte cu desăvârşire consemnarea faptului că actualul preşedinte careian al liberalilor este şeful secţiei Apaserv  SA Satu Mare conduse de un director…,,numit pe criterii politice de PSD..., după cum consemna în ianuarie taman finul primarului careian pe blogul său.

Cum să înţelegem păstrarea unui şef de secţie liberal  la Carei  de  către un director numit politic de PSD şi  mai mult, înainte de campania electorală pentru parlamentare   numirea lui  ca preşedinte la liberali   în timp ce campania dusă era orientată agresiv împotriva PSD?

Cum să apreciem faptul că acesta nu s-a implicat deloc în campania electorală de la alegerile locale, că nu s-a implicat deloc în activitatea de renovare a sediului PNL Carei din banii membrilor cotizanţi şi nu ai careienilor cum a procedat  UDMR( care apare în documente cu suma  de peste 221.000 lei pentru renovare sediu).

Încurcate sunt Căile Domnului  dar şi mai încurcate ale politichiei locale care nu suportă persoane independente şi mai ales cu coloana rigidă  incapabilă a se apleca în faţa incompetenţei profesionale. Nu am  citit  niciunde despre  relaţia de subordonare în plan profesional a  liderului ALDE  careian faţă de viceprimarul din partea UDMR Carei, subordonare ce reiese din Declaraţiile lor oficiale de avere.  Sau numai cei ce au spirit civic sunt luaţi în colimator de redacţia Primăria Carei? Ce ar fi actualii lideri de partid din Carei fără funcţia şi susţinerea lor politică? Oare ce locuri de muncă ar avea?

Complexul şi frustrarea împotriva familiei  nesupuse primarului Kovacs  dau naştere la articole stil gura târgului lipsind careienii de informaţii preţioase legate de  cheltuirea banului public. Visele  de mărire ale unui primar cocoşat de datorii pentru care a avut încă din 2008 reţinere pe salariu au dus la încărcarea organigramei primăriei Carei cu redactori  activi în presa scrisă de limbă maghiară.  Nu cu specialişti în economie sau construcţii sau arhitecţi ci redactori  din presă dintre care unul fără studii superioare.

Pentru deranjul cauzat de menţionarea rezultatelor obţinute de noua conducere liberală careiană să fie de vină  Buletin de Carei sau familia Ciută? Până când a crezut   redacţia Primăria Carei că poate ţine acuns rezultatul alegerilor din 11 iunie unde liberalii au obţinut sub 10 procente iar ALDE  nici 400 de voturi?

Sau este prea mare  nemulţumirea părinţilor de la şcolile ce  se vor  comasate   şi atunci e mai uşor de deturnat atenţia decât de oferit un comunicat oficial din partea unui primar  adept al discriminării.

Să nu uităm că locuim în oraşul unde nu există clase de meserii pentru ospătar, vânzător sau tapiţer decât în limba maghiară, copii românilor fiind din start discriminaţi! Locuim în oraşul unde  există perimetre etnice….

Să nu uităm că  primăria Carei a concesionat un ştrand pentru suma de 1.000 euro anual fără ca societatea să plătească vreo redevenţă sau impozit pentru exploatarea resursei naturale apă termală, materie primă aducătoare de profit substanţial. Urmare a articolelor apărute în Buletin de Carei, primăria a demarat procedura de intrare în legalitate iar primul pas este plata unui studiu de 96. 000 lei  pentru acesta. Pentru reabilitarea noii  Primării deja s-au cheltuit 2 milioane de euro şi tot nu este gata şi tot nu încap în clădirea toate serviciile astfel că avem o  Sală de Căsătorii la Centrul Social reabilitat din  fonduri nerambursabile europene. Oare careienii nu ar trebui să fie informaţi pe ce anume se cheltuie banii lor?

Nu am uitat nici de menţinerea gardului viu de 9 m înălţime în jurul Monumentului Ostaşului Român, un monument aflat pe Lista Monumentelor istorice naţionale. Nici de faptul că  avem şi primar şi viceprimar de la UDMR  într-un oraş multietnic. Mai ţineţi minte că   doar la intervenţia Buletin de Carei au fost curăţate mormintele eroilor din cel de-al doilea război mondial? Şi atunci cum să nu fie incomode persoanele care semnalează şi susţin  instaurarea unui climat echilibrat, nediscriminator?

http://www.buletindecarei.ro/2014/10/se-face-dreptate-dupa-lupte-secularecimitirul-eroilor-din-carei-va-fi-curatat.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/09/revoltator-eroilor-romani-li-se-refuza-pretuirea-cine-administreaza-cimitirul-eroilor-romani-din-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/09/cimitirul-eroilor-din-carei-curatat-in-bataie-de-joc.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/10/uat-municipiul-carei-esecul-multiculturalitatii-si-al-tolerantei-sub-administratia-kovacs.html

Vă recomandăm domnule primar să fiţi mai echilibrat , să  constientizaţi că în municipiul Carei trrăiesc şi români care sunt mândri de neamul lor şi respectă simboluri ca şi Monumentul Ostaşului Român, care frecventează Biserica Sf.Andrei  pe care nu o cuprindeţi în Harta Carei sau care ar vrea să aibă şi copii lor acces la învăţământ profesional  în limba românp, ştiţi…limba statului care vă plăteşte un salariu.

Am remarcat că nu aţi postat anunţul cu Festivalul de Datini de Crăciun organizat de ASTRA Carei decât cu o zi înainte de  începerea lui şi că aţi şters mulţimirile adresate pentru că aţi mediatizat totuşi evenimentul la fel cum am observat  că aţi blocat  accesul Buletin de Carei  la scurt timp după postarea mulţumirilor.

Cu sau fără mediatizarea aprobată de dvs Festivalul de Datini va avea loc şi are până la ora actuală 12 grupuri de colindători participante. Vă aşteptăm să vedeţi ce datini şi obiceiuri frumoase au  şi acei careieni pe care îi defavorizaţi dacă nu sunt înregimentaţi politic după  voia dvs.  Nu veţi regreta. Repertoriul va fi de înaltă ţinută şi  poate veţi ajunge  la concluzia că  nu merită să tot aprindeţi focul discriminării si războiului cu cei  care ţin la ţara lor şi la neamul lor.

De ultimă oră  vă asigur că nu va fi pentru ultima  dată când vom  face publice toate aceste realităţi careiene  iar  noi ne ţinem  de cuvânt, nu afirmăm  că introducem  impozit pe câini pentru ca apoi să revenim şi să afirmăm  că nu am făcut afirmaţia sau să spunem  că nu  avem nimic împotriva unui bust al lui Mihai Eminescu dar consilierii din subordine  să nu aprobe un proiect  iniţiat pentru amplasarea lui în mun.Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2016/12/un-primar-din-judetul-satu-mare-vrea-desfiintarea-unor-scoli-prin-comasare.html

Poate vă mai gândiţi şi oferiţi un comunicat oficial legat de comasarea şcolilor , subiect pe care îl tot abordaţi de ani de zile dar doar în spatele uşilor închise ale şcolilor şi Primăriei.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu