Un primar din judeţul Satu Mare vrea desfiinţarea unor şcoli prin comasare

• publicat la: 14 decembrie 2016
Un primar din judeţul Satu Mare vrea desfiinţarea unor şcoli prin comasare

Visul ce-l  visează necontenit  primarul mun.Carei  este comasarea unităţilor şcolare în linişte totală, fără vreo imixtiune în decizia ce se pare că a fost luată de acum câţiva ani. Atitudinea este  specifică administraţiei pe care o conduce , transparenţa  fiind  pe post de Cenuşăreasă.

Primăria plăteşte doi consilieri personali ai primarului  mun.Carei, ce activează în presa scrisă dar nu  a  oferit nici un comunicat oficial legat de vizita Inspectorului general şcolar  la primăria Carei din data de 29 noiembrie 2016 sau despre agenda discuţiilor purtate împreună cu directorii liceelor careiene. Surprinde această tăcere …controlată ( şi plătită din bugetul local)  asupra adevăratelor intenţii legate de învăţământul careian.

Misterul în care a fost  învăluit subiectul  comasărilor   a început să se risipească însă. Singura informaţie care a fost oferită după şedinţa din 29 noiembrie 2016 de la Primărie şi doar la solicitarea Buletin de Carei şi Infomaţia Zilei a fost cea legată de planul de şcolarizare pentru anul viitor  nu şi despre planul de şcolarizare pentru anul în curs unde la categoria învăţământ profesional  nu există clase cu predare în limba română pentru meseria de ospătar, vânzător, plăpumar, tapiţer, sudor sau electronist.

Se doreşte comasarea Colegiului Tehnic ,,Iuliu Maniu,,  cu şcoala ,,Vasile Lucaciu,,, a Liceului Teoretic cu Şcoala gimnazială nr.3 şi a Liceului Tehnologic ,,Simion Bărnuţiu,,  cu şcoala gimnazială nr.1.

În Republica de la Carei, unde bustul lui Mihai  Eminescu nu este acceptat, unde Monumentul Ostaşului Român din centrul oraşului este ascuns după tuia de peste 9 m înălţime, unde nu avem clase de profesională  cu predare în LIMBA ROMÂNĂ  pentru meseria de ospătar, vânzător, plăpumar, tapiţer, sudor, electronist, unde se ascunde demolarea bustului lui Avram Iancu după  ,,filmul,, cu modernizarea  şi se  toacă banii oraşului pentru  reabilitare sediu UDMR sau  se închid ochii la  sărăcirea bugetului prin  ingineriile financiare cu dedicaţie pentru  grupul de interes, ce mai contează desfiinţarea unor şcoli  tradiţionale doar pentru …”Pofta ce-am poftit”.

Te pomeneşti că  vom citi în ianuarie pe ordinea de zi a şedinţei de CL  despre un  proiect de comasare  al şcolilor careiene. În mod curios, în mun.Carei toţi directorii de şcoli gimnaziale  au picat  concursul  în timp ce directorii de licee au promovat  şi sunt apţi de a prelua conducerea noilor  unităţi comasate.

În timp ce la Primărie subiectul este tabu pentru comunicatorii  primarului, la şcoala gimnazială  ,,Vasile Lucaciu,,  se convoacă şedinţe cu părinţii pentru a se discuta despre acest subiect.

Buletin de Carei

comentarii

de parinte la 14 decembrie 2016 - 16:47

pentru ce trebuie noi sa semnam pentru comasare domnule primar?
de ce nu va asumati deciziile pe care le luati si ne puneti pe noi sa semnam????

Lasati un comentariu