Idei de cadouri pentru sărbătoarea SFÂNTUL NICOLAE

• publicat la: 2 decembrie 2016
Idei de cadouri pentru sărbătoarea  SFÂNTUL NICOLAE

Sărbătoarea  SFÂNTUL NICOLAE  bate la usa , mai sunt putine zile  pentru a cauta darurile cele mai potrivite pe care sa le oferim copiilor dar şi celor dragi-rude şi prieteni.

În ziua Sf. Nicolae se dăruiesc celor dragi: dulciuri, fructe ( mere, struguri, nuci), cărţi educative, lumânări colorate, o pungă cu grîu sau cu orez, simboluri ale sporului în gospodărie, flori şi mai ales busuioc.

De secole, copiii cuminţi şi harnici primesc fructe, covrigi şi colăcei cu miere, aşa cum Episcopul Nicolae le oferea copiilor în timpul vieţii lui pământene.

În ziua praznicului, este bine să dăruim sărbătoriţilor din familie un cadou inedit: o floare (pentru a avea parte de împliniri), dulciuri ( care să-i apere de dezamăgiri şi viaţa să le fie dulce) şi o lumânare decorativă (o făclie care să le lumineze mereu drumul). Mare atentia si la ambalaje, cele  de culoare albă şi aurie  fiind  simbolul armoniei  iar  în noaptea Sfântului, au putere magică.

Sfântul Nicolae este sărbătoarea copiilor, este ziua cadourilor pentru cei mici, a bucuriei şi a veseliei. Mai precis, în noaptea de 5 spre 6, se spune că Moş Nicolae vine la fereastră şi pune în ghetuţele copiilor dulciuri şi alte daruri. Este o sărbătoare a creştinătăţii, dar nu numai. În copilarie, toţi îl aşteptăm cu nerăbdare să ne bucure cu câte ceva, de regulă, dulciuri.

Nu oferiţi celor dragi obiecte ascuţite-truse de tot felul şi obiecte de culoare neagră: fulare, mărgele sau cravate.

Lasati un comentariu