Atenționare de călătorie pentru Ungaria

• publicat la: 25 ianuarie 2017
Atenționare de călătorie pentru Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Ungariei că primarul general al Budapestei a dispus ca, începând de luni, să fie interzisă circulația vehiculelor în oraș care sunt încadrate în clasa de poluare 0, 1, 2, 3, 4 sau nu sunt încadrate în nicio clasă.

Aceste restricții se aplică zilnic, în intervalul orar 06:00 — 22:00, până la anunțarea unor noi măsuri, menționează MAE într-un comunicat.

Aceste restricții nu se aplică pe segmentele drumului expres M0 care tranzitează zona administrativă a Budapestei, pe segmentul de drum dintre limita zonei administrative a Budapestei — Drumul Nagykovacsi — Drumul Szépjuhászné — Drumul Budakeszi — limita zonei administrative a Budapestei, respectiv limita zonei administrative a Budapestei — Drumul Nagykovácsi — str. Nagyrét — Drumul Máriaremete — Drumul Hidegkúti — limita zonei administrative a Budapestei.

 

În cazul încălcării acestor reglementări, pentru șofer se consideră că a săvârșit o contravenție. Poliția verifică respectarea acestor măsuri de restricționare a circulației vehiculelor. În caz de încălcare a prevederilor legale, se poate aplica o amendă de până la 150.000 Huf (aprox. 500 euro).

Aceste restricții nu se aplică vehiculelor îndreptățite să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, vehiculelor care efectuează transport în comun, taxiurilor, vehiculelor care transportă bolnavi, vehiculelor medicilor, ale celor care îndeplinesc sarcini publice, transportă alimente, respectiv vehiculelor de depanare sau de transport vehicule care au girofare galbene, mai precizează ministerul.

Totodată, în această categorie de excepție se încadrează și vehiculele diplomaților, vehiculele militare, vehiculele care transportă persoane cu handicap locomotor și carele TV.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta +3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu