Spectacol la dezbaterea publică a proiectelor privind graţierea şi modificarea codurilor penale

• publicat la: 30 ianuarie 2017
Spectacol la dezbaterea publică a proiectelor privind graţierea şi modificarea codurilor penale

Potrivit cotidianul.ro, peste o sută de oameni, printre care și Gigi Becali, participă luni la dezbaterea publică a proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale. Dezbaterea publică organizată la sediul Ministerului Justiţiei a început la ora 10.00, alături de ministrul Justiţiei fiind directorul Administraţiei Naţionale a Penitenicarelor şi secretari de stat din minister.

Update: Prezent la dezbatere, preşedintele Asociaţiei Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene, a spus că dacă schimbările vor fi promovate prin OUG, „în trei zile venim aici şi protestăm să arătăm ce face PSD”.

„Vedem, după foarte mult timp, că Ion Iliescu este pus sub acuzare. Şi dumnenavoastră ce faceţi? N-a omorât pe nimeni, nu a violat pe nimeni, doar a organizat o represiune. Nu suntem de acord cu aceste ordonanţe. Dezbateţi în Parlament aceste proiecte. În trei zile venim aici şi protestăm, să arătăm ce face PSD”, a spus Viorel Ene.

 

Update: Florin Ghiulbenghian, prezent la dezbatere: „Aş dori să vă ofer o soluţie, la ceea ce se discută public acum. Cei care beneficiază de această legislaţie ar trebui să fie condiţionaţi să nu poată participa 5 ani de zile la luarea deciziilor publice, politice, pentru a nu putea fi acuzaţi că faceţi această graţiere sau amnistie doar pentru oamenii politici”.

Printre cei care au luat cuvântul au fost și jurnaliștii Liviu Avram și Ioana Ene Dogioiu.

Update: Reprezentantul APADOR-CH a cerut retragerea ordonanțelor și discutarea lor în procedură normală, în vreme ce un alt participant la eveniment, Vivian Oancea, le-a transmis ministrului și celor de la Administrația Penitenciarelor că sunt „niște eroi”. Alt participant, pro-grațiere, a vorbit de „rejuvenare”. La dezbatere au venit şi fostul avocat al fraţilor Cămătaru, Mihai Costea, condamnat la 13 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune, precum şi Florentin Scaletchi, fostul preşedinte al OADO, condamnat la şase ani de închisoare pentru fapte de corupţie.

În cadrul dezbaterii de la Ministerul Justiţiei, Gigi Becali, care este de acord cu grațiere, a afirmat că ordonanța este „un proiect şmechereşte”.

„Este un proiect şmechereşte. Vă dau cazul Vişinescu: iese peste trei ani. De aia oamenii ies în stradă. Eu am propus între trei şi patru ani pentru abuz în serviciu. Eu am fost acolo (în penitenciar, n.r.) şi ştiu. (…) Ăla care a furat un cârnat e la puşcărie, ăla care a furat 200 de milioane este graţiat. Directorii de penitenciare sunt stăpâni de sclavi”, a declarat patronul Stelei în intervenţia sa la dezbatere.

Becali a declarat de asemenea că cea mai mare problemă a puşcăriilor este Administraţia Naţională a Penitenicarelor. „Am un coleg care în patru ani nu a venit niciodată acasă”, a adăugat Becali. De asemenea, acesta a susţinut că, dacă tot se face o „lege a graţierii”, trebuie ca prevederile acestea să permită să iasă 6.000 sau 7.000 de oameni din închisori.

„Bă dacă se grațieze abuzul în serviciu, măcar să se grațieze și șantajul să beneficieze și Dan Diaconescu”, a explicat Becali pe limba lui jurnaliștilor, după ce a ieșit de la dezbatere. „Bă, de grațiere să beneficieze toată lumea”, a mai spus finanțatorul Stelei.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu