Invitație la comemorarea Eroului Național Avram Iancu la Carei

• publicat la: 1 septembrie 2020
Invitație  la comemorarea Eroului Național Avram Iancu la Carei

Se împlinesc în această lună 148 de ani de la moartea Eroului Național, Crăișorului Munților, Avram Iancu. Eroul Naţional Avram Iancu va fi comemorat şi la Carei duminică, 6 septembrie 2020, de la ora 12,00, la bustul său din centrul oraşului.

Asociaţiunea ASTRA, Despărţământul Aurel Coza Carei, Asociaţia Colonia Moţilor Ianculeşti, SC Ianculeşti SRL, Grupul de moți ,,Trup și suflet,, din Scărișoara Nouă și Asociația foștilor refugiați și expulzați din 1940  vă invită să luaţi partea la slujba de pomenire a  lui Avram Iancu, la depuneri de coroane de flori la bustul său şi la programul artistic pregătit de moţii din satele înconjurătoare dar nu numai.

Ansamblul monumental a fost reabilitat prin proiectul inițiat de consilierul Ilie Ciută și aprobat de consiliul local Carei.  Ceremonia de sfințire la terminarea lucrărilor a avut  loc la data de 4 iunie 2020 în cadru festiv, cu participarea conducerii Societății Avram Iancu și a filialelor Beiuș, Baia Mare și Cluj Napoca, ocazie cu care au fost sfințite și steagurile care s-au ridicat pe catargele reabilitate.

https://www.buletindecarei.ro/2020/06/sfintirea-steagurilor-si-ansamblului-reabilitat-al-eroului-national-avram-iancu-de-la-carei-marcarea-centenarului-tratatului-trianon.html

Invităm să participe duminică, 6 septembrie 2020, de la ora 12,00, toți cei care vor să cinstească memoria Eroului Național Avram Iancu.

Participanţii sunt rugaţi ca pe cât posibil să vină îmbrăcaţi tradiţional şi cu steaguri tricolore.

Din data de 7 septembrie începe Marșul Național Avram Iancu, 100 km, pornire la ora 11,00 din fața Prefecturii din Deva și sosire la casa lui Avram Iancu și Țebea pe 13 septembrie.

,,Ce veşti mai aveţi voi, români, despre Iancu
Să spună ce ştiu toţi acei care ştiu
Ce veşti să avem, suntem oastea lui Iancu
La Ţebea, la Carei, eroul e viu,,…Adrian Păunescu

Comitetul de organizare

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu