Industria mecanică din judeţ a lansat principala ofertă la Bursa locurilor de muncă

• publicat la: 7 aprilie 2017
Industria mecanică din judeţ a  lansat principala ofertă la Bursa  locurilor de muncă

Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a organizat azi 07.04.2017 Bursa generală a locurilor de muncă la  Casa de Cultură a Sindicatelor .

Bursa Generală a Locurilor de Muncă este o măsură activă care se adresează in mod egal tuturor persoanelor înregistrate la agenție, someri indemnizați și neindemnizați, persoane în căutarea unui loc de muncă, pentru a avea  acces la un loc de muncă.

La deschiderea bursei au participat reprezentanți ai Prefecturii Satu Mare in persoana domnului prefect Darius Filip, ai primăriei Satu Mare, domnii viceprimari Albu Adrian  și Feher Doina , membrii Consiliului Consultativ al AJOFM  Satu Mare , parlamentari de Satu Mare, precum si reprezentanți ai Poliției, ISU, Jandarmerie, Penitenciar și Centrul Militar.

Din cei 190 de agenți economici contactați, 62 de agenți economici au fost prezenți la bursa și au oferit 792 de locuri de muncă din care 29 pentru studii superioare.

Principalele domenii în care s-au făcut oferte de muncă sunt:

Industria mecanică – 339 locuri de muncă în următoarea structură, operatori CNC, lăcătuș mecanic, montator subansamble, sudor, strungar, inginer automatist, inginer electromecanic.

Industria textilă – 121 locuri de muncă,  confectioner asamblor articole textile, tricotor, ,cusător fețe încălțăminte,confectioner prelucrător în industria textilă

Industria lemnului – 60 locuri de muncă, tâmplar, tapițer,maistru, lăcuitor lemn, programator.

Construcții  –  32 locuri de muncă , zidar ,zugrav, dulgher.

Alte domenii  –  240 locuri de muncă, lucrător comercial, bucătar, barman, grădinar, vulcanizator ospătar, etc.

La bursa au participat 850 de persoane in căutarea unui loc de muncă din care 36 au fost angajati în ziua bursei.Din chestionarele completate de către agenții economici  a rezultat faptul că 282 de persoane au fost  selectate in vederea participării la interviu pentru angajare.

Cu ocazia bursei, AJOFM Satu Mare a prezentat si oferta  locurilor de muncă din Uniunea Europeană prin standul realizat de reprezentantul Eures , precum și oferta de formare profesională pentru anul 2017.

Considerăm ca această bursa a fost de un real folos atât pentru agenții economici participant, cât si pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, sau care doresc să-și schimbe profesia.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu