Presa de senzaţie dovedită de DIICOT în cazul presupuşilor copii-sclavi de la Carei

• publicat la: 13 aprilie 2017
Presa de senzaţie dovedită de DIICOT în cazul presupuşilor copii-sclavi de la Carei

Dosarul de trafic de minori deschis în cazul copiilor din Satu Mare care ar fi fost puşi de părinţii lor să asambleze jucării din ouă Kinder a fost clasat de procurorii DIICOT, care au stabilit că părinţii nu au exercitat niciun abuz asupra copiilor.

De asemenea, DIICOT subliniază ”caracterul tendenţios” al cotidianului britanic The Sun, care a urmărit să promoveze senzaţionalul, în detrimentul informaţiilor reale, potrivit News.ro. Astfel, în 21 noiembrie 2016, publicaţia britanică The Sun a prezentat articolul în care se arăta că familiile sărace de români muncesc până la 13 ore pe zi în locuinţe pentru a asambla jucării mici din plastic, aflate în ouăle de ciocolată. Cotidianul a publicat cazul unei familii din municipiul Carei, judeţul Satu Mare, la asamblarea ouălor de ciocolată participând soţia, soţul şi copiii lor de 11 şi 6 ani.

Articolul prezentat de cotidianul britanic fost preluat şi difuzat de media naţională şi internaţională. În 23 noiembrie, DIICOT Satu Mare a dispus începerea urmăririi penale în acest caz, pentru trafic de minori.

S-a constatat că părinţii se implică în mod responsabil în creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor depunând eforturi pentru a le oferi un mediu familial adecvat, minorii simţindu-se în siguranţă alături de părinţi.

sursa adevarul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 14 aprilie 2017 - 08:41

„7 Decembrie 2016. Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare s-a autosesizat, după ancheta Inspectoratului Teritorial de Muncă, şi a deschis un dosar penal pe numele firmei Prolegis Consulting SRL, care ar fi dat de lucru localnicilor, fără acte, anunţă postul de televiziune Digi 24. Mai mult de zece persoane au recunoscut că munceau acasă la asamblarea jucăriilor, fără să aibă un contract de muncă, se mai arată în ştirea difuzată de Digi 24.”

Oare cum se mai simt procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare?
Or fi bine, sănătoși?
Dar Prolegis Consulting SRL?

Lasati un comentariu