“ARS LITURGICA,, – Dialog ecumenic

• publicat la: 8 May 2017
“ARS LITURGICA,, – Dialog ecumenic

 

“ARS LITURGICA-from the image of glory to the image of the idols of modernity” este titlul simpozionului internațional care are loc la Alba Iulia, în perioada 7-10 mai 2017.

La această manifestare internațională participă cadre universitare din România, Grecia, Italia, Germania, Bulgaria, Iugoslavia și Rusia.

Tematica simpozionului implică dialogul ecumenic la nivel interconfesional, discuții pe tema spiritualității ortodoxe române din diaspora și implicarea tinerilor români din afara granițelor țării în viața spirituală, în noul context european. La eveniment au fost invitați să participe și cercetători de etnie română din afara granițelor țării: Chișinău, Serbia (Valea Timocului), Ucraina (Cernăuți), Statele Unite ale Americii și Italia (Padova).

Lucrările simpozionului vor fi publicate în 2 volume, care vor cuprindeanalize consistente asupra situației tinerilor din societatea actuală și asupra nevoilor spirituale ale acestora.

Prezent la lucrările simpozionului “ARS LITURGICA-from the image of glory to the image of the idols of modernity”, Conf. Univ. Dr. Habil. Nicolae Brînzea, director general adjunct IEH a vorbit despre relația dintre cult și cultură în misiunea bisericii: „Arta liturgică este o componentă a culturii teologice, parte esențială a culturii naționale românești, atât în țară , cât și în comunitățile românești din afara granițelor României.”

Conferința se înscrie în seria proiectelor spirituale prin care Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni sprijină unitățile de cult românești de peste hotare.

Evenimentul este organizat de Universitatea „1 decembrie 1918” – Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și Secretariatul de Stat pentru Culte, în parteneriat cu Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu