Şedința Comisiei de Dialog Social

• publicat la: 27 septembrie 2017
Şedința Comisiei de Dialog Social

În data de 26 septembrie a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social condusă de prefectul județului Satu Mare ,în prezența secretarului general al ANOFM București, doamna Iulia Cîrcei .La ședință au participat membrii Comisiei de Dialog Social , viceprimarul municipiului Satu Mare doamna Doina Feher,directorul AJOFM Satu Mare doamna Derșidan Simona Valerica, reprezentanți ai sindicatului Cartel ALFA, reprezentanți ai sindicatului din invătământul sătmărean, reprezentanți ai intreprinderilor sociale și ai intreprinderilor sociale de inserție.

În acest context au fost abordate următoarele teme de discuții:

  • Analizarea solicitărilor Confederației Naționale Sindicale Cartel ALFA privind transferul taxelor saciale ale angajatorului către angajat și modificarea Legii nr.62/2011 a dialogului social.
  • Economia socială, sprijin pentru reintegrarea persoanelor ce aparțin grupurilor vulnerabile.
  • Măsuri de stimulare a agenților economici privind încadrarea în muncă a tinerilor cu risc de marginalizare socială.

Directorul executiv Derșidan Simona Valerica a prezentat un material privind economia Socială ,rolul intreprinderilor sociale, de inserție în reintegrarea persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile.

De la apariția legii și până in prezent în județul Satu Mare au fost atestate un număr de 6 intreprinderi sociale și 2 intreprinderi sociale de inserție, unde 15 persoane aparținând grupului vulnerabil au fost încadrați în muncă.

Secretarul general al ANOFM București doamna Iulia Cîrcei a mulțumit prefectului județului Satu Mare pentru invitația de a participa la ședința de Dialog Social, unde se dezbate o temă de mare actualitate.A prezentat modificările de pe piața muncii în urma apariției Legii nr.219/2015, privind Economia Socială,ce beneficii au adus aplicarea acestei legi solicitând totodată sprijin în măsurile de îmbunătățire a legii. De asemenea secretarul general a expus faptul ca la agențiile de ocupare se prezintă în general persoane greu ocupabile  pentru care se caută soluții de reintegrare, a doua șansă.

 

Lasati un comentariu