Elevii intră în vacanță. A absolvit prima promoţie de clasa a IV-a fără manuale primite la început de an şcolar

• publicat la: 16 iunie 2017
Elevii intră în vacanță. A absolvit prima promoţie de clasa a IV-a fără manuale primite la început de an şcolar

Elevii și preșcolarii  de vineri, după terminarea orelor, în vacanța de vară. Clasele terminale din învățământul liceal au încheiat anul școlar pe 26 mai  iar elevii claselor a VIII-a pe 9 iunie. Pentru celelalte clase, festivitatea de premiere a avut loc in cursul zilelor trecute.

Pentru cei care nu au copii în învăţământul primar , le aducem la cunoştinţă că tocmai a absolvit prima generaţie de clasa a IV-a care  nu au avut pe bănci la începerea anului şcolar  manuale şcolare. Da, este  crunt de adevărat!  Părinţii îşi amintesc că în clasa a III-a  elevii au primit manualele în luna …mai. Poate în alte oraşe elevii au fost mai norocoşi.

Cine a avut dare de mână a cumpărat manualele la fel cum a cumpărat şi manualele auxiliare. Şi atunci cum rămâne cu Învăţământul gratuit?

Situaţia nu este reprezentativă doar pentru ciclul primar. Sunt clase întregi  de liceu sau gimnaziu  care nu au avut manuale şcolare la data de 15 septembrie deşi solicitările  concrete pentru numărul  necesar şi discipline  au fost depuse la termenul prevăzut. Unele şcoli s-au aflat în postura de a primi manuale pe care nu le-au cerut, de la edituri sau de autori nedoriţi!  Zac şi acum în biblioteca şcolii.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, cursurile anului școlar 2017 — 2018 vor începe luni, 11 septembrie. În perioada 28 octombrie — 5 noiembrie, clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar vor fi în vacanță. Vacanța de iarnă va începe pe 23 decembrie iar cursurile se vor relua pe 15 ianuarie. Vacanța intersemestrială va fi cuprinsă în intervalul 3 — 11 februarie 2018.  Următoarea vacanță, cea de primăvară, este cuprinsă în intervalul 31 martie — 10 aprilie.

Anul viitor, vacanța de vară va începe pe data de  16 iunie şi va dura până în  9 septembrie.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu