Şedinţă extraordinară la Carei de sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel

• publicat la: 27 iunie 2017
Şedinţă extraordinară la Carei de sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel

Primăria Carei adică UAT Municipiul Carei convoacă din nou şedinţe de Consiliu Local în zi de sărbătoare religioasă românească. Astfel, de sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel  consilierii locali sunt convocaţi de la ora 12,00 la o şedinţă extraordinară cu nu mai puţin de …11 proiecte pe Ordinea de zi.

Adică toate cele 11 proiecte sunt considerate…regim de urgenţă.

În ce priveşte sărbătoarea la care am făcut referire  ştim că nu există  un regulament care să impună anumite date  pentru şedinţe dar  în mod curios  se întâmplă ca doar  datele sărbătorilor  religioase româneşti să fie …vizate. Până şi dezvelirea statuii  Sf. Florian   a avut loc  de sărbătoarea Sf.Arhangheli Mihail şi Gavril  la ora la care credincioşii români erau în biserică(  într-o zi de sâmbătă ). …Ora de începere a fost mutată la 12,00 faţă de 11,00 cum se proceda până acum.

În mapa consilierilor a fost ataşat şi Procesul Verbal al şedinţei din data de 30 mai 2017, un Proces Verbal străveziu din care lipsesc unele aspecte  care au fost discutate. Nu este pentru prima dată când Procesul Verbal este întocmit pe repede înainte dar poate cei care întocmesc acest document oficial vor avea de acum înainte mai multă aplecare  în a redacta un act care să consemneze  toate cele discutate în incinta sălii de şedinţe a CL Carei.

Nu intervin în consemnarea dezbaterilor consilierilor care cu siguranţă ştiu să îşi susţină cauza dar în ce priveşte  cele câteva fraze pe care le-am rostit nu pot să nu remarc că au fost consemnate în cel mai pur stil de ghiveci.

Le aduc la cunoştinţa celor care redactează Procesele Verbale al şedinţelor că nu a fost menţionată intervenţia viceprimarului Keiser , nici a doamnei consilier  Szulak Lavinia ci doar a consilierei Eva Mărginean la punctul dedicat  Asociaţiunii ASTRA Carei. Solicitarea pentru sprijinul Adunării Generale din octombrie de la Carei nu a fost introdusă ca proiect nici de primar şi nici de consilierii din Comisia de Cultură.  Probabil pentru că evenimentul este unul pur românesc.

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu