Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare. Rugăciunea de azi

• publicat la: 15 August 2017
Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare. Rugăciunea de azi
Astăzi, Sfânta Maria Mare este prăznuită de creştini. Este ziua  în care se pomeneşte Adormirea Maicii Domnului, trecerea ei în nefiinţă.Astăzi, rugăciunile către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu au un efect miraculos. Este și ultima zi în care se mai pot culege plante miraculoase pentru tratarea diferitelor afecţiuni.

Conform tradiţiilor bisericeşti, pe data de 15 august, cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria nu se spune „La mulţi ani” celor care poartă numele sfintei. Cei care poartă numele Sfintei Maria îşi vor serba onomastica pe 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică, respectiv la Naşterea Maicii Domnului.

Totuși, Biserica nu consideră greșit să spui ”La mulți ani!” cu ocazia acestei sărbători, fiind considerată o sărbătoare plină a bucuriei. Moartea Maicii Domnului este mutare la Viaţă, dupa cum reiese şi din troparul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Din acest motiv, aceasta sarbatoare nu este trista, ci plina de bucurie

După o pioasă tradiție veche, cunoscută mai întâi în Apus și trecută apoi și în Răsărit, la trei zile după adormirea ei, Sfânta Fecioară ar fi fost ridicată cu trupul la cer, ca și dumnezeiescul ei Fiu. Sfânta Maria Mare este cunoscută ca Paștele din timpul verii, tocmai pentru că vorbește despre Învierea cu trupul a Maicii Domnului. Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria.

Iată rugăciunea care aduce sănătate şi vindecare pentru cel ce o spune în această zi.

“Preasfântă, Preacurată şi Preaminunată Fecioară şi Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) şi vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre şi pe toţi suferinzii din lumea asta bolnavă, de bolile grele, transmisibile sau netransmisibile, de bolile ştiute şi neştiute de noi. Fie ca toţi creştinii să Te preamărească şi să Te preacinstească pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt şi ceresc. Îţi mulţumim Maică Sfântă pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu eşti scară la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre şi ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptăţite. Amin!”

Lasati un comentariu