Au început lucrările pentru soclul pe care va fi amplasat bustul lui Mihai Eminescu la Carei

• publicat la: 29 septembrie 2017
Au început lucrările pentru soclul pe care va fi amplasat bustul lui Mihai Eminescu la Carei

Vineri, 28 septembrie 2017 au început lucrările pentru realizarea soclului pentru bustul lui Mihai Eminescu din municipiul Carei de pe strada 1 Decembrie 1918. În paralele cu lucrările de amenajare a fundaţiei au avut loc şi lucrări de cosmetizare a arborilor din jur de către angajaţi ai Direcţiei de spaţii verzi din cadrul Primăriei Carei.

Iniţiativa amplasării acestui bust aparţine Despărţământului ASTRA Carei care a depus în februarie 2015 un proiect la Consiliul Local Carei.  Refuzat atunci, amplasarea bustului a primit aviz favorabil de la Consiliul Local Carei în data de 3 mai 2017.  Durata mare de timp necesară obţinerii tuturor avizelor a făcut ca lucrările să poată începe abia acum. Să fie într-un ceas bun!

Menţionăm că în cei 2 ani de la prima iniţiativă a ASTRA Carei  nu a mai  existat nici o solicitare de amplasare a bustului lui  Mihai Eminescu care să fie înregistrată pe Ordinea de zi a Consiliului Local Carei.

La 156 de ani de la constituirea Asociaţiunii ASTRA, Adunarea Generală   ASTRA  va avea loc  pentru prima dată în municipiul Carei , judeţul Satu-Mare, în perioada 13-15 octombrie în prezenţa  conducerii Academiei Române şi a altor foruri de cultură precum şi a unor înalţi prelaţi. Vor participa reprezentanţi a peste 35 de despărţăminte din ţară şi Diaspora, prilej cu care va fi dezvelit bustul lui Mihai Eminescu în data de 14 octombrie 2017. Pentru buna desfăşurare a manifestărilor din cele 3 zile am accesat proiecte în baza Legii 350 atât la Consiliul Judeţean cât şi la Primăria Carei  pentru  o parte din cheltuieli.

Cei care doresc să contribuie cu sume de bani pentru plata ultimei tranşe  către sculptorul Radu Ciobanu  sunt rugaţi să îşi noteze numărul contului deschis la BCR Sibiu  iar dacă vor să doneze în numerar sunt rugaţi să apeleze numărul 0745 632 939 pentru a obţine chitanţă şi contract de sponsorizare.

RO47RNCB 0227 0182 4739 0001      deschis la BCR Sibiu, codul de identificare fiscală fiind   4405910.

La Destinaţia sumei vă rugăm să notaţi…pentru Eminescu la Carei.

 

 

Despărţământul ASTRA Carei

comentarii

de Victor Roncea la 29 septembrie 2017 - 18:26

Felicitări din toată inima!!!

de Protestatarul din umbra la 29 septembrie 2017 - 18:32

De la Nistru pan la Tisa doamne ocrotestei pe romani.

de Buletin de Carei la 29 septembrie 2017 - 22:20

La zidirea soarelui se ştie,
Cerul a muncit o veşnicie,
Noi, muncim întocmai, ne-am ales cu,
Ne-am ales cu domnul Eminescu,

Domnul cel de pasăre măiastră,
Domnul cel de nemurire a noastră….
Eminescu.

Raspunsuri

Lasati un comentariu