Instigări împotriva unui eveniment cultural de amploare din judeţ

• publicat la: 22 septembrie 2017
Instigări  împotriva unui eveniment cultural de amploare din judeţ

La Carei va avea  loc  în perioada 13-15 octombrie 2017 un eveniment cultural de amploare, unic  în istoria urbei. La 156 de ani de la  înfiintarea ASTRA se va desfăsura la Carei cea de-a 112-a  Adunare Generală. Pe blogul consilierului primarului din Carei cititorilor  de limbă maghiară  li se induce o cu totul altă viziune asupra acestui eveniment major.

Buletin de Carei a  scos mereu în evidentă faptul că Primăria Carei  prin conducerea acesteia trebuie să trateze fiecare careian în mod egal indiferent de nationalitate şi religie sau orientare politică. Fiecare dintre noi plătim taxe si impozite la Primăria Carei şi în consecintă trebuie să fim tratati în mod egal , să fim respectati.  Pentru că suntem un oraş multicultural,  multietnic  se cuvine ca fiecare etnie să fie  tratată in mod egal. Nu am cerut şi nu vom cere tratament preferential  dar nici nu vom accepta ca să fim umiliti şi discriminati pe banii nostri.

Mai tineti minte cum posta presa de casă materiale din mapa primarului inainte ca acestea să fie discutate de către consilierii aleşi  sau materiale pe care le primea  primarul Kovacs ca persoană fizică?

Ei bine, cand vine vorba de făcut publică o adresă oficială sosită pe adresa Primăriei Carei din partea reprezentantului Guvernului in teritoriu…liniste deplina. De ce nu ar fi la curent careienii cu acest aspect?

Oare de ce tot instigă conducerea Primariei Carei  etniile ce alcătuiesc frumosul şi cochetul oras Carei prin actiuni discriminatorii? Ce rost au toate actiunile de deturnare a adevărului istoric  pe plan local? Să fie o incercare de abatere a atentiei careienilor de la  realitătile  economice din administratia locala?

Curios este faptul că nici despre Raportul Camerei  de Conturi Satu Mare nu a fost făcută nici o referire desi acesta a fost pe masa primarului şi constata la Primăria Carei o pagubă de peste 5,77 milioane de lei.

UATM Carei

Istoria falsificată nu este un fapt deranjant pentru Primăria Carei? Renovarea unei săli festive din institutia Primaria Carei , cu bani publici , din care lipsesc personalitătile românesti nu deranjează? Cu sigurantă că omul de rând nu a contribuit la eliminarea simbolurilor româneşti dintr-o sala a institutiei guvernamentale Primaria Carei. Omul de rând de orice etnie îşi plăteşte constiincios taxele si impozitele locale  şi se preocupă  de găsirea unui loc de muncă  mai bun nu  de omiterea  simbolurilor româneşti din  sălile primăriei.

De ce consilierul personal al primarului instigă cititorii de limbă maghiară impotriva unei activităti de amploare din oraş si la  care primarul nu a dorit sa fie partener? Deranjează doar evenimentele de amploare româneşti?

Printre imagini am identificat cu stupoare inclusiv articolul care contine un comunicat  privind constituirea unei aliante din asociatii culturale sătmărene pentru o mai bună organizare a Centenarului Marii Uniri in judetul Satu Mare.  Am ajuns sa fim aratati cu degetul pentru ca ne organizam  pentru a pregati cat mai bine Centenarul Marii Uniri!

Pagubele băneşti  din administratia locală din care face parte consilierul sunt ignorate dar  suntem monitorizati cum ne organizam pentru eveniente culturale românesti.  Aniversarea din  22 noiembrie 2014  a 300 de ani de existenta Grădina Viilor din Carei doar in limba maghiară nu a deranjat?

După interventiile unor consilieri  din cadrul şedintei din data de 18 septembrie 2017 se pare că desfăşurarea celei de-a 112-a Adunari Generale a ASTRA la Carei  este motiv  de disconfort pentru administratia locala. Iar instigarea cititorilor de limba maghiara impotriva unei manifestari culturale romanesti unice in judet denota intoleranta si lipsa de respect.

Buletin de Carei

comentarii

de Protestatarul din umbra la 26 septembrie 2017 - 11:06

Cu cit ne vor arata mai mult cu atit ne vor indirjii si mai tare .Efevtul de bumerang este valabil iar romanii vor incepe sa stringa rindurile.

Raspunsuri

Lasati un comentariu