Cine e şovinul?

• publicat la: 8 noiembrie 2017
Cine e şovinul?

A solicita respectarea comunicării  şi în limba română a  anunţului privind dezvelirea unui grup statuar în Carei este o acţiune extremă şi şovină?   Anunţul privind ceremonia de dezvelire a grupuluii statuar Ady Endre-Otilia Marchiş apare numai pe pagina personală a consilierului personal al primarului careian. Pe paginile Primăriei Carei nu a apărut încă  această ştire. Invitaţiile pentru acest eveniment au fost împărţite în data de 14 octombrie 2017  iar solicitarea aprobării pentru amplasarea acestui grup statuar  precum şi de fonduri financiare a avut loc în şedinţa Consiliului Local din data de 26 octombrie 2017.

A solicita asigurarea  respectului reciproc pentru cei care locuiesc în oraşul Carei înseamnă a deschide un război?

de sinkzsuzsanna la 8 November 2017 – 08:11

Evident că poate să meargă la Carei. Poate să susțină orice. Doar să știe în ce este băgat de unii și alții ( poate fără voie) – într-un război bolnăvicios dus la extrem, fără tratament.

de Grigore la 8 November 2017 – 07:20

Pe statuia lui Eminescu ati pus si inscriptionari in limba maghiara?
Sovini imputiti!
P.S.: un roman

Celor doi comentatori le aducem la cunoştinţă că oraşul Carei se află în România iar limba oficială a acestui stat este limba română. Aţi văzut cumva inscripţii în limba turcă la bustul poetului naţional al Germaniei?

Fiecare ţară are o limbă oficială vorbită de majoritatea covârşitoare a locuitorilor.

A cere respectarea deopotrivă a  asigurării reabilitării  fiecărui bust din Carei este o acţiune şovină şi  început de război?

A cere respectarea istoriei  şi înlăturarea falsurilor postate pe panoul  cu informaţii turistice din centrul Careiului este considerată a fi  o declaraţie de război  împotriva celor ce nu respectă istoria României şi a acestui loc?

Acţiunea de denigrare a românilor în volumul  ,,Traseul Legendelor sătmărene,,  tipărit  prin proiect transfrontalier  este o acţiune normală spuneţi ? Cine e şovinul? Cartea a fost distribuită ca premii la şcolile careiene precum şi ca premii pentru vizitatorii şi colaboratorii de la Clubul Elevilor  Carei sau alte instituţii.

Ce se urmăreşte cu ameninţarea lui Andrei Păunescu  faţă de o posibilă vizită a sa în Carei?  De ce să nu aibă curaj un cetăţean român să vină la Carei şi să îşi exprime opiniile sale personale? Trebuie să anunţăm Poliţia dacă vine în oraş?

Buletin de Carei

comentarii

de hingher la 9 noiembrie 2017 - 21:05

nu politia, anuntati hingherii sa-l ia sa-l duca dracu unde nu face probleme

Raspunsuri

Lasati un comentariu