Un român de etnie maghiară aleargă de la Aiud la Alba Iulia, în cinstea Zilei Naționale

• publicat la: 30 noiembrie 2017
Un român de etnie maghiară aleargă de la Aiud la Alba Iulia, în cinstea Zilei Naționale

Ultramaratonistul Polgar Levente, care, așa cum spune, poartă în el două etnii, română și maghiară, va alerga pentru al treilea an consecutiv, de 1 Decembrie, pe traseul Aiud – Alba Iulia, până la, în mod simbolic, Sala Unirii, el lansând și o invitație oricui dorește să i se alăture în acest gest prin care își arată respectul față de Ziua Națională a României,notează Agerpres.

„Oricine este binevenit”, a declarat Polgar Levente pentru AGERPRES. El a adăugat că ar avea promisiuni că i se vor alătura și o parte din membrii grupului Invictus și alergători de la CSM București.

Levi a creat și un eveniment pe pagina sa de pe o rețea de socializare, „Aleargă de 1 Decembrie de la Aiud la Alba Iulia”, unde menționează că startul se va da la ora 7,00, din parcarea Colegiului Bethlen Gabor. El mai spune că oricine dorește să i se alăture poate să facă acest lucru de unde dorește, ținând cont de lungimea traseului, invitându-i pe cei în cauză să poarte asupra lor și câte un steag tricolor. De altfel, ca în fiecare an, și de această dată, Polgar Levente va alerga ținând în mâna stângă drapelul României.

Levente Polgar este deja cunoscut careienilor pentru participarea sa la Ştafeta Veteranilor. Este cel car ea alergat de la Oradea la Carei în ziua de 25 octombrie  2017, fiind primit la intrarea în oraş de elevii de la Invictus Carei şi de către sportivii performanţi  ai CSS Liceul Teoretic Carei împreună cu profesorul Florin Turcu.

comentarii

de pro ciuta la 30 noiembrie 2017 - 17:56

Domnul Polgar Levente este semighinionist sau seminorocos ???

de unio la 30 noiembrie 2017 - 18:17

Domnul Polgar Levente este un cetatean roman de toata isprava. Spre deosebire de ungaristii care de 1 Decembrie sunt in doliu.

Lasati un comentariu