Instanța obligă UDMR să comunice lista imobilelor şi operelor de artă deţinute

• publicat la: 28 decembrie 2017
Instanța obligă UDMR să comunice lista imobilelor şi operelor de artă deţinute

O instanţă din România a obligat Uniunea Democrată a Maghiarilor din România să comunice informaţii de interes public, precum lista imobilelor deţinute şi închiriate, lista operelor de artă deţinute şi diurnele pentru deplasări în străinătate, notează ebihoreanul.ro.

UDMR a fost dată în judecată de Atlatszo Erdely Egyesulet, dupa ce Uniunea a refuzat să comunice informaţii detaliate despre gestionarea banilor publici. Tribunalul Cluj a pronunţat sentinţa în acest caz joi.

Portalul Erdely.atlatszo.hu, editat de Asociatia Atlatszo Erdely Egyesulet, a dorit să afle cum au fost cheltuiti cei 28 de milioane de euro primiți de la bugetul de stat al României în ultimii 6 ani, suma pe care UDMR a primit-o în calitate de reprezentant al comunității maghiare din România, scrie hotnews.ro.

Prin sentinta sa, Tribunalul Cluj obliga UDMR să comunice lista imobilelor aflate in prezent in proprietatea ei, precizand numele vanzatorului, data achizitionarii si pretul de cumparare al acestora; sa comunice si lista imobilelor inchiriate, precizand de asemenea numele proprietarului si chiria anuala platita pentru acestea.

Conform deciziei instantei, Uniunea trebuie sa dea socoteala si cu privire la cheltuielile de intretinere si reparatii a imobilelor aflate in proprietatea UDMR sau inchiriate de aceasta. Totodata, trebuie să comunice lista operelor de artă cumpărate începând cu anul 2009, cu numele autorilor si pretul plătit. Uniunea va comunica si lista diurnelor primite de către reprezentanții UDMR pentru deplasari în afara granitelor țării, din anul 2009 până în prezent, mai scrie hotnews.ro, care citează agenţia MTI.

Deși UDMR acționează în Parlament ca partid, este înregistrat ca organizație neguvernamentală, cu scopul si rolul de reprezentare si apărare a intereselor comunității maghiare din România.

sursa ebihoreanul.ro

Lasati un comentariu