Mihai Eminescu sărbătorit şi la Asociația de Pensionari „Castelanii Seniori – 2015” Carei

• publicat la: 16 ianuarie 2018
Mihai Eminescu sărbătorit şi la Asociația de Pensionari „Castelanii Seniori – 2015” Carei

La sediul Asociației de Pensionari „Castelanii Seniori – 2015” a fost omagiat scriitorul Mihai Eminescu a cărui zi de naștere a devenit Ziua Culturii Naționale. Cu acest prilej, elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei, pregătiți de prof. Renata Suth, au prezentat un montaj literar-artistic cu genericul „Floare de latinitate – Eminescu de Ziua Culturii Române”.

Grupul vocal al Asociației de Pensionari „Castelanii Seniori – 2015” a interpretat câteva dintre cântecele pe versuri eminesciene la fel de frumoase și azi. A fost acompaniat de formația de muzică populară formată din doi membrii de la Taraful Lăutarilor condus de Gheorghe Jurj şi 2 membrii de la  „Dankó Pista”.

La finalul evenimentului, moderat de doamna prof. Maria Leitan, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei, a înmânat o diplomă de recunoaștere a meritelor în diseminarea culturii locale și naționale, Asociației de Pensionari „Castelanii Seniori-2015”.

Despărţământul ASTRA Carei, invitat la acest eveniment, a oferit Asociației de Pensionari „Castelanii Seniori – 2015” câteva exemplare din revista ASTRA Careiană şi din volumul ,,Aurel Coza,un preşedinte al ASTRA Carei,, editat cu prilejul celei de-a 112-a Adunări Generale ASTRA de la Carei.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu